midsommar 2008

MMS

midsommar 2008

Angelina gillade inte min krans som jag gjorde till henne. Men Lupita tyckte det var okej, en stund i alla fall.


Mina fantastiska flickor

Fy sjutton vad jag älskar mina underbara barn! Just nu är vi inne i en smekmånad. Vi gosar och myser, pussas och kramas dagarna långa. Äkta kärlek!

Schluta

Jag sitter och chattar med Sara Rye då Angelina säger
 
- Schluta nu mamma, schluta!

Hon ville hellre att jag skulle titta på film med henne.


Trögt att blogga

Det uppdateras ganska sällan här just nu. jag har nämligen haft besök av Natali samtidigt som jag pluggat inför ett ekonomiprov. Nu har Natali åkt hem och jag KLARADE PROVET idag, så imorgon ska jag ladda ner lite härliga underbara fantastiska bilder som jag bjuder er på. Sedan kan det bli lite torka igen då jag har ytterligare ett prov om två veckor. Men nu har jag i alla fall klarat 2 av 4 prov som ska leda till .....en bättre framtid?

Hippa Emma

I går blev Emma, min vän, hippad. Taxi, styling, pin-up bilder, chopper, mer styling, cykeltaxi, god mat  x3, lekar, strip, utekväll och hemma karioke var på programmet. Tjohoo vad kul vi hade och vad lite jag sovit...

Fler ord som Angelina glänser med

kep = keps
vänta = vänta
eo = Neo
pea = pizza
chip = chips
pinn = pinne
åtta = 8
tio = 10

dans = dansa
fatta du = förstår du


...det bara hoppar fram ord och jag försöker komma ihåg dem, men det blir bara fler och fler och fler.  Hon kan prata vår lilla tjej!


Kastar sig

Lupita kastar sig bakåt i en bågform och skriker rakt ut när hon blir sur. Eller så formar hon munnen till en  liten strut och tjurar. Tyvärr (för henne) så fungerar inte hennes trick då jag inte tycker synd om henne.

Jag tycker bara att hon är en av de sötaste och charmigaste ungar på jorden. Och hon är vår!


Lupita förvånar

Idag när jag lade Lupita så var hon jättearg! Hon ville inte alls lägga sig. 

Vi kör just nu en mild femminuters metod som funkar fint - utan idag. Jag lät henne hållas i ett par minuter. Sedan hörde jag lite ljud....då kommer Lupita gåendes! GÅENDES! Hon har hoppat ur spjälsängen, klättrat ner från vår säng och ut till oss.

Jag är chockad!

Utmaningen är antagen - Tävling

Idag har  jag antagit en utmaning. Jag måste få ett slut på mina kvarvarande graviditetskilon. Jag vill bli pigg, smärt , stark för mina barn och snyggare :-D Så nu är vi fyra personer som ska få fart! Den som gått ner mest på en månad blir bjuden på bio.

Nu ska det ätas kokt mat och drickas vatten. Promenader och styrkeövningar...here I come.

Nu är det officiellt.

Nya ord för Angelina

shimma = simma
pappej = papper
kniv = kniv
putta = putta
faft = saft/vatten
sko = sko
"a ha inte ta mig" = du kan inte ta mig
E de? = Vad är det där?


Hon sätter ihop allt fler ord och härmar ord när vi ber henne. E de? Används flitigt.


-Mamma....

- Mamma, aj. Aj! (pekar på näsan)
- Har du ont i näsan?
- Ja.
-Var?
- Aj här.
(pekar inne i näsan)
-Gör så här Angelina...(blåser ut luft genom näsan som om man snyter sig).

.....och ut kommer en makaron!

När katten är borta...


...Lupita passar på att använda syrrans favoritsaker när hon fortfarande är kvar på dagis.

Mys ensam med mammaIdag gosade jag med Angelina hela vägen från Gröndal till Liljeholmen. Hon pussade, kramade och gav mig all kärlek hon kunde. Det var ljuvligt, underbart och något som vi båda behövde. När vi kom till Liljeholmen så köpte vi (på Angelinas begäran) jordgubbar som vi åt på parkbänken vid fontänen. Mys mys!

Semper - tack tackNu är den här. Så fin och cool. Vi fick ett genomskinligt regnskydd samt en pytteliten väska som man lägger vagnen i när man fäller ihop den.

Läggdax

Idag gick det helt okej att lägga barnen. Lupita hade inte sovit mer än 25 min på hela dagen och var dödstrött. Karolina var här med Arvid och Tyra och inspirerade mig att köra en egen variant av 5 min metoden. 

Det blev följande: Spjälsängsidan sattes upp igen. Jag låg bredvid henne och klappade genom gallret. Lade ner henne när hon ställde sig upp. Sa godnatt och gick ut. När hon sedan ställde sig upp gick jag lugnt in och pussade och sa godnatt och lade ner igen. Det blev några vändor in och ut, men tillslut somnade hon i sin egen säng.

Angelina, ja hon somnade sött mitt i allt stök.

Nice!

Läggtid och rutíner

Någonstans brister våra rutiner för just nu är det kaos. Jag tror det beror på:
 
1) Avsaknad av tydliga kvällsrutiner
2) För blödig mamma
3) För blödig pappa

Vilka rutiner ska man ha och vilka tider för att få livet att fungera...dvs att man vill ha lite vuxentid på kvällen.

För lång läggningstid

Idag tog det 2,5 timme att lägga barnen. Varför? Vid 19.00 lade jag Lupita eftersom Sigge satt och mös med Angelina i soffan. Lupita har feber och kom inte till ro, men hon somnade sött. Men sedan vaknade hon och somnade om på nytt.

När det var dax för Angelina att gå och lägga sig så tvärvägrar hon att pappa ska lägga. Det är numera BARA mamma som gäller. Hon väcker Lupita av allt skrik.

Jag lägger Angelina för att ha en chans att Lupita ska somna om IGEN (jag ska både plugga och söka jobb på den lilla tid som jag orkar vara vaken efter att barnen somnat).

Det tar lång tid.... De stör varandra. Lupita mår inte bra och Angelina vill ligga minst lika tätt som Lupita. Jag ligger med 1 och en halv unge på mig. Söta, underbara...mina ungar.

Angelina somnar och jag lägger ner Lupita och smeker henne på ryggen tills hon slappnar av och somnar om. Jag går upp och tittar på klockan 21.35.

(hann söka ETT jobb och plugga 5 sidor ekonomi)

Godnatt.

Angelina utvecklas

Det är inte bara Lupita som lär sig saker. Angelina har lärt sig att mamma är bäst :-) Hålla i handen, bära, sitta på axlarna, ligga nära, inte släppa ur sikte - då rasar den lilla världen. Pappa är bra han också, men just nu är mamma bäst vilket kan kännas ....trångt. Men självklart älskar jag henne konstant!

Angelina har utökat sitt ordförråd, men trots att hon kan många kurdiska ord så säger hon dem inte självmant. Hon säger dem om man uppmanar henne eller frågar var t ex näsan (lutt) sitter. Men många svenska ord och ordkombinationer förvånar hon med var och varannan dag.

Hon tar även hand om sin syster extra mycket just nu. Pysslar om henne som en liten docka, bestämmer var Lupita ska sitta, om hon får äta eller inte äta, puttar henne åt det håll hon tycker Lupita ska åt.

Hon gasar runt på sin sparkcykel och kan klättra upp i både spindelnätet och i stora klätterställningen i parken.

Sedan gillar hon att spola på toaletten - även om det inte är hon som sitter där just då....

Lupita kan massor- har nu 7 tänder - fyra uppe och tre nere
- härmar massor av ljud och ibland låter det som om hon pratar med riktiga ord
- går för det mesta och kryper ibland
- har mycket starka åsikter - skriker högt om hon inte får som hon vill
- ammar sittandes, ståendes, i badet, när mamma sover och alla möjliga och omöjliga situationer när inte jag inte är beredd
- gillar att dansa
- lärt sig att inte vara rädd för hundar
- när mamma eller pappa varit borta så ger hon ett underbart välkomnande - skratt och öppen famn med tillhörande pusskalas.

500 semper IAN koderNu har jag skickat iväg 500 koder = ska få en vagn av Semper! Hurra och stjo och shim och sånt, men tyvärr inser jag att jag INTE KAN SLUTA! Nu sparar jag igen...till ? Vi får se vad det blir.

Min morfar


Löööwe him! (fotograf och stylist; Natali Hanna)

Hemska tanke


Välbehållen liten tjej.

Angelina leker vid strandkanten. Lupita vaknar och jag går upp till henne och lyfter ur henne ur vagnen. Tar upp en burk matoch ger burken till ...jag minns inte och det är inte viktigt. Men längre tid än så tar det inte. ANGELINA ÄR BORTA!!!
Jag tittar hit och dit. Går direkt åt höger och letar. Sussi går åt det andra hållet. Hjärtat bultar. Håll dig lugn tänker jag, hon är här. Men bilder av en liten livlös kropp guppandes i vattnet tränger sig på. DUNK DUNK! Jag börjar springa, frågar folk om de sett en flicka i röd baddräkt.
Vad jag inte vet är att alla (kanske 10 personer) i vårt sällskap har spridit ut sig och letar minst lika febrilt som jag. Hade jag vetat det så hade jag nog börjat kräkas för jag försökte övertyga mig själv att jag var "löjlig" med mina fantasier
En person svarar att hon har sett henne - för en stund sen. Jag springer vidare åt det håll hon pekar. Ur en skogsdunge kommer en kvinna i 45 årsåldern fram - med Angelina gråtandes i famnen. Jag börjar gråta. Min flicka lever och är välbehållen. Där, precis då, bestämmer jag mig för att inte åka och bada med flickorna ensam. Jag tackar min ängel att kvinnan är en av de normala människorna i vårt samhälle och jag är henne tacksam. Hon kramar om mig och säger att allt är bra.

Jag går tillbaka med min flicka. Skakig, lycklig, tacksam.

Höjdpunkter
Picknick och mys hos pappa! Sanderella hade lagat supergod mat och Johan satte ribban inför nästa picknick.SOL SOL, bad och härliga människor!

 
Angelina klipper sig kort. Ville absolut inte att mamma skulle vara för nära - hon kan själv!

Lupita har fått tre nya tänder!

Nu händer det mycket i Lupitas lilla liv.

Tre nya tänder har trängt fram tillsammans med feber och förkylning. Övre vänstra framtanden, kompistanden till den på vänster sida samt kompistanden till högra framtanden som inte kommit än....Hänger ni med? Ska se till att skaffa bildbevis.

OCH, hon säger nu "Mamma, wov wov, gott och där".

Hon var på 10 månaderskontroll i förrgår och där fick vi veta att hon är långt fram i utvecklingen. Läkaren gillade inte att hon gick så bra och hann inte visa en "övning" innan Lupita gjort det han ville och lite till. Duktig flicka med andra ord.

Hon väger nu 8950 gram och är 71,5 cm lång. Angelina vägde 8970 gram och var 74 cm lång vid samma tidpunkt.

Bläck på ljus tygsoffa

Angelina lyckades måla på vår soffa igår. Hur tar man bort bläck på en ljus tygsoffa undar jag? (hmm, det var jag som glömt en penna framme)

image430

Aprilmammor firar barnens 2-års kalas!

image415
Picknick!

image416
Tia och Jack.

image417

image418

image419

image420

image421

image422

image423

image424

image425

image426

image427

image428

image429

RSS 2.0