Jag och morfar mot myggen.

MMS

Jag och morfar mot myggen.


Mormor

MMS

Mormor


Pelle och Lupita

MMS

Pelle och Lupita


Cool

MMS

Cool


sommarkjol och bus

MMS

sommarkjol och bus


full fart!

MMS

full fart!


Glömmer de borta pappa?

Nu har vi varit borta två veckor från Sigge. Jag frågar om barnen vill prata med Sigge i telefon när vi pratar, men de är måttligt intresserade till min förskräckelse. Istället springer de runt och ropar "pappa" efter Kemal. Inte konstigt egentligen, men jag hoppas att de känner igen sin pappa när de träffar honom imorgon/övermorgon.

Landet nästa

Imorgon åker vi ut till det datorlösa landet. Men vi finns att nå på mobilen. Vi kommer bo ute hos mormor och morfar i deras "lilla" gästhus. Hästar, hund, katt finns på gården och resten dvs kor och får finns hos grannarna. Nice! Mormor har letat ut ett ställe dit hon (vi) ska ta de små för att plocka smultron och trä på stån. RIKTIG SOMMAR med andra ord.

Lupita mår bättre

..men verkar kräkas när hon får välling. Allt annat stannar kvar, så nu får hon inte äta välling på ett par dagar. Förövrigt så är hon pigg och glad.

Lupita är sjuk

Lupita har kräkts fyra gånger idag. Antagligen så är det kräksjuka då ingen av de andra barnen blivit sjuka av sin (likadan) mat. Igår åt hon i och för sig en burkmat, men inte kan man bli sjuk av den?

Hon har knappt fått i sig någon mat alls idag. Det är varmt - 27,5 grad i skuggan. Jag ska ge henne lite ersättning inatt om hon accepterar det.

Ester

Idag tog jag med mig barnen på en promenad ner till Huskvarna centrum. Jag mötte upp pappas ena syster och fikade hemma hos henne. Ester kom till Sverige när jag var lite över ett år och hon och mamma brukade prata genom "teckenspråk". I alla fall tills Ester lärde sig svenska.

Jag svettades som en gnu när jag försökte få Angelina och Lupita att sitta still och inte röra alla kristaller och andra fina saker. Ester sa då att min mamma sagt att den mamma som ser efter sina barn när de är borta och något ändå skulle hända (gå sönder) kan inte ställas ansvarig. Om mamman skulle sitta i godan ro utan att se efter sina barn och något går sönder borde betala kostnaden. Bra sagt av min mamma tycker jag.

Idag sa Angelina en fyraords mening. Kanske gör hon det titt som tätt, men idag var hela rytmen perfekt. -Mamma, vad gör hon? och tittade undrande på Lupita som var på väg ner i Esters papperskorg.

sov redan innan middagen.

MMS

sov redan innan middagen.


Brunnstorp

Idag var vi iväg och badade! Härligt, underbart och något vi gjort för sällan. Angelina var som en liten fisk och Lupita var inte mycket sämre. Vi, Angelina, Lupita, Natali och jag hade en supermysig eftermiddag i all enkelhet.

lek hemma hos linda q

MMS

lek hemma hos linda q


Trött

Det är härligt att vara borta, men hemma. Det är så det känns här i Jönköping. Jag kan stan, jag känner folk och allt är ovanligt vanligt. Men jag bor borta.... Detta innebär att man alltid har folk i sin närhet. På gott och på ont. De senaste näterna har jag sovit dåligt. Jag längtar till vår familjesäng. Kan man önska hit den?

Idag har jag bytt rum. Större, med säng istället för en madrass (jag vet att jag kunde sovit i Natalies säng - men den är lite hård för min smak), rummet har toalett och balkong. Kevin är nämligen på Vidis i 2 veckor så jag storstädade bort all skit...jo det är sant...och flyttade in med barnen.

Men, jag blir så trött av alla ljud, människor, nya men gamla intryck, att inte bara kunna lämna barnen utan ha en känsla av att man ber andra se efter dem (skynda skynda), att inte kunna strunta i att man smutsar ner utan vill städa upp efter sig fast man helst skulle vilja låta smutsen vara kvar ett tag. Jag längtar efter att sova. Angelina sover inte på dagarna här, förutom idag vilket resulterade i att hon somnade efter 21, vilket gör att jag inte kan sova med Lupita om jag skulle ha möjlighet. Dessutom så är jag i sluttampen med "starta eget åkeri" så jag pluggar efter att båda barnnen somnat istället för att passa på att lägga mig samtidigt som dem någon gång för att kompensera den dåliga nattsömnen.

Jag längtar efter Sigge. Så vi kan kramas och att han sedan kan med barnen ut så jag kan få sova, ha ensamtid med mig själv.

Men tills dess så ska jag njuta av alla intryck, människor, ljud och annat som är ovanligt. Det är skönt att komma hemifrån, bara man får ha lite hemlängtan.

Rekord?

Det tog tre minuter för barnen att somna ikväll. Hur skönt som helst.

monky town

MMS

monky town


vill haaaa

MMS

vill haaaa


Älska älska älska

Jag älskar mina syskon och hoppas att Angelina och Lupita kommer älska varandra minst lika mycket. Jag har tyvärr (?) fått en längtan efter en trea....ett till barn, ett syskon, mer kärlek. Tur att jag har spiral.

Snor

Det blev inget mormor & morfar idag pga barnsnor och att morfar nyss blivit av med en otäck lunginflammation.

Vi solade oss i regnet och var på Monky Town istället. Pelle slöt upp och barnen var tokglada.

Vink vink, nej

Lupita börjar bli en liten tjej och är inte alltid en bebis längre. Hon vinkar glatt, säger nej och "hytter" med fingret. Hon säger "tack" och kan "sjunga" Lilla katt och Tänk om jag hade en liten liten apa..... På den sistnämnda sången fyller hon glatt i "umpa umpa lalalaaa".

Jag borde sluta amma henne på nätterna.

angelina duschar.

MMS

angelina duschar.


Jönköping

 Vi har nu varit i Jönköping ca 4 dagar. Det är mycket som händer hela tiden. Vi spenderar mycket tid ute eftersom de målar om huset. Vi leker, promenarar, tittar på djur, grillar, äter snabbmat, har fruktstund, sover i vagnen (eller inte) och har lyckats med att träffa Linda Q och hennes söta barn Jonna och Maja samt träffat morbror Pelle.

Imorgon så bär det av till mormor och morfar på landet. Vi ska ta det lugnt, klappa hästarna, hunden, katten och mysa mycket. Hoppas på sol och vattenlek.

slut på soveriet?

Angelina har inte sovit lunch på 3 dagar. Hon deckar duktigt i sängen strax efter  19.00 tillsammans med lillasyster. Och vaknar inte förrens efter 7-8 på morgonen. Jag tror jag tycker det är bra...men är inte helt säker.

jonna, maja och Lupita.

MMS

jonna, maja och Lupita.


Jönköping

-Idag kommer jag och barnen åka till Jönköping och stanna där 3-4 veckor.

Varför? Jo, först och främst ska jag hjälpa Susanne med Emma då de målar om staketet och alla träsnickerier på huset. Vem vill ha en liten 1,5 åring tultandes bland färg? Natalie kommer hjälpa till så jag är inte ett dugg orolig eftersom hon är kanonduktig.

Sedan kommer min hiss här i Stockholm stängas av i 2 veckor och jag har verkligen ingen lust att lyssna på bilning och annat oljud och dessutom få bära kassar och Lupita. Angelina klarar 4 trappor med vad händer om hon är på dåligt humör? Nej, ingen hit för grannarna.

Tillsist så är snart min mammaledighet snart slut och om jag inte vill spendera hela min semester i framtiden i Jönköping så är det här en ypperlig möjlighet att få känna hur det skulle vara att bo i Jönköping igen.
 
Vi kommer fylla våra dagar med bad, trädgårdslunk, bus och en del tråkiga rutiner som ändå är toppen när man har små barn, åka till mormor/morfar, träffa pappa, syskon och andra släktingar och vänner.

Sommarmys

Mysig stund i gräset med våra grannar Max, Erika och lilla Neo.

Jag och lillebror
Pappa, choklad och mys...

Pappa är här på besök. Vi fick presenter...whisky och choklad...det sistnämnda till barnen.

Djurgården 8/7

Här mös vi alla..pappa, Metcho, Niyat, Sandra, Sigge, Angelina, Lupita och jag.


Kungens Får

Dessa får kom vallandes när vi var på utflykt till Djurgården. Vi stannade och ställde tusen frågor om allt. Supermysigt!!!
Aspuddsparken


Igår var jag och resten av familjen i Aspuddsparken och lekte i ett par timmar. Den här grisen var livsfarlig då den löpte och därför försökte flörta upp mig...!!! De som ansvarade för parken fick flytta grisen till en mer avskild plats i parken. Angelina pratar hela tiden om grisen som hoppade upp på mig och bet mig i skorna (och ja, jag flydde med Angelina under armen.

Vinkar

Igår visade Lupita att hon kan vinka hej då... Jag hade ingen aning om att hon kunde det. Men när Elinor och Hiwa vinkade hej då så gjorde hon detsamma.

Kategorier

Jag ska försöka bli bättre på att lägga inlägg under olika kategorier så vi i framtiden lättare kan hitta....

Babi

Pappa är på väg hit från flygplatsen. Jag har gjort frukost och känner att det kommer bli skitkul att umgås med honom här i Stockholm. Oftast ses vi i Jönköping och då är det alltid mycket andra människor runtomkring. Angelina undrar vem morfar är.... -Wa? säger hon. Vilket betyder att hon inte riktigt förstår. Hon kommer nog ihåg honom när de ses.

Metcho och Niyat på besök

I förrgår kom lillebror med flickvän på besök - spontant. Jättekul tycker vi. Båda flickorna älskar att de är här.

Angelina och Lupitas crib


Här vaktar massor av mjukdjur! Både på hyllor, i lådor och under sängen.


Bra leksaker för små barn.


Böcker, bilar och "grej" är roliga saker.


Dessa bilar väntar på att användas.


Dockor och nallar väntar också. Rättvist ska det vara tycker flickorna.


Däremot så är väskor jättekul!


Bollar är också favoriter. Pilatesbollen fick tyvärr inte plats på bild.


Klossar i olika former kan användas mycket länge.


Mer roliga saker som gärna används. Speciellt de som låter.


Elefantens -Öööööööö är jag ganska trött på just nu, men flickorna älskar elefanten.


Slottet från Stina är helt otroligt kul tycker Lupita. Angelina vill då visa att det är hon som vet hur man ska göra. (Slottet spelar olika låtar när bollarna åkt ner genom tornen till plattorna nedanför).


Snygg matta som säljs alldeles för dyrt och ett fynd från blocket - värt varenda krona (rutchkanan alltså).


Denna häst (?) är inte en självklar favorit, men jag tycker den är ljuvligt gullig och värd att sparas till mina kommande barnbarn.

Här i vår 260 cm breda säng ligger vi och gonar varje kväll och gosar på morgonen tills vi måste gå upp.
Här i vår 260 cm breda säng ligger vi och myser på morgonen och pillar navelludd på kvällen. Lupita har en egen liten hörna så att hon inte kryper iväg på natten. Behöver jag säga att vi har en plasma och x-box  på väggen? Sååå lyxigt för trötta föräldrar!


Lupitas egen hörna.


Grön nattlampa är ett ovärderligt inköp när man febrilt letar nappar mitt i natten.


Angelinas säng. Himmelsängen är hemmasydd. Spegeln är ett arv från mamma.En gåva från kuserna. Välanvänd och ytterligare använd här. Angelina brukar insistera på att få släpa fram en stol och bordet till tv´n för att äta middag. Ikväll satt båda tjejerna på var sin stol och åt pizzabitar.


Här lagar de russin, pussel och annat skojsigt.


Två sköna åk. Tv Lupitas lånade Micki-vagn som hon skjutsas runt i av Angelina. Th är Angelinas favorit "cykel".


Bobby car - ett måste. En present från Susanne & co. Släpet fyndades på Statsmissionen för 50-lappen.

Det finns självklart mer att se, men klockan är mycket och lite måste ni få vara nyfikna på. Vi ses!


Melon 11 kg

MMS

Melon 11 kg ska ätas med glädje av hela familjen.


Lilla katt lilla katt

"Lilla att, lilla att, lilla jish, lilla jish" går Angelina runt och sjunger dagarna i ända. När hon inte tittar på "pip pip" "ache age" "atten" eller "mööö" i alla fall.

Numera kan man höra Lupita "sjunga " på samma melodi. Först trodde jag att jag inbillade mig, jag är ju trots allt bara mamma (vill såååå gärna), men idag så sa Sigge  -Det låter som om Lupita sjunger Lilla katt!


Familjen

MMS

Vi har inte blivit fler, men äldre.

Profilbild
Gammal bild där vi var lite yngre.


Vi vill bara bada, inte tvätta oss

MMS

Vi vill bara bada, inte tvätta oss!


sätter sig på stolen själv och kan

MMS

sätter sig på stolen själv och kan klättra ner igen. Nytt ord: bapp = napp.


Lupita fotograferar för första gån

MMS

Lupita fotograferar för första gången.


Läggdax

Ikväll bad Angelina mig att sova hos henne. - Här, mamma, här. Och så klappar hon på kudden bredvid sig. Hon ligger och klappar på min rygg (jo, jag la mig eftersom jag hade huvudvärk). Ibland säger hon något som jag inte förstår och ibland fnittrar vi tillsammans. Hon ger mig nappflaskan när den här tom och säger -Tack mamma och kramar om mig. Då smälter hela jag. Det som aldrig slår fel är att jag alltid somnar före henne! Rena turen att jag vaknade innan det blev natt eftersom jag måste plugga.

Sally är född

Kajsa födde lilla Sally bara några timmar efter att Morris varit hemma hos henne och lockat.... Stort grattis till hela familjen!

Skit

Idag lyckades Angelina igen - bajsa offentligt. Jag har nu en viss vana och styrde in i skogen snabbt. Tillbaka kvickt och hämta våtservetter. Kände mig rätt stolt att jag styrde upp det så lätt.


Snart klar himmelsäng

MMS


Himmelsäng till Angelina.


Liten på jordenLupita fick åka på Sverigeturné tidigt. Vi tyckte hon var så stor..men givetvis liten. Hon var så stark! Nu i efterhand så inser jag hur pytteliten hon var.

-Hej! Jag heter Angelina


NostalgiHellre en hård boll än slapp hud..?Det är värt alla bristningar.Och all slapp hud i "bil-rings format".

Vem är vem?

Svaret är: Lupita är tjejen på nedersta bilden och Angelina på översta bilden.

Nennes lillasyster


Först "såg hon ut " så här...


MMS

Men när hon kom ut en vecka senare så var hon mycket mindre...

Grattis till hela familjen!


Hon kommer att hata mig....men hon är så söt i alla situationer.

Gillar - målaAngelina gillar att måla.....inte bara på pappret och soffan.

Himmelsäng

För sisådär 6-9 månader sedan så köpte jag en himmelsäng på IKEA. Jag tänkte att den var billig och bra....men slutade nog tänka där för jag tycker den är så ful att jag verkligen inte kan sätta upp den. Så vad gör jag nu? Jo, jag har startat ett nytt projekt som går ut på att lilla Angelina ska få en alldeles egen himmelsäng som mamma (dvs jag) svurit på att inte göra om på bra länge. 

Bild kommer när den är klar och uppsatt.  

Saker jag vill göra.

MMS

Funderar på saker jag vill göra i stället för att sova.

Framkalla kort, blogga mer, sy- jag kan inte sy, boxas, brottas med Sigge, måla naglarna, ladda telefonen med musik-som jag inte har. Men, jag måste somna ! Klockan är mycket. God natt.


Älskade mamma, hatade extrakilon

Snart har det gått en vecka sedan tävlingen startade. Vägning imorgon. Idag har jag promenerat en svettig promenad med tung vagn samt gjort brädan till American Idol. Hur skjutton får man bort en gammal "gravidmage"? Det ser inte klokt ut. Tycker jag ser sjuk ut då den påminner mycket om mammas mage när hon var sjuk.. Undrar stillsamt hur jag kommer se ut när mina barn är äldre? Kommer de tycka att "mamma är finast i världen"?

Jag älskade min mamma oavsett hur hon såg ut och hoppas givetvis att mina barn kommer känna likadant. Min mamma var så varm, go, mjuk och luktade Paris. Hon hade blågrågröna ögon med en speciell blå kajal runt och svart maskara.

Aspuddsparken

MMS

Idag efter att jag och Lupita hämtat Angelina på dagis så gick vi till Aspuddsparken och plaskade i poolen. Lupita tyckte det var okej att plaska i en pöl.

Rätt som det var så spöregnade det och vi tog skydd inne i parklekshuset. Där inne så var jag stolt som en höna att mina barn var så snälla och jag tackade min ängel att de inte var pojken med de små hornen som härjade där inne. Att Angelina kissade på sig var det värsta mina barn gjorde denna eftermiddag och det löste jag med en rulle med papper..... Vad de andra föräldrarna tyckte vet jag inte, men jag hoppas att de hade fulltupp att skydda sina barn från pojken med hornen.

Jag är kär i mina barn.


Nyheter

Jag försöker just nu lära mig mer om att blogga..... Tills jag lär mig att lägga in egna filmer så bjuder jag på en av mina favoriter.

RSS 2.0