Vadslagning på högsta nivå.

DSC00699.JPG 

(mobil-bild)

Vadslagning på högsta nivå. Skitkul. Synd att jag förlorade vadet och nu får betala den som gjorde det. :-)
Detta är alltså en kissblöja - den höll för en vuxen persons kiss.

Begravning

Idag var vi och sa farväl till pappa Anton i kapellet i Skogskyrkogården i Nässjö. Begravningen var enkel, med lite folk men ändå en värme som kändes bra. Vi tände ljus för honom vilket blev en rejäl flash-back från mammas begravning. Ljus är vackra och vi borde alla tända fler.

Efteråt så hade vi en minnesstund i närheten.

Känns konstigt att han är borta, kan nog inte ta in det trots vårt farväl i kyrkan.

DSC00698.JPG

Lupita vänder sig

Igår, 071128, vände sig Lupita från rygg till mage för första gången. Nu har hon fått in snitsen och vi måste alla se upp på ett annat sätt än tidigare.

Sover inte bättre

Nu har jag i stort sett bestämt mig för AW - Anna Wahlgren - Sova hela natten kur.

Jag blir knäpp, sa jag till Sigge vid frukostbordet.
Det har du redan blivit, svarar han.

Och ja, det är tyvärr sant. Jag har fått ett urselt humör och Angelina har börjat gråta för att jag inte haft tålamod. Min stackars lilla tjej.  Min natt såg ut såhär inatt

22.30 Sova
00.30 Amma Lupita
01.20 Vaknar av att Lupita ligger kvar och fortsätter ammar. Lägger tillbaka henne i spjälsängen.
01.45-03.00 Angelina vaknar och vill komma in till oss, ha välling, pratar, leker, vill gå till pottan, har hög feber och får saft med Ipren etc
03.00 Jag går och lägger mig i vardagsrummet
03.15 Lupita ammas
03.40 Lupita gråter, får napp.
04.00 Lupita gråter, får napp.
04.15 Lupita gråter, ammas (ligger kvar som en kråka i sängen).
05.00 Går och lägger mig i vardagsrummet.
07.00 Ammar Lupita, ligger kvar till 08.00
08.00 Angelina och Lupita vaknar. Jag väcker Sigge och går och lägger mig i vardagsrummet.
09.20 Sigge väcker mig för att frukosten är klar.

Helt sjukt, inte konstigt att jag blir stressad över situationen.

Angelina är sjuk och Lupita äter ur flaskan

Angelina har fått en reaktion av vaccinationen hon fick för ca en vecka sedan. Hon har feber, är snuvig och verkar ha ont i halsen - ingen matlust. Vi har fyllt dagen med mycket tv (!), lek, vila, en och annan glass (pappa gav när jag var och tränade). Förresten så invigde vi Sigge med att ha barnen själv när jag tränade. Han har såklart haft det förrut, men inte så länge och med utpumpad mjölk att ge Lupita. Det gick finemang! Så nu kan jag börja träna kvällar, vilket känns himla kul.

Lupita har ätit alla mål utan ett idag ur flaskan, 125 ml+150 ml+120 ml+amning+160 ml. Nu hoppas jag på en bra natt.


     
     

Yep

- Yep, mamma.

Angelina sträcker upp händerna och vill bli upplyft för att se vad jag lagar för mat.

- Yep, yep.

Angelina har fastnat i i rutchkanan med benet.

- Yep.

Angelina kan inte få på sig skorna.

Ett härligt nytt ord. Yep! Själva säger vi hjälp ;-)

Bad och flakmatning

image105

I jakten på bättre sömn så övar vi från och med ikväll med flaskan. Jag hoppas att hon blir inspirerad av en liten tjej som heter Ebba - som började sova hela natten efter att ha börjat äta ur flaska istället för att amma.

Efter flaskmatningen fick Lupita ett bad. Angelina tyckte det var kanonkul och hoppade i med blöjan på innan någon av oss hann säga något om saken. Kul hade de och Angelina stannade kvar en stund efter att Lupita fått gå upp.

Rensat vinden

Vår förening hade en kontainer stående på gården i helgen där alla boende kunde slänga sina grovsopor. Vi hann inte rensa ut vinden som vi verkligen behövde och passade då på att göra det idag, eftersom kontainern stod kvar. Precis när vi var klara så åkte de iväg med den - och vi hade allt skräp kvar i trappan. Jaha!

Men vi fick i alla fall ner julsakerna och alla (!) mina kläder. Alltså ännu fler projekt som läggs på hög, för kläderna måste rensas och tvättas. Sigge blev dessutom ivrig och nu har vi julpyntat! Sjukt, men lika bra att göra det när andan faller på, för numera känner jag mig som en zombie eftersom jag sover så dåligt.

Inatt sov jag i Angelinas säng eftersom jag inte fick plats i vår - hennes säng är typ 1 meter lång. Lupita fick följa med in till Angelinas säng och fortsätta sin maratonamning. Sigge och Angelina sov himla gott utan oss och vaknade inte förren 08.00.

image103

Mina kläder som ska rensas. En del skor, väskor (numera lever jag i en skötväska), ett par boxningshandskar och en ficklampa som ska till bilen.

image104

Vem vet om man orkar julpynta när man ska? Vattenkoppor går på dagis...och vinterkräksjuka. Skönt att det mesta är gjort :-)

Lupita griper medvetet

Ikväll har vi upptäckt att Lupita griper i saker medvetet - och hon lyckas. Hon vrider sig och ålar runt lite grann och har varit på väg att rulla runt många gånger, men armen är i vägen för henne.

Hon har också börjat med något mindre kul. Hon sover som en kratta. Jag vet inte om det beror på den vaccination hon har fått eller om det är någon av alla de berömda faserna, men roligt är det inte. Från att ha sovit 19.30-7.30 med 1-3 amningsuppvak, så sover hon .....inte alls. Hon vaknar var 45:e minut, skriker i sömnen, vaknar av att hon tappat sin napp, vill amma - men vill inte ha någon mat etc Jag sov som längst 1,5 timmei sträck inatt.

På dagarna sov hon tidigare 8.30-10.00, 12-14, 15.30-16.00 och 18.00-18.30 på ett ungefär. Nu vill hon sova ett mastodont pass från 11-16.00, utan amningsuppvak. Konstigt!

Jag vet inte hur jag ska fixa till detta, men fixas ska det göra för på natten sover man - det vill jag göra i alla fall. 

Bus och nya upptäckter

image100

image101

Tjoho vad kul man kan ha med en vattenflaska och en lillasyster. Tur att båda två kiknade av skratt!


image99

Att stapla olika skålar, koppar och dyl., fylla dem med vatten och lägga i en badanka ÄR roligt. Så roligt att man aldrig vill gå upp ur badet, utan att mamma tvingar upp en när fingrarna blir skrynkliga och Lupita skriker efter mat.

...dessutom så har Angelina visat att hon kan rulla runt runt runt runt på golvet som en liten torktumlare OCH "kan" dansa breakdans. Lupita är inte sämre hon - hon har nu visat sina röstresurser. Babblar, skrattar så hon kiknar och avslutar med höga glada skrik.

Dagisbilder

image92

Jag, Lupita och Sigge tog vagnen och gick i regnet till dagis.

image93

Väl där så möts vi av en supersöt målad Angelina som gör sin vanliga teater bestående av gråtljud och grimaser. Detta innebär att hon vill ha sin napp - nu!

image94

Hon fick en akutnapp (Lupitas) och åkte därefter rutchkana en gång till innan vi sa hejdå för den här veckan.

image95

Lupita hann prova en Pippi-peruk innan vi gick hem.

image96

Så här ser det ut på Angelinas plats där hennes ytterkläder finns.

image97

Packade för hemfärden.

image98

Hemma fick Angelina vatten och äpple eftersom hon alltid är lite småhungrig (eller mycket hungrig beroende på vad som bjöds på dagis).

Spontanutflykt

Idag ringde Mikaela och berättade att hon var på väg till fruktparken med 8 förskolebarn. Jag hakade på med Lupita och tog med nybakt kladdkaka till alla. Josef kom också dit med sina 10 förskolebarn så det blev inte så stora bitar, men barnen tackade artigt och sa att jag bakade jättegod kladdkaka. Mumsig efterätt efter mellis bestående av smörgås och varmt te (gott med te och varmt för händerna i detta busväder).

2 ägg
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker

15 min i ugnen. 225 grader

image90

Mikaela gullar med Lupita som ligger inmurad av regnskyddet.

image91

Lupita låg varmt nerbäddad i åkpåsen.

Sigges tatuering

Sigge började med sin tatuering i somras (två karpar i havet), snart är den klar. Jag tycker det är fantastiskt jäkla snygg. Angelina vågade till och med peta på den och det har hon inte vågat tidigare.

image89

Äntligen hände det!

Innan jag blev gravid köpte vi en hundvalp. Den skulle vara Sigges, men eftersom han inte vaknade av Kenzo´s (valpens) gny på nätterna, så var det jag som gick ut på natten och kissade den. I bästa fall bara en gång, men ofta både två och tre gånger. Dessutom så var jag höggravid med Angelina så blåsan var trång och skulle "rastas" den med. Sedan kom Angelina och hon höll mig vaken på nätterna....ja, och efter det så blev jag gravid med Lupita och hela karusellen började om.

Jag har alltså inte sovit en hel natt på ca 2 år!!!

Men den som väntar på något gott, väntar ju aldrig för länge säger de. INATT sov både Angelina och Lupita och jag fick sova 7,5 timme i sträck. Helt fantastiskt och när jag vaknade kände jag mig...trött. Konstigt! Men skönt var det.

Feber

Både Angelina och Lupita har fått feber av vaccinationerna de fick igår. Jag har därför tagit det lugnt med tjejerna ikväll, men Angelina fick ändå lite lek. Vi lekte med vattnet i köket eftersom hon inte ville bada. Ett bra sätt att få i henne lite vätska. Hon fick dessutom en glass innan vi lekte hund i hennes tält. Som avslutning gick vi på nappjakt som resulterade i två små nappar. Var är alla nappar?
Lupita ligger och sover. Tänkte väcka henne när Angelina sover, så kan Lupita vara vaken några timmar innan hon sover för natten. Igår sov Lupita dock från 16.30 till 07.00 fast med uppvak för amning såklart - men det vågar jag inte chansa på att hon gör igen.

image86

Vi brukar alltid passa på att leka med vattnet i köket när inte pappa är hemma.

image87

Busig liten hund som skäller - med feber 38,5 grader.

image88

När man letar nappar under soffan så kan man hitta allt möjligt konstigt som inte ska vara just där..

Mina små sport-tjejer

image80

Ca 3, 5 månad


image81

ca 3 månader


och ja, jag planerade att det skulle se lika ut, Tyvärr missade jag dragkedjan, men lika sött blev det ändå tycker jag.
 
  


Vaccination

Idag har både Angelina och Lupita fått vaccinations-sprutor.

Angelina fick en spruta, skrek högt och tårarna sprutade. Tyckte inte ens att det var helt okej efter att ha fått två plåster. Ett på armen och ett på foten. :-) Hemma tyckte hon att det var mysigt när hon först fick äta skräpmat, Pan Pizza och sedan fick majskrokar i sängen när hon tittade på "pippi" som hon själv säger (filmen Happy Feet).

image76

image77

Lupita fick två sprutor. Hon gillade inte sprutorna heller, men skrek inte lika hjärtskärrande som Angelina. Dock så fick hon tröst genom att amma, och något sånt gott hade jag inte att erbjuda Angelina. Vi vägde och mätte Lupita och fick följande siffror:

3 mån 19 dagar
Vikt 6720 gram
Längd 62,5 cm
H. omf 41,5 cm

Angelina vägde 3040 gram, 61,5 cm lång när hon var 3 mån och 20 dagar gammal och 6790 gram 64,5 cm lång när hon var 4 mån och 20 dagar gammal. Det verkar som att kurvan mellan dem håller på att jämnas ut.


Lupita blev jättetrött efter sina sprutor och ligger nu och sover.....fortfarande.


image78


Gåva till Rickards minne

På Rickards begravning var vi ett gäng som samlade in pengar som vi ska skänka till det barnhem i Thailand som Rickard brann för. Han var nästan dagligen där och arbetade ideellt. Han tog även med barnen ut på dagsturer för att de skulle få se annat än bara barnhemmet. Vi kände att vackra blommor dör så fort och tynar bort medans en gåva till barnhemmet består.

Jag har ännu inte hunnit sätta in pengarna, men kan berätta att det blev 3200 kr som ska sättas in till www.childwatchphuket.org så fort jag åker ner till stan.

Forts. följer när jag satt in pengarna.

Tre gavvosar, en kvar

I somras var vi tre vänner som alla var gravida. Först ut var jag, någon månad senare Jonna och snart är det Marikas tur.

image73

Jag fick Lupita, Jonna fick Siri och Marika kommer få en... Jag vet vad det blir och vad h*n ska heta. Men det får bli en hemlighet tills Marika pluppat. Marika har en beräknad förlossning i december, själv hoppas hon på en januaribebis. Men jag vill att hon får så fort som möjligt eftersom jag vill att vi alla tre ska ha barn födda -07. Tänk vad kul - alla börjar skolan samtidigt etc Men stackars lilla XXX som alltid får fylla år sist... :-/

image75

Nu är det i alla fall inte långt kvar och jag önskar Marika och Anders ett stort LYCKA TILL!

Ha ha ha!

Angelina och jag ligger och myser i sängen. Hon ligger och pillar på min rygg och högra sidan av midjan. Helt plötsligt så sätter hon sig upp och inspekterar ett födelsemärke som jag har på sidan. Hon tittar så nära så ögonen går i kors och de är stora som tefat.

- Oj oj. Nehej, säger hon och tittar på mig.
- Vad är det, säger jag?
Hon luktar på mitt födelsemärke och viftar sedan med handen framför näsan.
- Usch, mamma. (Hon menade alltså att det luktade illa)

Årsdagen

Idag har ljuset brunnit i mitt fönster för mamma, som idag varit död i 8 år. Saknaden är lika stor, även om smärtan bleknat.

Varje gång jag skär bröd så hör jag mammas röst att jag inte ska glömma torka bort smulorna. Jag är fortfarande på väg att ringa henne då och då, men jag lyfter inte längre luren. Jag önskar hon fått träffa min barn och att jag frågat mamma de saker jag aldrig frågade....

Jag älskar henne lika innerligt som då och ljuset brinner så hon ser det (mamma tände alltid ljus för de döda, för glädje och sorg).


Utveckling - Angelina

Angelina förändras kontinuerligt. På bara ett par dagar har hon lärt sig
 
-Säga "lappa"= klappa och Mia ( en av fröknarna på dagis). Vi tyckte att hon sa Max  och warra (kom på kurdiska) men i är inte säkra eftersom hon inte upprepade det. 
-Hon dansar numera till filmen "Snabba Fötter" och kan vissa av rörelserna. 
-Hon vill sitta på vanlig stol, äta med gaffel och äter dessutom riktigt bra.
-Hon har bråttom till dagis och ville idag inte ens gå hem.
-Hon har lärt sig vad socker är och försöker få sin vilja fram genom att skrika, springa iväg och tjura i ett hörn. Hon blir dock glad igen när vi hämtar henne.
-Hon gillar att stå framför spegeln och spotta!
-Gillar att leka morr-leken = mamma kryper omkring och låtsas vara farlig och jagar henne till pappa, gärna upp i sängen. Hon tjuter av skratt och vill aldrig sluta leka denna lek. Lupita är dock måttligt förtjust.
-Så fort hon slår sig vill hon ha plåster - som sitter kvar i 30 sekunder.

Barnhemmet i Thailand


image72

www.childwatchphuket.org

Please take only one minute of your long life and visit

the webpage, maybe you can save a life, or make a big

difference in somebody's unlucky life. Turn it around and

imagine being the sad child, scared without the love from

her family. The kind of love we all need to get power to live,

to want to live...this love you can give someone that was

born without luck... thanks..

 

Rickard


Farväl Rickard

Den 14 november sa vi farväl till Rickard i Skogskapellet i Jönköping. Begravningen var så vacker med ljus, blommor och musik med förlösande texter. Det kändes som vi var nära Rickard. Hans bild på kistan såg ut att titta rakt på mig och jag satt där och pratade med honom under akten. Ett kompendie med bilder och bl.a text som Rickard själv skrivit var personligt och var tillsammans med begravningskaffet i Stadsparken ytterliggare skäl att säga att detta blev ett vackert minne av vårt avsked som skedde i gemenskap och värme.
Lupita var med på begravningen och jag kunde inte gjort ett bättre val när jag valde att ta med henne. Att titta ner på hennes lilla hand och smeka hennes kind gav mig tröst i min sorg.

     

Farväl pappa Anton

Igår ringde Söderhaga och berättade att pappa Anton blivit mycket sämre under det senaste dygnet. Han hade KOL och slutet var nära. De gav honom max 7 dagar kvar att leva.

Sigge kom hem på direkten och körde de 40 mil vi har till Nässjö. Lupita fick följa med, men Angelina stannade kvar hemma. Mikaela och Evelina hämtade henne på dagis och fyllde resten av hennes dag med lek och bus tills hon somnade i sin säng.

Vi mötte upp Sussi och Natalie i Jönköping och åkte sedan vidare i gemensam bil.

Väl framme i Nässjö möttes vi av en grå Anton som var på gott humör trots att syrebristen fick hans tunga och läppar att bli blåsvarta. Han hade stora problem med andningen och inte minst att prata. Men det viktigaste ur vårt samtal var att han var lycklig nu när han visste att vi mådde bra. Han gav sken att han skulle bli bättre igen, men vi visste allihop att slutet var nära.

Vi körde 40 mil hem igen och Lupita var som en liten ängel i bilen.

Imorse kl 8.30 tog pappa Anton sina sista andetag. Han fick somna in där han helst ville vara, på Söderhaga med välkända människor i sin närhet som gav honom trygghet.

Farväl.

Alla olyckor kommer i tre

DSC00681.JPG 

(mobil-bild)

Alla olyckor kommer i tre, sa alltid mamma. Nu sitter vi i bilen och ska färdas 40 mil för ytterligare ett farväl. Hoppas vi hinner dit i tid.

Lupita och Emma

SP_A0167.jpg 

(mobil-bild fotograf Natalie)

Jag, Lupita och Mikaela har åkt till Jönköping för att delta på Rickards begravning. Tungt, men självklart vill vi säga farväl på ett sätt som känns bra. Som tur är så finns det stunder av glädje. På bilden ser ni Lupita och Emma busa i en kundvagn på A6. Här låg de säkert 30-45 minuter innan myset tog slut.

Angelina är hemma med Sigge och de har kanonmysigt, hälsar Sigge. Angelina har sovit bra, ätit bra, haft roligt på dagis - där de idag tog "dagis kort" vilket var lite läskigt tyckte Angelina men efter det så har hon busat med pappa och myst hemma innan det var dags att sova igen. (En liten fjuttig gång hade hon frågat efter mamma).

GRATTIS PÅ FARSDAG!

DSC00675.JPG
GRATTIS PÅ FARSDAG! Vi älskar dig pappa! Ses snart- Angelina o Lupita.

Och jag och Mickaela ringde vår pappa och sjöng tidigare idag.

Lupita sitter i en matstol

DSC00673.JPG
Lupita sitter i en matstol för första gången. Okej, hon är nedtryckt, fastklämd med en dunkudde, men hon sitter där. :-)

Ikväll ska vi sova över i 'långt-bort-från-stan'.

DSC00667.JPG 
Just nu lagar vi middag. Potatismos och fiskpinnar med sallad.

Tanken med att sova borta är att vänja Angelina vid miljön, så att jag och Sigge kan vara själva någon gång framöver.

Långpromenad och lunch

Som mammaledig så är ett av mina nöjen att vara social - gärna en promenad, lunch och en avslutande latte. Till detta ska man ha en liten tös som sover i vagnen (Lupita sov i vagnen non-stop i 4,5 timme idag).

image60

Siri var vaken och glad.

image61

Tyra var till en början pigg men somnade sedan sött i mammas famn.

Lunchdate med aprilmammor

Igår var jag och Lupita på lunchdate med ett gäng mammor som har barn i Angelinas ålder. Två av dessa har fått barn nr 2 och andra har ett litet frö i magen. Ett härligt gäng och det känns lite vemodigt att jag inte kommer vara mammaledig med alla dessa kvinnor som förra föräldraledigheten.

image56

Lupita var sockersöt och glad. (Cecilia har tagit bilden - såklart - vem tar lika bra bilder som hon?)

image58

Adrian bjöd på massor av leénden och hade klart de coolaste kläderna. (mobil-bild)

image59

Adrian var helt ljuvlig och stal många hjärtan. Så himla liten trots att han numera väger 3200 gram. (mobil-bild)

Hur såg jag ut när jag var liten?

När jag var liten så hade jag svår allergi. Jag var allergisk mot allt; damm, dun, nötter, choklad, jordgubbar etc etc Jag minns nästan ingenting från den tiden, jag var bara 2-3 år. (Tack och lov så har all allergi vuxit bort).

Men jag minns att jag fick bada i kamomillextrakt och smordes in med kortison. Efter det fick jag titta på barnprogram inlindad i ett lakan. Detta upprepades varje dag under en lång tid.

Pappa klippte/rakade av mitt hår i köket på Brinellgatan för att de skulle kunna behandla min hårbotten som var full av variga köttsår pga allergin. Jag tror mamma saknade min korksruvar mer än jag - för nu behövde jag ju inte tvätta håret i alla fall.

Sedan minns jag att jag låg på sjukhus (ca 6 mån). Mamma och några andra kom på besök (men jag minns inte vilka) och jag ville så gärna visa dem en LP-spelare som man spelade genomskinliga men färggranna LP skivor på (dessa fanns innan CD skivornas genombrott), men som jag minns det så hann de knappt in till mig innan en sköterska skickade iväg dem för att de skulle ta blodprover på mig.
Mamma hade ingen möjlighet att bo med mig eftersom sjukhuset låg flera mil hemmifrån och hon hade två små barn till att ta hand om + att hon själv hade allergi på händerna. Jag tror faktiskt att hon arbetade samtidigt vilket försvårade allt.

Jag hade så gärna velat se hur jag såg ut under den här tiden, men det finns inte ETT enda kort. Jag har heller inga bilder på mig själv när jag var riktigt liten. Jag vet inte hur jag såg ut och det gör mig ledsen. Alla barn och vuxna borde få en kom-i- håg bok med lite text och bilder om sin barndom. Därför tycker jag att det är viktigt att mina barn får "Mitt första år bok", bilder från sin barndom....och så den här bloggen. 

Lupita pottade för första gången!

Att mammor pratar kiss, bajs, blöjor och spyor är något "alla vet". Så därför måste jag berätta att jag försökt få Lupita att uträtta sina behov på pottan. (Angelina började när hon var 8 veckor och nu går det ganska så bra även om hon fortfarande har blöja). Oavsett så har Lupita protesterat, men ikväll så hände "the big thing" till mammans (läs min) förtjusning.

image51

SOS

För ett par veckor sedan fick jag ett erbjudande av en aprilmamma - att köpa SOS-väskor.

-Kanon, tänkte jag som alltid velat ha en liten SOS väska hängande på sidan av vagnen (trots att jag inte kan uttala namnet på hälften av de saker som finns innuti, ännu mindre använda dem på ett korrekt sätt)

Idag fick jag mina (beställde två) väskor.

image50

Utvecklingssamtal

Idag var jag och Sigge på vårt första utvecklingssamtal. Förutom att vi fick ge feedback på inskolningen och Angelinas dagisdagar så fick vi veta följande från dem om Angelina:

- hon kan gråta lite eller inte alls när vi lämnar/har lämnat henne
- hon tar för sig på dagis, kramar sina kompisar och säger ifrån när hon inte vill
- hon pratar med sina kompisar och ser oförstående ut om de blir skrämda av hennes rättframhet
- innomhus leker hon helst med dockvagnarna, lagar mat , klär ut sig med skor/väskor och åker rutchkana
- ute leker hon med det mesta, är inte rädd för att utmana sig själv och tittar/härmar gärna de äldre barnen
- hon är duktig på att klä av sig själv
- hon äter okej och får inte längre välling
- hon sover oftast mellan 11.55-13.15
- hon går direkt in till vilan, tar nappen och drar upp täcket - tittar lite i taket och somnar
- hon kissar i toaletten (nja sitter där i alla fall) efter vilan
- hon har ett fint språk trots att hon inte säger så många ord
- hon säger "mamma" till Mia och Elin  - och säger "pappa" till Max (de flesta barnen säga "mamma" till alla tre)


....jag har säkert glömt lite grann.

Skor till 1,5 åring - för små?!

image49

Hur kan ett par lagom stora skor - fotmässigt - vara för små? De är för trånga i skaftet. Har Angelina ärvt sin mammas breda vader?

Stl 23
150 mm innuti

Lupita

Idag har Lupita börjat gripa efter saker. Vi förevigade detta med ett par kort.Som grädde på moset har hon dessutom gungat på "hästen" för första gången.


Men Angelina tycker självklart att hon är "bäst" på allt och försöker visa detta genom att gunga fort på "hästen", dra bort alla saker Lupita försöker gripa tag i etc.


image48


Grattis Susanne!

Idag fyller min kära syster 36 år.

"Med ett enkelt samtal
på bemärkelsedan
vi grattulerar
vi grattulerar
vi grattulerar"

Massor av kramar, pussar och kärlek från oss till dig på din dag!!

Bakar till moster Mikaela som är sjuk

DSC00656.JPG
Bakar till moster
Mikaela som är hemma och är sjuk. Puss och krya på dig!

Likheter?

Är Angelina och Lupita lika? Jag skulle svara ja på den frågan. Angelina är mörkare, kortare och smalare, Lupita är ljusare, längre och tyngre än vad Angelina var i samma ålder. Lupita har blå ögon, men i dagarna har jag börjat misstänka att de håller på att förändras. Angelinas ögon var blå i samma ålder och ändrades någon gång efter 3-4 månader.

 image37image38

image39

image40

Lupita och kusin Lana

DSC00653.JPG 
Idag har vi varit och hälsat på Lana och Nesrin. Så här kom en mobil-blogg bild :-)

Angelinas jack i pannan

Imorse fick jag se Angelinas jack....eller snarare alla plåster. De hade tejpat ihop jacket med tre "stygn", satt genomskinlig plast över stygnen och sedan två plåster över den genomskinliga plasten. Min lilla tös verkar inte lida alls som tur är.

image33

image34

Bilder från de senaste dagarnaAngelina leker gärna med Lupita. Oftast skrattar Lupita högljutt, andra gånger så finner hon sig i leken mer skeptiskt.Angelina vill prova alla "Lupitas" nya saker (dvs hennes egna saker hon hade när hon var i Lupitas ålder).Kommer Lupita få blå ögon ? ? ?

image30

Älskar mina flickor!

Sova

En  "aprilmamma" ville veta vad man hade för Top 5-listor och det enda jag kunde tänka på var att sova. Jag älskar att sova. Jag är dessutom duktig på att sova, bara det att jag just nu inte har samma möjligheter att sova som jag hade innan jag fick barn. Men när jag väl får sova, så somnar jag snabbt och kan dessutom somna om snabbt när jag vaknar av någon orsak. Dessutom så kan jag sova på minimalt med plats, med domningar i halva kroppen och fingrar som värker. Sigge däremot har svårt att somna om snabbt om han vaknar, men han är fenomenal på att somna framför tv´n i alla tänkbara ställningar och somnar minst lika snabbt som jag i sängen. Angelina gruffar omkring innan hon får ro, men sover ändå ganska så gott just nu trots att hon flyger runt som en propeller. Dagis säger att Angelina är "JÄTTEBRA" på att sova då hon nästan alltid somnar först på dagis och vaknar sist. Lupita sover nästan hela tiden, ligger skapligt stilla och är förmodligen den som sover bäst och längst av oss alla just nu.

image23

image24


En märklig dag

Dagen började som den brukar - Angelina håller låda, kissar och bajsar på pottan, tittar på tv i sängen samtidigt som hon dricker välling och jag slumrar till. Dagen flyter på tills:

Dr Kurt Blomberg ringer och säger att han nu är säker på att antikropparna mot kikhosta uppkommit från vaccinet. Angelina har INTE kikhosta och jag ska avsluta behandlingen av penicillinet på både henne och Lupita sa han bestämt. Jag var 250 kr fattigare samt att Angelina varit hemma från dagis i tre dagar. (Dessa dagar har varit fyllda av pottträning, bokläsning, diverse lekar hemma och i parken och filmen "Happy Feet" - I löööve Happy Feet).

Sigge tar med sig Angelina ner till stan och jag sitter och väntar på Linda Blixt för ett besök på IKEA. Hon hade dock sett fel i sitt schema och slutade senare än hon trott - jag fick alltså vänta och göra ingenting (!) i flera timmar. Lupita sov som en stock och jag upptäckte att det är skönt att göra ingenting. Passade på att njuta av gamla minnen - jag gjorde sit-ups till låten "My Sharona" eftersom jag blev så uppfriskad av att göra ingenting. Underbart!

När jag är på väg hem ringer Sigge och berättar att Angelina slagit upp ögonbrynet och de måste till sjukhuset. Han får numret till jourmottagningen och jag glömmer bort att fråga vad som hänt och hur hon mår. Får veta senare att det var ett jack vid ögonbrynet som hon fick när hon hoppade i sin IKEA säng och trillade mot kanten. Jourmottagningen hade tejpat ihop henne. Har fortfarande inte sett henne då hon låg och sov när jag kom hem. Stackars min lilla sessa. Vilken tur att jag beställt SOS väskor för framtida bruk! 

Sedan åt jag, Sigge och ett par vänner middag. Då fick jag veta att en medelålders man blivit påkörd rakt framför dem (Sigge, Angelina och våra vänner) och dog direkt. Helt sjukt! Sigge hade gått därifrån direkt eftersom han inte ville att Angelina skulle se mer än nödvändigt. Det hade varit mycket blod och inte hela kroppsdelar.

En mycket märklig och annorlunda dag minst sagt. Hade dock gärna skippat den sista biten även om jag inte personligen upplevde den.RSS 2.0