1:a advent

I år har jag enväldigt bestämt att vi ska fira jul på mitt sätt. Anledningen är att Sigge inte är förtjust att fira något alls. Han blir naturligtvis inte lika upprymd som jag och vill därför inte heller handla som jag vill.

Idag är det första advent och jag har pyntat lite grann, hängt upp gardiner, satt upp ljusstakar, funderat på vad som ska inhandlas och sett över jultomtens kläder. Då händer det - PANG! En glaskula med snö splittras i tusen bitar. Och där står mina två små barn med nakna fötter. Det tog ett tag att städa upp. Ett par timmar senare händer det igen - PANG! Nu åker en liten vit tomte i backen. Små nakna fötter, städa städa...

Jag måste fundera på vad man ska inhandla som är barnsäkert. Har du några tips?

Teori

Jag trodde jag hade en lysande teori om att barn sover de timmar de behöver.

Alltså - om de får lägga sig senare på kvällen så sover de längre på morgonen, vilket skulle innebära mer sovtid till mig då jag går och lägger mig samma tid oavsett om det är måndag eller lördag.

Igår sov de 30 minuter längre trots att de borde ha sovit 1 timma längre.

De somnade senare på dagen och därför ytterligare lite senare på kvällen, vid 21 för att vara mer exakt. Alltså skulle de sova 1,5 timma längre idag pga den sena läggningen igår. Men, de vaknade som de brukar!!

Nu hoppas jag bara att de orkar vara vakna till efter lunch, så vi kan ställa mitt misstag till rätta.

Hemma

Idag har vi varit hemma HELA dagen. Vi har tittat på film, lekt, lagat & ätit mat, barnen har sovit, målat, busat, klippt Angelinas lugg, fått spontanbesök och druckit te, tittat på mer film och sunkat i soffan. Fast inte nödvändigtvis i den ordningen -helskönt och behövligt såhär i sjukland!

Jag blev dock lite avundsjuk på en aprilmamma när hon skrev att hon börjar komma iform....själv sitter jag fortfarande i soffan och funderar på om det skulle löna sig att köpa en crosstrainer eller om man ska köpa ett nytt gymkort. Mailade iväg ett mail till Olga på www.fitnessformammor.se och hoppas att hon bekräftar det jag tror....

vagnen ska nu säljas.

MMS

vagnen ska nu säljas.


Paklava bakas för första gången av

MMS

Paklava bakas för första gången av Sigge och mig.


Ikväll lät det så här

Sigge lägger barnen som inte vill sova.
-Godnatt, sov gott. Jag älskar er.
-Nej, jag älskar mamma.

Angelina dricker ur en läskburk utan att fråga. Sigge säger då att hon måste fråga först.
-Pappa, få ja gicka?
-Nej.
(det är en redbull!)
-Omen! (Lät bestört) Du skojja!

Jag står inne hos barnen och lägger dem (igen). Sigge skrattar lite väl högt åt kvällens tvprogram.
-Pappa, tyst. Pita sover!!

Angelina växer

Glömde berätta för alla intresserade att Angelina var 95 cm lång och väger 15,5 kg den 25/11.

Öroninflammation

Ikväll gick hela lilla familjen till jourmottagningen med Lupita. Anledningen var febern som inte försvann. När jag först ringde dem tänkte jag bara rådråga lite om hur länge man kan gå med feber, om det är något speciellt man kan tänka på eftersom hon varit pigg men gnällig när man kramat/pussar henne etc. Men hon är sjuk så det är inte så konstigt tycker jag. De tyckte då att jag skulle komma ner och visst det kunde vi.

Väl där så visar det sig att hon har öroninflammation. Så nu blir det penicillin och mer panodil/ipren. Stackars lilla flicka! Hon fick förmodligen ont när man kom åt örat (höger). Tapper är hon också som faktiskt inte varit sååå gnällig med tanke på både förkylning, hosta, nya tänder och öroninflammation.

Tre till

Nu har ytterligare tre tänder kommit fram!! Inte undra på att hon inte mår riktigt bra. Förkyld, hosta, feber och tre tänder på gång som nu spruckit upp ur tandköttet.


Heeeej

Inatt så tyckte Lupita att vi sovit nog. Hon skulle gå upp kl 01.20. Vanligtvis så sover hon riktigt bra om man bortser från ett eller ett par uppvak. Vi såg till att vara riktigt tråkiga, men tillslut fick hon ny blöja och en skvätt välling med alvdedon då hon fortfarande har feber vilket gjorde att hon somnade om som tur är.

Nyklippt Lupita

MMS

Idag möttes jag av en nyklippt Lupita när vi kom hem med all mat. Hon hade klippts av pappa Sigge såklart, som nog gärna hade velat vara frisör....han klipper gärna och ofta. Tur nog så blev Lupita supersöt i sin nya lugg.


Hon sov hela shoppingen

MMS

Hon sov hela shoppingen. Min packning blev kreativ...men funkade.


Äter glass

MMS

Äter glass efter besök på Huddingesjukhus. Förmodligen så har hon glutenallergi, men innan vi riktiskt säkert vet så ska hon göra en gastroskopi.


Köpa eller inte köpa?

Bör man införskaffa brandfilt, brandsläckare eller kanske t o m en brandstege? Har du köpt?


Bajs-äckligt!

Angelina brukar ibland säga at bajs är äckligt. Jo, det är det, men det hamnar förhoppningsvis i toaletten som man då och då rengör med toaborsten.

Idag gick Angelina och Lupita in på Mikaelas toalett. Jag gick in 30 sekunder senare och upptäcker att Lupita tagit bort toaborsten och tar sig en sup från "skålen"!!

Jag vet i och för sig inte om hon faktiskt fick i sig något, men jag höll på att spy. Stackarn förstod inte varför jag tvättade henne och gav henne vatten.

Igår kräktes Lupita....och idag. Så jag vet inte heller om det var vanligt hosta-upp-slem kräk som kom eller att henne lilla kropp sa ifrån och också tycker bajs är äckligt.

Sovmorgon

Idag vaknade Angelina sent - 08.29 för att vara exakt. Just nu är Lupita inne hos henne och säger godmorgon trots att Angelina är på lite dåligt humör för att det inte är jag som går in till henne.

April06 vänner

MMS

Idag träffade vi en april06 tjej vars mamma jag hängt med sedan graviditeten.

Det började med att jag hängde på familjeliv.se där jag träffade ett bunt mammor som var lika gravida som jag. Efter ett tag började vi träffas och sedan dess så träffas vi då och då. Ibland två och två och andra gånger hela bunten. Jag tror vi är ca 30 stycken, i alla fall från starten.

Idag fick jag en spontan inbjudan till Aspuddsparken, så jag och Angelina drog dit. Vi hann både rida ponny, grilla korv och leka med Ninja (som inte vile vara med på bilden riktigt), Morris och Annika.


Nya ord igen

Lupita säger nu även:

äpple (till en apelsin förvisso)
ramla (när hon trillade ner och slog sig)
stopp

Vintern är här

För andra gången det här året så har vi fått vitt på marken. Angelina fortsätter äta snö, medans Lupita inte verkar tycka så himla bra om allt det vita.

liten tiger

MMS

liten tiger


en tiger

MMS

en tiger


Hostar till förbannelse och annan vakentid

Både Angelina och Lupita hostar på nätterna. Mycket och länge när det sätter igång. Sedan blir det tyst. Så igår natt började Angelina hosta när jag just somnat. Sigge tröstade henne och jag låg vaken i sängen. Tillslut kommer hon in till mig och jag ligger där och lyssnar. Host host host. Det är slem som åker upp och ner.

Tillslut börjar hon kräkas. Det gör hon alltid. När hon var liten så trodde jag att hon var magsjuk, men nu har jag lärt mig lukta på det.....kräksjuk luktar sjuk, medans bara kräk inte luktar speciellt alls. Hon kräker i sängen (där vi lagt handukar för att invänta kräket), sedan kräker hon i badrummet - på både mig, Sige och henne själv. Vi får duscha både oss och badrummet.

Sedan går vi och lägger oss, men hon vill inte sova i vårt sovrum. Kl är 00.12 Hon går och lägger sis i sin säng och jag glömer att sätta på henne en blöja. (Men hon var torr i morse).

Någon gång på natten vaknar Lupita och Sigge går in till henne två omgångar. På morgonkvisten vaknar hon igen. Jag ger napp och går och lägger mig, men så fort jag somnat så vaknar hon och tycker att det är morgon. Kl är 05.42. Jag vägrar gå upp och sista gången jag tittar på klockan är den 06.08. Jag lyckas somna och vaknar av min väckarklocka 06.20.

Jag känner mig som vanligt som en levande död just nu.

Sjuk

Angelina går upp från sin säng och ville inte sova. Hon skulle kissa, äta, bajsa (men det kom inget såklart) och sitta i soffan. Vi sa då att hon ska sova. Punkt. Varpå hon svarar

-Ohmen, jag e sjuk! Jag vill inte sova!

Både jag och Sigge börjar asgarva och hon ler. Vi frågar var hon är sjuk? Hon pekar då på sina nariga läppar och säger.

-Här. Jag ha ont. Jag e sjuk. Jag vill inte sova.

Husplaner

Just nu har vi lagt husplanerna på is. Marknaden känns för osäker och vi hoppas att vi kommer kommer resa lite tillsammans innan vi köper hus. Dessutom har vi bestämt att vi ska satsa på det vi har samt köpa en bättre bil än den vi har idag.

Huvudet på sne

Angelina har förstått att man kan få som hon vill om hon lägger huvudet på sne, knäpper ihop händerna, ler och säger sedan "Snääälla!". Hon är helt bedårande söt när hon gör det, men jag vet faktiskt inte var hon lärt sig detta. Självklart försöker vi låta ett nej vara ett nej, men oftast handlar det om saker hon ändå skulle fått göra och då blir det ett ja såklart.

Angelinas tal har förbättrats mkt

MMS

Angelinas tal har förbättrats mkt på ett par dagar och Lupita säger 'pocon' dvs popcorn.


Angelinas första dagisbild

Tittade på en del gamla bilder ikväll. Här är Angelinas första dagisbild.


Ett ljus brinner för dig, mamma.

Idag är det 9 år sedan du dog. Hur beskriver jag den saknad jag dagligen känner? Tomhet, sorg men inte lika kväljande smärtsamt som det var för några år sedan. Jag tänker fortfarande på hur du upprepade gånger påminde mig om brödsmulorna som låg kvar på skärbrädan. Hur du älskade julen och hela hemmet var fullt av tomtar, pyssel och ljus. Att vi vaknade till toner av mjuk julmusik, doften av frukost och nytända ljus.

Nu ska jag själv skapa en tradition för min lilla familj och då saknar dig om möjligt ännu mer. Jag vill att mina barn ska ha minnen tillsammans med dig. Att de, liksom jag, skulle ha krypit upp i din mjuka famn och tröstats av din röst och Paris.

Jag saknar din spontanitet. Att du helt plötsligt kunde packa bilen och vi for iväg på spännande resor. Att du slängde av dig dina skor och dansade så svetten lackade. Och att du överraskade med nybakt bröd 6.30 de dagar du inte kunde sova pga värken.

Nio år sedan. Det är en evighet. Jag älskar dig lika innerligt idag. Mitt ljus brinner för dig.

Mitt hjärta blöder

Inatt vaknade Lupita och var gnällig. 1) Vi har infört vällingstopp på nätterna 2) Hon hade feber. Om jag skulle jämföra hur det var för Angelina så var Lupitas första natt utan välling smärtfri, men lite gnäll var det. Hon fick vatten eftersom hon hade feber. Stackars liten i alla fall.

Sedan skulle jag till vårdcentralen för att ta blodprover på Angelina. Jag hade emlat henne till Angelinas fasa. Hon skrek som besatt när jag satt dit plåstren. Sedan grät hon när vi skulle ta av dem. Hon skrek när hon såg att vi skulle in i rummet där de tar prover. Sist men absolut inte minst, så skrek hon i de 30 minuter det tog för dem att hitta rätt ven. Fyra stick, ganska mycket trassel och många svettiga tårar senare så var vi klara. Mitt hjärta blödde för henne och jag hade själv inte långt kvar till tårarna efter de stuckit henne för tredje gången. Jag tänkte "nu skiter vi i det här och tar reda på om hon har födoämnes allergi senare". Men nu är det gjort tack och lov och jag hoppas att vi inte behöver sticka henne någonsin igen.

Sedan skickar jag en tanke till Mira-Li som är full med vattkoppor och bara är 4 månader gammal. Stackars liten!

Första snön 2008

Igår föll den första snön denna vintern. Angelina firade detta med att käka snö från allt - bilar, sina skor, på träbitar och andra ställen som är minst lika oaptitliga. Lupita verkade inte upptäcka snön alls utan töltade runt eftr sin syster och lekte i sin egen lilla värld.

veckans nya ord- f'låt och bada.

MMS

veckans nya ord- f'låt och bada.


Jättebra leksak, men bebisen kan i

MMS

Jättebra leksak, men bebisen kan inte vara 3 år!


Velighet

Jag kan inte bestämma mig om jag orkar ta fajten om ett vällingstopp nattetid. SÖMN har länge varit prio ett för mig eftersom jag inte har någon att tala om. De senaste veckorna har det hänt att Lupita sovit något längre perioder, men generellt sett så tycker jag att både hon och Angelina borde sova bättre än de faktiskt gör.

Inatt skulle Sigge ha barnen. De vaknar, jag väcker Sigge och han går upp och fixar....(alltså vaknar jag ändå, men så är det när man vaknar av att någon rör sig). Men trots att han gick upp och skulle fixa så gallskriker Angelina efter mig. MAAAAAMMMMMAAA! Jag vill ha MAMMMMAAAA! Inget annat dög. Jobbigt. Det var bara att gå upp eftersom jag inte ville att Lupita skulle vakna.

Just nu känner jag mig helt urholkad, men när ska jag orka genomföra ett vällingstopp? Både Lupita och en snabbkur för Angelina som ett par nätter i veckan vill ha välling om hon vaknar upp?

Nu är Sigge en äkta CE chaufför. G

MMS

Nu är Sigge en äkta CE chaufför. Grattis!


Angelinas andra dagisporträtt.

MMS

Angelinas andra dagisporträtt.


Lupitas första dagisporträtt.

MMS

Lupitas första dagisporträtt.


Smart tjej

Idag lurade jag ut Angelina för att äta middag. Hon ville nämligen som vanligt inte äta middag utan ha välling. Jag sa då att hon skulle komma ut i köket och se vilken god välling jag lagat. Men det var ingen välling, utan penne och falukorv (eftersom det bara var barnen som skulle äta). När hon kommer ut i köket ch sätter sig tittar hon på maten och utbrister:

-Omen, aaahhh. Ingen ia mig! Va e ia?

Vilket fritt översatt betyder "Men, suck. Var är min välling (ia)? Hon åt lite mat, men sedan blev hon så sur att jag gjorde en flaska ändå, samtidigt som jag och Sigge pratade om när vi ska avsluta blaskeriet. (vi kom inte till någon slutsats)

Milla helt färsk.

MMS

Milla helt färsk.


Fars dag.

MMS

Fars dag.


Väntar på att gå ut.

MMS

Väntar på att gå ut.


Kort på första syskonbilden från d

MMS

Kort på första syskonbilden från dagis.


Angelina har vanan inne och tycker

MMS

Angelina har vanan inne och tycker detta är det bästa man kan göra.


Första gången på en häst. Kul tyck

MMS

Första gången på en häst. Kul tyckte hon.


Aspuddsparken.

MMS

Aspuddsparken.


Tick tack tick tack

Jag kom ikväll på att nu är Lupita en dag äldre än vad Angelina var när Lupita föddes. När jag tänker tillbaka så förstår jag inte hur det gick till. Eller, ja, jag vet hur DET gick till, men hur vi klarade av hela situationen med sån glans. Det har gått över förväntan bra att ha två barn tätt. 1 år 3 månader och 3 dagar för att vara exakt.


framtida hackare.

MMS

framtida hackare.


Angelina ville inte sova igår. Hon

MMS

Angelina ville inte sova igår. Hon däckade kl 16.15 i vagnen.


Steffe på besök i huvudstaden.

MMS

Steffe på besök i huvudstaden.


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN


Grattis Susanne på födelsedagen!

Jag saknar dig minst lika mycket som barnen och hoppas att vi snart ses. Tänker på alla år som gått och de stunder vi upplevt tillsammans, i glädje och sorg. Du har alltid funnits där när jag behövt dig och uppskattar det verkligen. Jag har inte glömt 20-lapparna när jag var liten, att jag fick precis DEN presenten jag alltid önskat mig, stöd med barnen, skratt tills jag kiknar, kaffe i mängder och att du har ett enormt tålamod när jag klagar på röken;-)

Kram från oss alla.

Jag har lagt ett bud på en tomt. S

MMS

Jag har lagt ett bud på en tomt. Skambud så jag är röd på kinderna.


Nina och nappen-best friends.

MMS

Nina och nappen-best friends.


VAB förevigt?

Sigge måste vara på trafikskolan för att övningsköra och få teorilektioner inför nästa veckas uppkörning. Han kör massor varje dag och förväntas vara flexibel. Detta innebär att det är jag som måste VABa för Angelina som har ögoninfektion. Vi fick ögonsalva på apoteket (nja, vi fick det utskrivet av vårdcentralen) idag så nu "ska" hon bli frisk tills torsdag. Jag vill absolut inte att hon ska bli så dålig som förra gången och håller stenhårt att salvan ska göra susen. Nu väntar jag inte heller innan jag tar "hjälp".

Jag är glad att mina kollegor är så goa och inte buttrar ihop när jag för 6 dagen på två veckor är hemma med sjukt barn.

Frukost


Lupita och Angelina delar stol. Gullungar!

Angelina målar


Fr v Mamma, Lupita, Angelina och pappa. Bollen med kropp är alltså Sigge :-)

Tack Pelle

Tack snälla för den cd jag idag fått med massor av bilder på mamma. Här bjuder jag läsarna att titta på en av mina favoriter.


Pelle och mamma i Nässjö någon gång för länge sedan.

Vacker

-Angelina, har jag sagt at du är vacker? Du är vacker.
-Vacker?
(Ser förvånad ut och kryper ner för sängen och går fram till spegeln.)
-Ja, du är vacker. Ser du?
-Jag är vacker. Fint!
(Hon tar sig på ögonfransen och pussar sin egen spegelbild.)
-Min mamma! (Jag får en kram och jag bara dööör för att hon är min.)

Föder barn

Just nu föder Erika och Max sin flicka. (Jo, de vet att det blir en flicka). Jag har kollat mobilen miljoner gånger och hoppas på att snart få ett sms. Tills dess är mina tankar hos dem.

KÖPA Golf 4 1,6

Vi letar nu efter en bra golf. Modell 98 och frammåt. Vi vill ha fyra dörrar, AC, C-lås och helst dragkrok. Vet du någon som vill sälja? Lägg en blänkare i kommentarerna så är du snäll.

RSS 2.0