Slut för idag.

MMS

Slut för idag.


Bada mer!

MMS

Bada mer!


På väg till badet med mamma. Mys!

MMS

På väg till badet med mamma. Mys!


Hejdå! På dagis utan Angelina.

MMS

Hejdå! På dagis utan Angelina.


Precis innan Angelina puttar Lupit

MMS

Precis innan Angelina puttar Lupita. Jag blir tokig!


Sjunger högt i parken. Akta dig la

MMS

Sjunger högt i parken. Akta dig la la la la dig.


Lek i parken.

MMS

Lek i parken.


Lupita åker själv.

MMS

Lupita åker själv.


Le nu mamma, sa Angelina.

MMS

Le nu mamma, sa Angelina.


Löneförhandling

Idag löneförhandlade jag min timlön på miljöförvaltningen. Det gick smärtfritt. Antingen hade jag en bra taktik eller så var jag dum som inte begärde mer. Men jag är nöjd.

Men gott folk, leta jobb åt mig för detta är bara ett litet pyttejobb som snart tar slut.

Nej, här!!

Angelina visade vart skåpet ska stå idag på dagis. Hon ville inte alls sitta i ett annat rum än det Lupita sitter vid. Runda bordet och äta med sina dagiskompisar från förr (och nykomligen Lennox)? Nej, hon tog sin tallrik och gick med bestämda steg och satte sig vid Lupita. När dagispersonalen dvs Mia, ville att hon skulle sätta sig på sin plats så sa hon bestämt nej på alla sätt. Hon sitter nu vid Lupitas bord och det verkar fungera fint. 

Inskolning på dagis

Lupita trivs jättebra på dagis. Hon vinkar hejdå som aldrig förr. Leker, nosar runt, äter bra och sover bra. När jag hämtar henne så blir hon bara glad och går runt och småsjunger. Inga tårar alls.

Nu har vi utökat hennes tid till lämning efter 9.00 och hämtning vid 14.30.

"Nina"

Angelina säger nu sitt eget namn. -Nina, säger hon. Äntligen säger jag då flera olika personer sagt att jag valt ett för svårt namn till henne. Många säger "Angelica" men även "Annenina" duggar tätt.

Klapp klapp

Varje gång jag lyfter upp Lupita så klappar hon mig på axeln två tre gånger, som om jag var riktigt snäll som lyfte upp henne. Gullunge!

sommar, glass och kul med pappa.

MMS

sommar, glass och kul med pappa.


sovstund tredje dagen på dagis bre

MMS

sovstund tredje dagen på dagis bredvid syrran.


Lupitas första tre dagar på dagis

Lupita är ett dagisbarn. Hon gillar dagis! Idag, tredje dagen lämnade Sigge dem båda och fick lämna dagis efter 15 minuter. Jag fick komma tillbaka vid 13.00. Lupita låg fortfarande och sov. När hon vaknade var hon glad som hon brukar vara. Vi lekte ett tag och lämnade dagis vid 14.00 Så på måndag fortsätter vi i samma anda.


Lupita vid en av gunghästarna. (Foto: Linn S)


Kompisen Lennox skolas också in och gav Lupita en skjuts. (Foto: Linn S)


Fruktstund tredje dagen på dagis. (Foto Linn S)
Fr vänster. Svante, Lennox, Lupita, Linnéa, Otis, Angelina, Linus och ...Holly?


Mamma, Angelina och pappa var självklart också med!

Tagen på allvar

Idag var jag (mina händer) på undersökning på vårdcentralen. Läkaren gav mig gott hopp om att det är överansträngning. Medicin 2-4 veckor, blodprover och röntgen av händer och handleder och en remiss till en sjukgymnast ska förhoppningsvis bota min värk. 

Andra dagen på dagis.

MMS

Andra dagen på dagis.


första dagen på dagis.

MMS

första dagen på dagis.


Lana

Idag och imorgon sover lilla kusin Lana över hos flickorna. Hon sover bredvid Angelina i hennes rum. Flickorna är upp över öronen glada och de har busat hela kvällen. Vi får se vad som morgondagen bjuder på.

Missnöjd

Fett och socker är något min kropp gillar att få i sig. I alla fall tror jag att det är så för allt slinker ner med god aptit tyvärr. Jag är så trött på att ha dessa extrakilon som gör att jag inte kan ha mina kläder utan att känna mig som en stoppad korv. Jag behöver en rejäl spark i baken och ett tomt kylskåp.

Ute själv med kusiner.

MMS

Angelina har blivit så stor att hon kan följa med kusiner ut på gården och leka. Tiden går så fort.


Lasse och Chin

MMS

Lasse och Chin lämnade Kina för en sverige turné. Åsa, Jonna, Siri, Jenny och vi njöt av en lång fika hemma hos oss en eftermiddag.


Är sommaren slut?

MMS

Är sommaren slut? Nej jag tror inte det, sa Angelina....(tror jag i alla fall). Och så hoppas hon i vattnet, skuttade och huttrade samtidigt som hon skrattade så hon knappt fick fram "orden".


Lupita "hej"

Lupita säger hej/hejdå och vinkar med båda händerna. Hon går till badrummet och blir ilsk som ett bi om hon inte får borsta tänderna - det är tandkräm hon vill åt. Hon tar små glädjeskutt med sina små fötter och gosar gärna med mjukdjur och mammas bröst (ja hon ammar fortfarande). Hon har fått sin 8:e tand och kan klättra upp på varadagsrumsbordet.


Inte illa för en 1 åring.


Angelina pratar och kissar

Angelinas tal håller på att utvecklas. Hon säger fler ord, fler ord tillsammans eftervarandra och idag ett par kurdiska ord. Hurra hurra, det satt långt in.

Mina favorit ord just nu är när hon säger
-Mamma, du e söt! Ibland låter det som "höt" eller "föt" men hon är lika gullig i alla fall.

Men det där med att kissa på toaletten går upp och fasligt fort ner ibland. Igår kissade hon inne på golvet 6 gånger!!! Jag blev smått tokig, men hon ville absolut inte ha blöja. På dagis har det gått hur bra somhelst och dagen hemma idag har varit bra. Trodde ett tag att hon fått någon urininfektion, men det verkar inte vara fallet.

Monica

Ett ljus brinner i mitt fönster för Monica som mycket hastigt gått bort i cancer.

Mina tankar finns hos hela familjen som får genomleva ytterligare ett dödsfall på mindre än ett år. Det gör ont i min kropp och mitt hjärta blöder. Alla ord känns tomma och passar inte in.

Jag hoppas Rickard välkomnar Monica varmt i det paradis jag hoppas finns. Saknar er båda.

Ont i händerna

Det har varit lite si och så med uppdateringen på bloggen. Jag har så fruktansvärt ont i mina händer att jag inte orkar skriva mer än nödvändigt. Den 20:e ska jag till farbror doktorn och jag hoppas han har en enkel lösning på det onda. Det började dock tyvärr för 8 månader sedan så jag antar att det inte går över på ett kick, men jag hoppas inte att det är bestående.

Emma och Andres BILD

MMS

Emma och Andres BILD


Andres och Emma

Igår hade jag och Sigge glädjen att få gå på Andres och Emmas bröllop. Pampigt, ledigt och så himla skoj!! Emma var så vacker och varje detalj var perfekt. Andres var absolut i samma klass. Jag ska lägga in en bild lite senare i detta inlägg så håll utkik.

Vi hade barnvakt (Mikaela och Deniz) och hade därför en natt att minnas. Vi dansade, dansade, dansade och blev en aning för överförfriskade. Vid 01.00 trillade vi hemmåt. Deniz var så snäll och hämtade oss. Barnen hade haft det finemang såklart. 

BILDER från Lupitas 1års firande


Så här började dagen på själva födelsedagen.


Morgonmys i solen i väntan på att de andra ska vakna.


Presenter... Hon fick massor av fina saker. En mjukishund, hopp-häst, kläder i mängder, kundvagn, badprylar, pengar och mycket mer.


Sebbe var en av de som grattulerade Lupita på födelsedagen innan han drog till Grekland.


Men det kom många fler på eftermiddagen.


Hipp hipp Hurra Hurra Hurra Hurra!!!! Lupita tackar alla som kom att de ville komma och för de fina presenterna.

Emma efter klipp klipp


Helt plötsligt såg hon ut som lilla skrollan.

Jönköping tur och retur 2008

Vi har nu landat från vår resa till och från Jönköping. 3,5 vecka med massor av skoj, bus, barnskrik och annat som gör det värt att leva. Som den här regnbågen tillexempel.


Ni ser att det är två regnbågar på varandra va?


Höjdpunkter från resan var bla veckan hos mormor och morfar. De har en stor gård med tre hästar, en hund och en folkskygg katt. Alla barnen gillade att mata hästarna med gräs och Kim blev utsedd till stalldräng. Ett uppdrag som han klarade galant.


Det finns många saker som gör det lilla extra. Mormors hembakta med hemgjord saft är ett stort extra.


Eller vyerna på gården. Är det mänskligt att bo i en lägenhet?


En dag på Kolmården var ett uppskattat besök.


Och alla bad vi tog. I lilla poolen, i diskbaljan, i mormors sjö, i badkaret, på brunnstorp och på äventyrsbadet.


Mammahjärtat dunkar extra när hon fångade ren kärlek på bild.


Sist men inte minst var en riktigt rolig dag med nästan alla tio syskon (mina syskon-lupita lär inte få sååå många syskon) med mat och umgänge då vi FIRADE LUPITAS 1 ÅRS DAG!!

på väg hem med stopp på kolmården.

MMS

på väg hem med stopp på kolmården.


Barnen blev glada och visade att d

MMS

Barnen blev glada och visade att de älskade sin pappa innerligt.


Emma innan klipp klipp.

MMS

Emma innan klipp klipp.


En av angelinas intressen. Hundpro

MMS

En av angelinas intressen. Hundpromenad.


RSS 2.0