Inget vuxenliv

Jag lägger vuxenlivet på hyllan ett tag.

Har somnat med barnen två kvällar i rad vid 19.30. Nu är jag bara uppe för din skull Linn ;-) (Telefonen löpte maraton och jag ville avsluta det jag påbörjat). Sigge får tyvärr leva med att han inte får någon annan middag är makaroner och falukorv (kall i kylskåpet) och hitta lägenheten mörk och tråkig när han kommer hem sent på fredagskvällen.  ALLT efter kl 22.00 är sent för mig.

Godnatt!

Angelina gör nytta

Ikväll när jag skulle ge Lupita hennes ögondroppar så höll jag på att bli tokig på hennes viftande med armarna. Hur lätt är det att hålla i hennes armar, öppna upp ögonen och ge rätt antal (2) droppar i varje öga?

Jag sa lite på skämt till Angelina att hon skulle hjälpa mig. Då kom hon fram och höll fast Lupitas ena arm. När jag var klar med det ena ögat så sa hon -Lupita den! och pekade på det andra ögat.

SÖTNOS!

7 dagar med ögoninfektion

För sjunde dagen så har Angelina ögoninfektion. Jag tvivlar på att dropparna jag ger henne verkligen har effekt. Fick se sanningen i kletögat och inse att det inte blir något dagis för henne imorgon heller.

Och jag får fortsätta min mindre smickrande vardag som består av att försöka pussla ihop Lupitas förmiddagslur, laga lunch, torka kiss, byta blöja, Angelinas sovstund, mata Lupita, aktivera dem och fortsätta matlagning inför middagen och bada, droppa ögon och allt annat, som att vika tvätt och allt tråkigt som jag helst vill att någon annan gör.

Lupitas ögon är dessutom inne i den värsta fasen - blärk säger jag faktiskt! Det säger allt.


Det var nu länge sedan jag hörde främmande människor säga att mina barn är såååå söta och VILKA ÖGON (med förtjusning i rösten. De står mest och tittar i smyg..tysta..med fasa i deras blick. Jag ler ursäktande och ibland säger jag milt -Ögoninfektion, och får en min som betyder (så ni förstår att jag faktiskt tar hand om mina barn och att de faktiskt ÄR söta när de inte är täckta av var och gula små bäckar rinnande ner på kinderna från ögonvrån).


Jag längtar efter annat nu. Träna, sova en liten lur när Angelina är på dagis, städa upp utan att Angelina drar ut allt snabbare än jag hinner få ordning, att promenera utan barnen, att läsa en bok, att bara vara...att duscha utan att bli störd....men just nu - sova.

DET kan jag i alla fall. Klockan är sent och barnen och Johanna som är på besök, sover. Snart jag med.

Godnatt.


Mobilbilder

I brist på en kamera så har jag nu lärt mig hur jag använder USB-kabel mellan mobilen och datorn. Så nu kan jag ta hur mycket bilder jag vill med mobilen :-) Här kommer ett urval av några bilder jag tagit med nya mobilkameran.

image266

Test av nya kameran i den nya mobilen. Angelina är fortfarande frisk och har inte drabbats av bakterier som aldrig vill försvinna.

image267

Nu har Angelina ögoninfektion och jag trodde inte det kunde bli mycket värre än så här.

image268

Men det kunde det.

image269

Det spred sig till båda ögonen. Behöver jag säga att det är tråkigt att vara instängda och inte träffa andra barn? Vi gick till parken och gungade.

image270

Lupita fick också vara med....och hon fick också ögoninfektion. Rättvist ska vara rättvist, eller hur?!

image272

Ögoninfektionen blev mycket värre - faktiskt så att jag mår illa ibland. Varken Angelina eller Lupita har kunnat öppna ögonen efter att de sovit. Det gör ont i min själ när jag tvättar och torkar tiotusen gånger medans de skriker lungorna ur sig.

image273

Men sedan blev det påsk och Angelinas ögon blev lite bättre och jag hoppas att hon är frisk till tisdag. Lupita är fortfarande dålig, men men....

Oavsett infektion eller inte - visst är mobilbilderna bra?!

Glad påsk önskar lupita.

DSC00066.JPG
Glad påsk önskar lupita.

Glad påsk önskar angelina.

DSC00067.JPG
Glad påsk önskar angelina.

Syskonlek

Angelina lyfter Lupita så hon kan stå. Ibland lyfter hon som pappa visat - under Lupitas armar. Men ibland blir det fel - då lyfter hon i huvudet! Stackars Lupita stryps och mitt hjärta stannar. När Angelina lyfter rätt och Lupita står så skriker Angelina - Mamma yep!! vilket betyder att jag ska ta Lupita.

-Gonatt Lupita....gulligullilulligulliiii. (Och så pillar Angelina på Lupitas kinder och båda skrattar).

Lupita kryper fram till Angelinas leksaker och tittar, känner och iaktar Angelinas lek. Hon sitter och försöker ställa sig upp (vilket lyckas ganska ofta). Angelina skrattar och tittar nära nära på Lupita för att inspektera HUR exakt hon gör. -Gah! Aaaa! Mmmm! låter Lupita.

Ibland vill inte Angelina att Lupita ska pilla på leksakerna. -Nej Lupita, akta! säger hon då. Lupita förstår ju ingenting och fortsätter undersöka världen.

Om Lupita leker i spjälsängen kan Angelina krypa in och busa med Lupita. Hon "rockar" sängen så Lupita far hit och dit. Båda gapskrattar och jag undrar hur lilla Lupita kan klara av den hårda behandlingen.

Det har hänt att Angelina sätter sig på Lupita och hoppar...på rumpan eller i värsta fall huvudet. Jag räddar då Lupita och säger till på skarpen. -Så får du INTE göra. Lupita är liten. Hon blir ledsen. Och så hör jag att Lupita skrattar! J*kla unge! :-)

Johanna på besök

DSC00057.JPG 

Johanna är på besök över påsk. Hon hade med sig presenter till barnen och påskägg till mig (och Sigge...men vem är det som äter? Jag!). På bilden så har barnen precis vaknat. Klockan är inte mer än 7.00 och de har fått sina ögon tvättade för att överhuvudtaget se någonting. Angelina har sin present i knät och Lupitas syns tyvärr inte på bild. Det var två gosedjur. En liten vit mjuk kanin och en brun mjuk hund med långa öron. Tack tack!

lupita och johanna

DSC00022.JPG 
I början av veckan träffade jag Johanna. Det var riktigt länge sedan vi sågs och jag måste säga att det var precis så mysigt som jag tänkt mig. Mys mys!

Stackars mina flickor!

DSC00050.JPG
Stackars mina flickor! Båda två har nu ögoninfektion i båda ögonen. Angelina har det jobbigast. Hur mycket vi än sköljer och torkar och ger droppar så geggar ögonen ihop på ett par MINUTER! Helt sjukt i dubbel bemärkelse.

Hata hata ögoninfektion

Nu har även Lupita fått ögoninfektion. Hela hennes ena öga var igenmurat i morse och jag fick tvätta upp det bokstavligen. Hon protesterar men inte lika vilt och ihärdigt som Angelina. Hennes båda ögon var igenmurade och hon såg verkligen ingenting innan jag städat upp i smeten. Trots att hon inte såg något något så ville hon se på -Pipip! 

Jag gillar inte ögoninflammation. Jag tycker det är äckligt att det smittar så lätt, att det rinner, geggar och ser läskigt ut. Hoppas att mina flickor snart blir friska.

Angelina utvecklas

Inte nog med att jag nu börjar köpa stl 98 i tröjor (hoppade över stl 92) så väger hon numera 13 kg. Jag är inte säker på hur lång hon är men jag gissar på 89 cm, minst. Lovar att rapportera imorgon efter en enklare hemma-mätning.

För någon vecka sedan började hon även prata mer. Hon förvånar dagligen med ett nytt ord som bara svingar förbi...och är borta igen. "Gott" och "älka" (älska) är två nya som jag gillar. Hon har dessutom sagt sin första fyraordsmening - Jag vill ha pipip! (jag vill se på tecknad film).

Sjunger gör hon också..."upp och hoppa....", "Bä bä....." inte så många ord, men hon nynnar och gör en del sjungande ljud. Reggie gillar hon att jazza till också, speciellt i bilen.

Och så pratar hon i sömnen. - Abbe, Abbe... Abbe är en charmig liten 1 åring från samma dagisgrupp som Angelina. Hon är sååå kär i honom. Om hon inte skulle vilja gå till dagis så nämner man bara hans namn och hon är påklädd fortare än kvickt, så på så sätt är nog både jag och Sigge förälskade i Abbe.

Angelinas mindre vackra öga

DSC00023.JPG 

Min lilla tjej har fått ögoninflammation IGEN. Sjukvårdsupplysningen sa att det var ovanligt att man får det två gånger. Åtminstone på så kort tid. Imorse var det bara lite gegg i ögonfransen...sedan geggade det på tills jag började må illa. Nu ligger hon och sover med TVÅ geggiga ögon och både jag och Sigge har ont i hjärtat. Stackars vår lilla tjej!

Söka jobb

Jag vill ha nytt jobb!

Ikväll började jag på riktigt och sökte ETT jobb. Det tog minst 45 minuter av min dyrbara kvällstid och som grädde på detta kände jag mig ganska nervös... Kan jag fortfarande? Är jag verkligen så duktig och kompetent som alla referensbrev säger? Hur ska jag klara av att arbeta och ta hand om min familj? Vad exakt vill jag och har jag "råd" att vara kräsen? Är gräset grönare på andra sidan?

Jag har bestämt mig för att söka ett jobb varje dag. Det blir sju sökta jobb på en vecka. Det är väl inte så dåligt med tanke på att jag inte vill ha vilket jobb som helst?

Trots nervositet så känner jag spänning och glädje att jag snart ska gå tillbaka till arbetslivet och jag hoppas att jag känner rätt.

Lupita står själv..nästan

DSC00032.JPG 

Jag lät Lupita jaga runt Angelina sittandes på vår Bobby Car. Hon gillade det - speciellt tutan. När jag efter avslutad lek kom tillbaka till Lupita så hade hon ställt sig upp och höll i ratten...och tutade! Va?!
Hon svajade rätt rejält och det var inte så konstigt med tanke på benvinkeln, men hon stod kvar. Min tjej!

Bensinskatteuppror

Bensinskatten    

"Hej !  
Någon hörde en intervju med vår statsminister. I intervjun sade han att det svenska folket INTE är missnöjt med bensinpriset!
Reportern frågade hur han motiverar detta uttalande.

- Jo, sa han, det finns ju inga samlade organisationer mot bensinpriset.

Nu får det vara nog! Dags att protestera. Skicka vidare till vänner och bekanta.
Bensinskatteuppror !!! 8 av 10 resor görs med bil. Av ett literpris på bensin på 11.05 är 7.15 kr skatt. När bensinskatten infördes 1924 var skatten på 4 öre. Skatten höjdes vid årsskiftet med 21 öre. Bilisterna betalar in 8 miljoner kronor i bilskatter varje timme, totalt 74 miljarder om året. När man tankar går 70 kr på varje hundralapp i skatt. En genomsnittsbilist kör 1500 mil / år och betalar över 9.000 kr bara i bensinskatt. Det motsvarar pålägg på 200 procent. Listan fylls på riktigt fort!
Klicka på länken nedan och fyll på med ditt namn   
http://www.bensinskatteuppror.se/ 
"

Om man vill värna om miljön kan man istället sänka priset på kollektivtrafiken tycker jag samt underlätta att anamma andra miljövänliga alternativ och förhållningssätt.  

grattis på födelsedagen!

20080316268.jpg
grattis på födelsedagen!

Pappas flicka

20071227009.jpg 

En av Sigges favoritbilder.

Smaskens

20080303128.jpg 

Lupita provar sina tänder.

Varsågod pappa

20080314236.jpg 

Angelina lät Sigge smaka på hans chokladbit som han fick som "morgon-tårta".

Grattis pappa på födelsedagen!

20080314234.jpg
Grattis pappa på födelsedagen!

snart helt grön. Men man måste få ha kul när man är hemma fr%E

20080312228.jpg
snart helt grön. Men man måste få ha kul när man är hemma från dagis.

Ögoninflammation

Igår fick jag hämta Angelina från dagis. Hon hade ögoninflammation och var småknasig i magen.

Jag hade sett lite gult i ögonvrån på morgonen, men det tvättade bort med ljummet vatten. När jag kom till dagis för att hämta henne så var hon tok-kleggig och var lite svullen!

Vi fick en tid till jourmottagningen på kvällen och fick antibiotika (ögondroppar). Konstigt nog så var hon nästan helt bra idag, men vi fortsätter såklart behandlingen. Jag hade ingen aning om att ögoninflammation var så smittsamt, men det är det.

Förresten så har vi bokat en tid på vårdcentralen för att kolla hennes mage. Jag tror hon har någon matallergi/överkänslighet eftersom hon alltid är "mjuk" och att bajset har så konstig färg. (Precis det du ville veta va?!)

Lupita kryper!

Idag på eftermiddagen så började Lupita krypa. Ett par krypsteg åt ena hållet och sedan ett par (kanske 5 steg åt gången) åt andra. Och så fortsatte det bara man lockade henne med roliga saker.

Stort steg i utvecklingen! Hon var ju så liten alldeles nyss.

Lupitas små gryn!

20080310211.jpg
Lupitas små gryn!

Babysim med Lupita och Angelina

Jag, Sigge, Angelina och Lupita var på babysim i lördags. Linn, Neo (Angelinas dagiskompis) och Lennox var också där. De hade med sig en undervattenskamera. Tyvärr blev det inget bra kort under vattnet, men detta är ju kanonhärligt!

image245

I vattnet - Sigge, Angelina. Vid bassängkanten - Lupita, dockan Tomas och kompisen Lennox.

jävla napp - tusen tack

Angelina ÄLSKAR sin napp! Hon fick den genom att JAG trugade..och trugade på henne den. Jag ville at hon skulle ta den eftersom hon ammade konstant och tog fel grepp (jag vet att de flesta säger att man då INTE ska ge napp, men så funkar det inte för oss). När hon var 8 veckor så tog hon den och amningen flöt på så fint efter det. Hon tog rätt tag och åt snabbt som bara den. Om det berodde på nappen eller ej kan man diskutera, men jag var innerligt tacksam. Sigge har aldrig riktigt gillat att barnen (Lupita använder också napp) har napp i tid och otid.

Nu börjar jag också tvivla. Eller, rättare sagt, jag vill att de slutar med napp, men orkar jag ta fajten? Måste de sluta? Vad är rätt och vad är fel? Och hur ska det gå på dagis när "alla andra barn" har napp på vilan? Nappen är lika viktig för Angelina som cigaretterna för en rökare. Jag har gett henne ett beroende! Fy f*an.

Men jag vill inte att hon skriker sig blå efter nappen när jag inte hittar den. Att nappen ska vara det enda som kan få henne sluta gråta. Jag orkar inte irra omkring på natten och svära för att alla tiotusen nappar är försvunna. Åla omkring mitt i natten i bara trosor, känna med handen i mörkret om det inte finns en enda napp tillsammans med råttorna under soffan. Ligga där på knä och be till nappguden.

Men hur tacksam är jag inte när andra barn skriker sig blå och jag trollar fram en napp till min unge när hon är sådär lagom ledsen. Eller kan säga, kom nu så klär vi på dig så får du nappen sen....inget tjat om godis eller annat sockrigt (det får hon tyvärr ändå = glass).

Jag har just nu ett vinglande kärlek och hatförhållande till mina barns nappar. Punkt!

image244

Denna bild är tagen innan Lupita började med napp, men jag tycker att man kan se hur Angelina njuter av sin napp och gosekudde efter en dag i solen vid poolen.

Hurra! Hurra!! Hurra!!! Hurra!!!! Hurra! Hurra!! Hurra!!! Hurra!!!!

Grattis mina underbara syskon på er födelsedag!

Många pussar från oss till er tills vi ses.

Kameran...

Vår kamera är trasig som jag tidigare nämnt. Kanske går den att laga...eller inte. Det är roligare att köpa nytt, speciellt när man förtränger alla utgifter man faktiskt har. Tills vi har beslutat hur vi ska göra med inköp eller inte, så mobilbloggar jag. Det innebär att jag skickar bilder med ytterst lite text från mobilen rakt in i bloggen.

Det brukar ta ett par dagar mellan varven jag är inne och rättar till lite grann, men era kommentarer läser jag varje dag.

Han smet!

20080307208.jpg
Han smet trots allt ser det ut som.

I mammas hoodtröja

20080306204.jpg
Angelina i mammas hoodtröja. Hon vill inte sova alls.

Upp och hoppa!

20080305203.jpg
Lupita kom upp på knä själv igår! Stora tjejen.

Jag vill pyssla. Det är vår i luften!

20080227071.jpg
Jag vill pyssla. Det är vår i luften!

Hopp över liten syster.

20080303165.jpg
Hopp över liten syster.

Sjukis hjälper till.

20080303095.jpg 
Hjälper till i tvättstugan. Får inte gå till dagis eftersom hon kräktes i helgen (48 timmar karantän).

På väg - snart!

20080303191.jpg
På väg - snart!

Vinterkräksjuka

Jag tror att Angelina fått vinterkräksjukan tyvärr. Hon fick diarré och kräktes en gång inatt. Sedan dess har hon ätit, inte kräkts med använt blöjorna väl (tack för att de finns!).

Just nu står hon framför tv´n och äter fruktpuré efter att ha slukat en halv banan. Hon är hur pigg som helst och är skitsur för att vi inte går ut.

Hon satte på sig sin mössa och vinterskor - matchande blöjan och t-shirten hon har på sig.
-Pita däääär! (pekar på vagnen och ställer sig på åkbrädan)
Hon blir jätteledsen när jag förklarar att hon är sjuk och att vi måste vara hemma idag.

Jag är livrädd att vi andra ska bli sjuka. Tvättar händerna, spritar och kokar alla nappar så fort de använts. Napparna känns nog värst. Oavsett min rädsla så kan jag inte stoppa hela mitt liv. Jag vill gå ut! Jag är frisk. Lupita är frisk. När Sigge kommer hem från sin tripp så är det min tur att gå ut.

J*kla bord!

20080301092.jpg
Vad köper jag för bord där för barn inte kan slå sig blå på? Angelina trillade baklänges och slog sig rejält denna gång. Vad har ni för bord? Finns det bord med runda kanter? Känns jäkligt att lilla Angie trillade så illa och både jag och Sigge var i närheten. :-(

Lupitas sova borta natt - rapport

Det kändes konstigt att lämna bort Lupita. Angelina grät när hon såg att Lupita inte skulle med oss. -Piiiiitaaa! Pita! och tårarna trillade.

Vi åkte och köpte pizza och åkte sedan hem. Vi låg i sängen alla tre sedan slockande Angelina. Vi tittade på tv till 23.20 (då gick jag och lade mig) och sedan sov jag.

Någon gång vid 04-05 ringde min syster (som hade Lupita tillsammans med sin man). Hon var orolig då hon gett Lupita en alvedon-sup och efter det så storgrät Lupita. Missen var kanske att hon inte fört in Alvedonen en bit utan bara precis in...om man uttrycker sig så.

Oavsett så gick det bra! De tyckte det var skitjobbigt och sa att de inte gör om det frivilligt. Lupita grät lite grann och ville inte äta ur flaskan mer än kl 02 och 07.30. Men på det stora hela gick det bra.

Jag sov. Inte en hel drömlös natt utan uppvak, men när jag vaknade av mig själv så njöt jag av tanken att jag kunde sova som jag ville.

Angelina sov hela natten fram till 8.30. Lööövly!

RSS 2.0