Hjälp hon svär!

-Faan, vad tråkigt!

Angelina svär gång på gång. Jag kan säga med handen på hjärtat att vi inte uttrycker oss som ovanstående. När jag frågar henne vem som säger så, så varar hon att det är Kalle på dagis. Jag är tveksam. Kalle är mindre än Angelina och jag tror knappast att personalen svär.

Hur ska man hantera dessa ord? Igonorera? Markera? Det är frågan....

Min bror

MMS

Jag hade glädjen att få träffa Mattias två gånger under mitt korta besök i Jönköping. Jag älskar honom så mycket och skulle vilja ha fri tillgång på besök. Önska kan man alltid.


Valpar

MMS

Mattias och jag håller i två av de fem söta valparna.


Samling

MMS

Fr v. Kevin, Lupita, Kim, Angelina, Natali, Emma och jag.


Monky Town

MMS

En helg i Jönköping.

Det gick kanon att åka med barnen både dit och hem. De sov mestadeled av tiden.

I Jönköping hann vi med att mysa, besöka Monky Town, A6, fira Kemals 45 års dag, träffa (förutan Susanne & co) Mattias, Annsofie, Metcho, Abraham, Etian och Alan. Vi stötte även på Sanderella & co på A6. Nästa gång kanske vi hinner träffa dig?

Höjdpunkten på resan var att klappa de 5 söta valparna.  


Gamla kortfrån Mickans mobil


Kort från Mickans och Deniz dator-sommaren 2007
Kort från Mickan & Deniz dator 2 - Julafton
Kort från Mickan & Deniz dator - Bröllop


Tårta

I förrgår provåt jag och Sigge vår bröllopstårta. Det var tur det eftersom vi inte alls gillade den ena smaken. Nu återstår det att se om leverantören kan bemöta våra estetiska krav.

Föräldramöte

Ikväll ska jag på föräldramöte. Sigge är hemma med barnen och jag kommer med nöd och näppe hinna träffa dem innan de går och lägger sig. Jag gillar att hänga med mina barn och det känns lite i hjärtat att jag får så kort stund med dem idag.

Men, det ska bli kul att få höra vad kråkan har att berätta på mötet, träffa de andra föräldrarna och ta en lång promenad innan mötet (hinner inte hem och vända).

Älskar dig

MMS

Älskar dig för alltid.


Min lilla sessa

MMS

Jag och Angelina på väg att köpa ny bil


Saab 9-5 -06

Idag har vi köpt en vuxenbil! En bil utan rost, som fungerar när man startar den och har extrautrustning. TVÅ fungerande bilnycklar. Lack som blänker fint när man fickparkerar med backa-utan-att-köra-in-i-något-funktion och har automat växel. Dessutom är den klassad som miljöbil då man kan tanka både bensin OCH etanol. Man slipper även tullavgiften till 2012.

Jag är 32 år och äger en vuxenbil. Det känns härligt!

ligger helt stilla i flera minuter

MMS

ligger helt stilla i flera minuter.


Glädje

* Angelina och Lupita är målade till små katter till deras (och min) förtjusning. Jag höll nämligen på med ansiktsmålning på det 58:e barnet när de hämtade mig på jobbet idag och de ville mer än gärna att jag skulle måla lite på dem.

* Vår nya dator är så himla bra, fin och helt perfekt.

* Sigge har städat hela lägenheten, inkl kört med en matt-tvätt på vår matta och våra tygbeklädda soffor. Fy skjutton vad fint det är nu.

*Jag har kört Body Pump ikväll vilket känns behövligt i och med att det snart bara är 8 veckor kvar tills vi gifter oss.

-När jag skriver det sista så inser jag att jag måste ta tag  i en hel del saker. Skicka ut de sista inbjudningskorten, beställa hindersprövning, boka naglar, dj och bestämma tårtan...tärnorna måste beställa sina kläder och Sigge måste.... Ja listan kan bli lång, nu ska jag sova. Godnatt!

Kul bloggfunktion

Toves blogg har en rolig funktion där man kan se hur uppdaterade hennes favoritbloggar är. Man ser bloggens namn, en del av senaste inlägget och hur länge sedan det senaste inlägget gjordes. Väldigt praktiskt då jag läser vissa av hennes favoritbloggar. Ta en titt, långt ner till höger.

Men, min tanke var att jag nyss gjort ett inlägg. Det var imorse när jag hade varit vaken ett bra tag och jag ser då att det är gjort för minst 14 timmar sedan. Jag borde gå in till mina barn och snusa med dem. Nu.

Grus

Att vara tvåbarnsmamma kan vara jobbigt. Som idag t ex när Lupita gallskriker kl 04.50 så hon väcker Angelina. (Hon brukar aldrig skrika på natten även om hon vaknar). Båda barnen ville kissa/bajsa/få välling/ var griniga. Jag vägrade gå upp och tillslut somnade Lupita om. Angelina däremot gick upp kl 06.00.

Jag känner mig grusig i hjärnan och torr i ögonen. 

Nu är det klart

Nu har vi väntat och väntat på att skicka ut våra inbjudningskort. I helgen ska jag skicka ut resten. Jag är ledsen för er som väntat, men det var en nödvändighet.

Kram.

J'vla bil

Jag ser mig inte som prylgalen materialist, men då och då vet jag med mig att jag köper mer än jag behöver. Men nu tycker jag faktiskt att det är befogat att köpa en bättre bil.

- Varje morgon puttar vi igång bilen. Jag vägrar därmed att ta bilen själv - om den inte startar. Förmodligen räcker det med att byta batteriet.
- En nyckel har gått av i ett av låsen. Så den dörren måste skötas manuellt.
- Skatten på 2000 kr ska betalas snart. (Skatten kostar mer än bilen är värd).

Men positivt är att den faktiskt alldeles nyligen fick godkänt på besiktningen. Någon som vill köpa? Jag är beredd att sälja till högstbjudande.

Kanelbullar m inslag av kardemumma

Idag har hela familjen bakat kanelbullar. Vi tjejer hällde i saker till en smet, rörde degen och Sigge knådade. Barnen bullade med sin deg, medans jag gjorde riktiga bullar lite i smyg till ljudet av Bolibompa.

Dock så insåg jag att jag inte äger en brödkavel. Konstigt. Tvåbarnsmamma och äger ingen brödkavel! Jag stod och tänkte på min mamma när jag stod där med en flaska olivolja att dega ut med. (Flaskan alltså - inte innehållet) Hon bakade alltid. Ibland fanns det färska bullar och bröd på morgonen när man vaknade vid 06.30. Kommer jag vara en sån mamma?

Min kära granne Erika räddade mig! Max sprang över med en rikig kavel och bullarna blev ljuvligt vackra. (Har inte smakat dem än) När jag stod där och kavlade kom jag på att det var vår lilla pitbull som en gång för länge sen (typ 2-3 år sedan) åt upp den. Eller i alla fall tuggade sönder den. Det var verkligen inte en hund som tuggade sönder saker, men just kaveln var smarrig. Kanske var det för att han kände lukten av kanelbullar?

Barnen sover nu, men imorgon kommer de få äta en bulle så fort de upptäcker dem.

Brunch

MMS

Angelina började med vindruvor och kex.


Tittut

MMS

Lupita i söt klänning inspekterar världen.


Älskar dig

MMS

Vad gör du för något?

Men var är Angelina?


Brunch hos Mikaela som fyller år i

MMS

Brunch hos Mikaela som fyller år idag. Metcho fyller också år idag. Grattis till er båda!


Mycket doktor

-Angelina, mamma har tappat rösten. Jag är lite sjuk i halsen därför kan jag inte prata så mycket.
- Aha! Du är sjuk. Du stannar hemma och går till doktorn.

Klänning

MMS

Klänning Angelina fick av Rickard innan han åkte tillbaka till Thailand. Den var först till Engla, men hon var för stor för den.


Susanne och Lupita

MMS

Susanne och Lupita


Tokigt - fast det gick

MMS

En berättelse.

Lupita ligger och sover sött i sjalen. Jag, Angelina och Lupita är på väg till Jönköping, med tåg. Jag tyckte Angelina var stor knappt 1 år och 4 månader. Lupita var 22 dagar gammal. Bugaboon var full-lastad och jag hade massor av energi.

Det första som händer är att Lupita inte gillar sjalen. Det är varmt och kletigt. Hon ammar och Angelina passar på att smita mellan mina ben som försöker hålla fast henne. Hon springer iväg i tåget och jag efter. Lupita fick ligga livsfarligt kvar på sätet - dock kom det undsättning snabbt av en man på tåget.
Hela tågresan försöker jag underhålla Angelina. Lupita sover dock som tur är. Av med vagnen som väger bly - den håller tack och lov. Väntar på nästa tåg medans Angelina skruvar sig. På nästa tåg som är fullsatt. Jag svettas och ångrar resan. Bajs i blöjan. Jag kan lätt säga att det inte är kul att byta blöja på minimal plats på två barn, varav ett vill utforska världen. Av igen och på sista tåget. Nu är vi snart där. Jag schyssar och försöker tillfredställa mina barn.
Väl framme så ringer jag Sussi. Nu är vi här! Angelina sliter sig och springer iväg på perrongen. Lupita ligger i sjalen så jag släpper vagnen och springer efter Angelina. PANG! Vagnen är nere på spåret. Tåget som börjat köra tvärbromar och folk springer i panik mot vagnen. De tror självklart att det ligger ett barn i. De hjälper mig med vagnen och jag sätter mig tacksamt i bilen. Änligen framme! Tyvärr skulle vi tillbaka igen 2 veckor senare. Men den resan är en annan historia, lite lugnare, men tokjobbig ändå.

Kontentan är att jag aldrig mer kommer åka tåg ensam med två små barn. Inte ens nu när de är 1,5 och 3 år. Kanske om 3-4 år, men det får vi ta sen.


Angelina & Emma

MMS

Liten Angelina och en ännu mindre Emma sommaren 2007.


Fastnade som liten

MMS

Angelinas hand fastnade i den minsta skåran till höger med hela handen. Två stora män bände loss henne medan jag satt och grät bredvid på hissgolvet. Lupita låg i min mage i ca 8-9 månaden och Sigge hörde allt via telefon. En riktig rysare än idag.


Tunga besked

Igår fick vi ett tungt besked. Etians fläckar måste behandlas direkt och han kommer behöva kämpa en lång period. Mina tankar finns hos honom just nu t o m i sovande tillstånd då mina drömmar handlar uteslutande om honom.

Tandläkaren

Börje Rådestad, en utmärkt tandläkare som driver en privat tandläkarmottagning i Alvik. Hans lokaler är ljuvligt avslappnade med manchesterfield (?) fotöljer i skinn och klassisk musik i högtalarna. Platt-tv och föremål som får en att tanka på sommaren är pricken över i:et.

Nu har Angelina skrivits in. Hon fick visa tänderna, berättade Sigge. Först hade hon varit lite reserverad, men sedan tyckte hon att det var helt okej att gå till tandläkaren.

Speciellt bra var att det skedde just idag eftersom hon i morse sa till mig - Mamma, jag är sjuk. Jag stannar här. Jag har ont i örat. Jag ska gå doktorn.
Tandläkaren gick visst likabra, men plåstret i pannan sitter kvar. Hon ÄR ju sjuk ;-)

Gluten nytt

Angelina har fått sina provsvar. Hon har inte gluten intollerans. Hennes magont och konstiga mage måste bero på något annat. Fortsättning följer....

Att måla är alltid kul tycker sysk

MMS

Att måla är alltid kul tycker syskonen.


Liten skit!

MMS

Lupita och Abraham....eller är det Johan? Nej, jag tror det är Abraham.


Kusiner

MMS

Sara fyllde år och vi9 var där för att uppmärksamma hennes dag. Här leker flickorna ute i snön. Angelina står vid grillen. (Vi fick massor av grillat i olika former - sååå gott!)


Äta äta

MMS

Burkmat? Jo, det fick bli det en kväll av slump. Jag trodde dock att maten skulle ratas, men Lupita gav den 5 glufs av fem möjliga.


RSS 2.0