Så j*vla arg!

Nu förstår jag varför Angelina trillade av toalettstolen. Ena fästet har gått sönder!! Jag tror det är 9-11 månader sedan jag köpte toalettsitsen för 450 kr. Visst borde den hålla längre än så?! Tänk om det hade hänt något allvarligt? Jag tror inte ens jag har kvar kvittot - inte sparar man ett sånt kvitto, det känns som om man skulle gå tillbaka med en använd tampong.

Tråkigt

Idag har jag varit hemma med barnen i fem dagar. Jag har varit till affären två gånger och hos grannen i 20 minuter - med barnen. Jag är så uttråkad så det fick bli färdigpizza idag. Angelina ville som vanligt inte äta.

Vi byggde koja i vardagsrummet och hade mysigt tills Angelina trodde att man kan gå på taket. Hon trillade huvudstupa på pannan och gallskrek efter sin napp.

Vi har målat och målat tills jag fick nog. De målar överallt utom på pappret. Angelina lyckades ändå med att måla en fin bild som vi satt upp på väggen i hennes rum.

Vi har badat en gång och har haft vattenlek nu på eftermiddagen. Den sessionen slutade med att Angelina trillade ner från toalettstolen när jag höll på att torka golvet från allt vatten. Hon slog i bakhuvudet och skrämde slag på mig. Inget blod - allt bra. Eller? Nappen löste problemet. Innan detta hände så lyckade Lupita bajsa på golvet IGEN. Hon verkar ha det som rutin numera när de har vattenlek.

Jag har suttit framför hemnet i mängder, ringt och ringt och ringt, lekt med barnen, städat och städat. Barnen har tittat på Anki och Pytte, Pingu och Shrek. Vi har också hunnit med en glass, lekt med lera, lagat mat på leksaksspisen, lekt med nallarna, busat, pruttat luft på magen, hoppat i sängen och en mängd andra saker. 

Helt plötsligt ringde det på dörren och utanför stod det utklädda barn. Hallowen! Jag skäms, men jag öppnade inte dörren. Jag hade varken något godis eller några slantar att ge. Vad säger man då? Istället smög jag in till barnen och stängde dörren. Pinsamt!

Nu sitter jag och väntar på att något kul ska hända. Att Sigge ska ta med mig på sin grå springare och vi beger oss av på äventyr. IKEA nästa.

Välling

Angelina älskar välling. Hon äter helst välling. Mera välling. Mera välling....... Hur mycket välling ska små barn få äta? Om hon inte äter middagen - är det då okej att äta två flaskor på kvällen?

Vackraste muren ever!Jag längtar tillbaka till sommaren, ledigheten , friska barn och familjen.

Sjuka är vi alihopa allihopa allihopa

Det började med att Lupita blev hängig i torsdags förra veckan. Det bröt ut på söndagskvällen och sedan dess har hon haft feber, förkyld, hostig, hes i halsen och allmänt hängig. Jag började känna mig lite krasslig i tisdags, men inte sjuk på riktigt. Jag har fortfarande ont i halsen och är snorig. Angelina blev sjuk inatt. Hon lät som ett ånglok. Hon är förkyld och har fått ÖGONINFEKTION!!! Jag hatar ögoninfektioner.

Och jag som tagit semester torsdag fredag för att jag tänkte att vi kunde gort något mysigt allihopa.

Den enda som är frisk är Sigge och han är i sluttampen på sitt CE kort. Så han övningskör dagarna i ända så att han kan klara uppkörningen när den kommer.

Go tjej

Angelina är så himla go. Hon tar verkligen hand om Lupita. Just nu sitter de och ritar. Innan dess har de lekt säkert 30 minuter med kylskåpsmagneterna. I morse så satt de bredvid varandra och tittade på Bolibompa.

När Lupita ska få ny blöja så hjälper hon till att hämta blöjan, tvättservetter och gärna att torka henne också. Sist men inte minst så slänger hon Lupitas blöja. Angelina busar oftast väldigt snällt med Lupita, även om hon tyvärr även ger henne en och annan smäll eller putt. En favoritlek är att placera Lupita på ett täcke och sedan drar hon henne genom vardagsrummet i en väldig fart.

Hon håller även ordning på vad man får göra och inte. Så fort Lupita gör något bus så skriker hon på mig tills jag kommer och kan förhindra buset. Att hon själv busar titt som tätt är inte lika viktigt för henne såklart ;-)

Nya ord

Just nu ploppar det fram nya ord hos Lupita. Jag kommer inte ihåg alla, men här är några i alla fall.

sitta = sitta
schluta = sluta
öja = öra
äjing = välling

Syskonkonversation

-Puss Pita! (Sträcker fram huvudet och formar de små läpparna)
-Hi hi (pussar Angelina)
-Aj, ont i tån.
-Ahhhhh (tar sig på sin stortå)
-Mamma, de e min Pita!

De fnissar och fortsätter leka.

Grattis Emma på din 2 års dag! Vi

MMS

Grattis Emma på din 2 års dag! Vi tänker på dig idag och hoppas du fått busa hela dagen. Kram.


Hus, nybygge eller renoveringsobjekt?

Jag känner mig vilsen. Vi har tittat på tomter, hus, suttit framför hemnet och diskuterat massor i soffan. Ändå vill vi både ha kvar kakan och äta den. Det finns många bra lösningar, fler mindre ekonomiskt fördelaktiga lösningar och ett par riktiga drömmar.

Vi letar vidare. Men Sigge har hittat sin "drömtomt", en skidbacke tycker jag. Och jag har hittat en ombyggd stuga på landet. Vi får se vart vi landar.

Lupita sjuk igen

Lupita har blivit sjuk igen. Nu har hon både feber, är hes i halsen, hostar hela natten och är snorig. Hon är hängig, men glad och förvånansvärt pigg i perioder.  

När man minst anade det så hoppade

MMS

När man minst anade det så hoppade hon i!


Pelle, mormor och jag.

MMS

Pelle, mormor och jag.


Mikaela och Deniz-snygga som få.

MMS

Mikaela och Deniz-snygga som få.


pop vante till högerhand köpes.

MMS

pop vante till högerhand köpes.


pelle på besök i stockholm.

MMS

pelle på besök i stockholm.


Bra hämtning

Idag hade vi en mysig hämtning från dagis. Angelina och Lupita var glada hela vägen hem vilket var jätteskönt. Jag mutade med dricka, bulle och banan - kanske är det tricket?

Liten tonåring

Angelina är jobbig just nu. Hon gör precis tvärtom, gråter för allt, gnäller, vill bestämma och är allmänt upp-och-ner.

Idag när jag hämtade på dagis börjar Angelina och Lupita bråka om den enda nappen jag har med mig i fickan (Sigge skulle hämtat, men han blev 2,5 timma försenad!) och jag hade ingen vagn. Jag bestämde då att det får vara slut på napperierna tills vi kommer hem. Då blir Angelina helt hysterisk (vilket jag förstår). Hon är ilsk, ledsen och trotsig heeeela den långa vägen hem. 1 timma och 15 minuter tog det. Hon ville inte gå, inte bli buren, hon ville ha glass -NU, pizza -NU, McDonalds- NU, napp napp napp, Lupita får inte gunga och Angelina vill inte vänta på sin tur etc etc etc.

Men emellanåt är hon underbart fantastiskt helgo och då suger jag i mig energi för att orka hela vägen hem. Men jag oppas att det här utvecklingssprånget går fort.

18 år!!

Stort grattis till världens gulligaste syster!! 18 år - redan!

Jag minns så väl när du satt vid köksbordet och åt dina cornflakes, tjuvtittade lite på mig och började vicka på dina ögonbryn tills du brast ut i gapskratt. Du var 6 år och alldeles ljuvlig.

Du var en lättsam tjej som tyckte om att leka med det mesta. Inlines, klassiska flicksaker, läste böcker....

När du var något äldre blev det andra bullar av dig. Lika skön tjej, men lite tuffare. Ändå har du skött dig fint och blivit precis så bra jag hoppats på.

Jag är stolt över dig. Jag älskar dig, för alltid!

Meddelande till bowa

MMS

Pappa kom hem, vi längtar efter dig!


gatkritor

MMS

gatkritor


Somna utan mamma och bowa

Idag är det fjärde dagen som barnen somnar själva i sitt rum. Det är underbart! Dörren är öppen och en nattlampa brinner. de äter sin välling och sedan tar de sjäva sin napp. Jag går in när de somnat pch stoppar om dem och tar ut flaskorna.

Detta betyder mer tid åt mamman dvs jag och pappan förstås.

Inte roligt på dagis?

Idag när jag äntligen kom hem till mina flickor så frågade jag som vanligt hur de hade haft det på dagis, vad de gjort och lite sånt. Angelina sa att hon inte hade haft roligt, utan tråkigt. Att hon inte ville gå till dagis imorgon. Hon sa att hon hade lekt, men att alla barn var dumma och att både Elin, Mia och Max var dumma.

Jag frågade då Sigge om saken då han sagt att personalen sagt att allt gått bra under dagen. Han berättade då att Angelina hade gallskrikigt  när han kom eftersom hon inte fått leka med den enda ficklampan som fungerade då en dagiskompis hade den.

Hur tolkar man det? Att det sista som händer på dagis följer med hem?

Och jag älskar den här lilla männi

MMS

Och jag älskar den här lilla människan också.


Jag älskar den här lilla människan

MMS

Jag älskar den här lilla människan.


Kräksjuk

Angelina har haft kräksjuka i helgen. Inte så farlig dock. Dålig i magen på fredagkvällen och en kräk mitt i natten. Stackarna stod på alla fyra och kräktes samtidigt som hon försökte ropa på mig. Tur att jag är så himla lättväckt. Jag torkade av henne, bytta lakan, gav ny kudde, ny napp....men då sov hon redan igen. Smärtfritt, nästan i alla fall. Sedan låg jag vaken och undrade om min skrubbning och spritning skulle förhindra att vi andra insjuknar.

Böcker

Lupita tycker om flera saker. Härma Angelina, göra likadant som Angelina, leka med samma saker som Angelina. Men en sak skiljer dem åt. Lupita tycker det är jättemysigt att krypa upp i knät, ligga på bröstkorgen och njuta av en bok. Hon tycker om djurböcker. Vi pratar om olika delar på djuren, färgerna och hur de låter. Angelina sällskapar oss en stund ibland, men att läsa saga 10 gånger om dagen är inte riktigt Angelina, men Lupita älskar det.

Knäckt ägg

Idag bakade jag och Angelina kladdmufffins. Jag knäckte då upp äggen och Angelina skulle öppna upp dem lite mer och hälla ut innehållet i skålen. Men det blev inte riktigt som jag tänkt. Angelina pressade ut allt innehåll på samma sätt som man pressar ut all saft från en citron. Det blev ändå förvånansvärt lite äggskal i skålen.

Muffinsen smakade lika gott som alltid, men flickorna tyckte de var ointressanta då de haft glädjen att få slicka skålen...

John Blund

Jag kan melodin men inte texten till John Blund. Idag gick jag in och lade barnen, gav dem välling och napp för att sedan gå och "städa i soffan" som jag sa till dem. De somnade, utan mig, på 5 minuter. Inte ett pip!

Små djävlar med horn

Idag skulle vi till banken för ett samtal om cash till tomten i Nykvarn. Vi hade ingen riktig tur med barnvakt så hela den kära familjen steg in på Swedbank, ett ganska stort kontor med öppet landskap. Nu hatar jag öppna landskap och hoppas att alla banken inser värdet av ljudisolerade väggar!

Mina små söta rara alldeles charmerande barn blev nämligen som förbytta. Jag har tidigare sagt att de någon gång varit som små djävlar, men nu inser jag var ordet betyder. Mina barn fick horn!! De kastade sina nya leksaker, vägrade sitta still, skrek, störtlipade, ratade DVD´n med Anki & Pytte, slängde ut bankens lekakulor och betedde sig som skitungar!

Om jag var någon annan och såg mina barn så skulle jag lätt tänka mig att vi tagit oss vatten över huvudet och gladeligen skulle vilja smiska till dem. Men tack och lov är jag inte någon annan utan älskar mina små djävlar. Jag var bestämd och sket i att de skrek när de inte fick som de ville. Har banken öppet landskap så har de valt det, inte jag. Precis som när butikerna får höra barnskrik för att de tycker det är sååå bra att hänga upp godis under 1 meters höjd. Skrik!! Det bjuder jag på.

Om de nu kommer ge oss ett lån är en annan femma. Kanske vill de inte ens ha oss i området efter vår uppvisning? Som korvgubben sa -Här känner alla varandra. -Bra, sa jag, då kommer du få höra om mina barn på banken imorgon.

Inskolnings-utvärdering

Idag fick jag reda på att Lupita klarar sig bra på dagis. Hon är nyfiken, orädd och är med på ett sätt så personalen ibland glömmer bort att hon bara är ett år.

Hon har numera bytt bord och äter med Max, där sitter hon ner under större delen av måltiden då hon får sitta med bygel, vilket är ett lyft för "stilla-sittandet". Tidigare hade hon svårt att sitta still och Mia fick upprepa -Sitt ner Lupita! otaliga gånger under lunchen. Hon äter dock inte i mängder vilket förklarar att hon vill ha mat/välling när vi kommer hem.

Vid vilan skriker hon ofta. Hon vill inte sova! Mia brukar buffa henne i rumpan tills hon somnar och då sover hon oftast bra och länge. Hon sover bredvid Angelina. Dock så är hon glad mesta delen av dagen. Ibland går hon fram till familjekollaget och darrar lite på läppen.

Personalen tycker Lupita redan nu har stark vilja och säger ifrån bestämt om något händer som hon inte vill.

Lupitas längd på dagarna, ca 7 timmar är helt okej för henne säger de.

Sjunk

När all ledig tid går åt att söka jobb, plugga, städa och göra måste-arbeten så kommer med säkerhet ett "sjunk" där allt känns ganska jobbigt. Jag har under de senaste dagarna funderat på vad jag verkligen vill och hur jag ska ta mig dit. Det kommer inte bli lätt, men det är dags att börja resan dit men inte bara det, utan ta fram modet så rädslan att misslyckas försvinner. Med två barn och utgifter så är det inte så lätt att satsa på något som känns rätt eftersom inkomsten kanske inte blir så stor som jag hoppas.

Så nu har jag en plan A och en plan B - men ändå känner jag mig nedstämd. Resan dit är lång och jag vill ha förändring NU. Alltså får jag fortsätta söka nya utmaningar dvs arbeten, forstätta plugga och ja...just nu sortera tvätten och förbereda middagen.

Jag älskar den här mannen!

MMS

Jag älskar den här mannen!


Nästintill antik gunga.

MMS

Nästintill antik gunga.


Liten smurf på rymmen! Det är inte

MMS

Liten smurf på rymmen! Det är inte längre kul att sitta i vagnen.


Lupita spelar tv spel med kusinern

MMS

Lupita spelar tv spel med kusinerna.


Det är jättekul med musik!

MMS

Det är jättekul med musik!


Tiden går...

Jag hinner inte med någonting känns det som. När vi hämtat på dagis så leker vi en stund, sedan lagar vi middag, badar, myser lite och efter det är det tid för läggdax. När barnen sover så pluggar vi, söker jobb eller gör andra måstearbeten.

Fredagseftermiddagar försöker vi städa av lägenheten och någonstans mitt emellan handlar vi och tvättar.

Helt plötsligt är det en ny vecka och jag undrar om allas liv rullar på så fort?

Att jag dessutom lider av kronisk trötthet gör inte saken bättre. När ska båda flickorna sova hela natten? Jag måste sluta ge välling till Lupita, men jag orkar inte...! Jag orkar inte heller ta bort nappen från Angelina. Jag orkar inte höra gråten och tjafsa på väg hem, på väg dit eller när jag bara vill vara ifred och laga middag, svabba golvet eller något annat måste-arbete.

Snart har väl Angelina hunnit fylla 5 år och nappen sitter kvar? Nej, en plan för "att orka" måste tas fram - snart- så att nappen och nattvälling tas bort!


Gnägg

MMS

Om man inte har plåster kan man få en häst i pannan.


Fläta

MMS

Den blev klart tillslut, men det var inte lätt att sitta still.


Sjuk igen

Angelina är den som oftast är sjuk utav oss i familjen. Dagis hade sagt att Angelina inte mått som hon brukar idag och jag och Sigge har under kvällen diskuterat om hon ska vara hemma imorgon eller inte.

Nu när jag lade henne så satte hon sig upp och sa
-Mamma, ja må inte bja. Och så tog hon sig över bröstet och halsen och upprepade vad hon sagt - Ja må inte bja.

Hon får stanna hemma imorgon.

Väntar på mat hemma hos jino och b

MMS

Väntar på mat hemma hos jino och bella.


tagen på bar gärning under bordet

MMS

tagen på bar gärning under bordet med en sax.


jag tycker hon är så lik min mamma

MMS

jag tycker hon är så lik min mamma på detta kortet.


Angelina och Lupita

-Pita, vill ha den?
(Angelina frågar om hon ska ta leksaken från kompisen Neo. Hon står framåtlutad så hon kan prata tyst i Lupitas öra).

-Nej Pita. Aj aj dig. Inte ta den!
(Angelina säger ifrån när Lupita busar).

-Hej.
-Hej.
Fniss
.
(Lupita hälsar på Angelina när hon vaknat sedan sitter de tätt ihop och fnissar).

-Mamma, titta! Gaffel jumpan!!
(Hon petar sig själv med gaffel på snippan och tycker hon är jättekul!)

Tomt med blivande hus.

Idag har hela familjen varit iväg för att titta på tre tomter som vi då tänkte bygga ett hus på. Vi fastnade för den första tomten och tittade därför inte på fler. Så på måndag kommer jag ringa och prata lite med banken. Kan bli kul det här.

RSS 2.0