Lupita sova hela nätter 5

Inatt sov hon nästan som en princessa! Ett uppvak med gråt. Buffade två gånger och ramsade.

Sedan vaknade jag av väckarklockan kl 07.00. Oj vad förvånad jag blev!


Ris

Jag har tidigare skrivit att jag ska använda bloggen till att berätta om både roliga och mindre roliga dagar i vårt liv - för att minnas...

Idag känner jag att jag inte var riktigt så bra mamma som jag skulle vilja. Eftermiddagen började bra. Vi skrattade och busade i soffan, bäddade sängen (DET ÄR KUL DET - för Angelina i alla fall). Lupita gapskrattade åt Angelina som for runt som en hoppetossa i sängen. Över täcket, under täcket... Ja, vi hade kul.

Flera gånger frågade jag henne om hon var kissnödig, men nej det var hon bestämt inte. Tidigare på dagen hade det hänt flera olyckor på dagis och här hemma ytterligare en. Vi går ut i vardagsrummet och hon sätter sig på en kudde i soffan. Jag frågar IGEN om hon ska kissa, men det ska hon ju inte.

-Tsssss

Hela kudden och soffan som jag ska sova på i natt var kissiga.

Jag blev rätt sur och tar med henne till toaletten. Jag var inte arg på henne, men inom mig var jag sur. Då kastar hon i sin napp i toaletten!! Den tredje den här veckan. DÅ blev jag rejält sur på henne. Tog den andra nappen hon hade med sig in i badrummet och kastade ut den i hallen!!!

Hur kunde jag reagera så? Pedagogiskt och bra va!?

Hon blir såklart jätteledsen och förstår nog ingenting. Och jag blev ledsen för att jag tappade humöret på det där sättet.

Nu sover hon sött, men fy vad pyton jag mår. Föreställer mig att hon kommer få men för livet (det kommer hon ju inte), men det känns så i mammahjärtat.

:-(

Angelina utan dagblöja

Angelina har varit utan blöja på dagarna ganska länge nu. På fredag blir det nog 1 månad tror jag. Hon är så himla duktig!

Hon säger till att NU är det dax. -Tssss, säger hon då. Ibland vill hon att jag ska sitta på hennes lilla pall undertiden. Då kan hon berätta massor av saker för mig. Jag skrattar och ler, men förstår inte ens hälften. Andra gånger säger hon med bestämd röst - NEJ, mamma! Hejdå! och så vinkar hon.

Och om jag försöker få henne att sitta på toaletten utan att det faktiskt är dax, då blir hon väldigt sur. Hon vet när hon behöver gå.

Men då och då blir det en olycka på golvet eller i byxan (bara kiss, aldrig bajs), men det gör ingenting tycker vi. Hur ska hon annars lära sig?

Vi har därför slutat ta på henne blöja när vi går hem från dagis och även det funkar finfint!

P.s Hon har dessutom lärt sig säga "äta" och "jag är klar". D.s

Lupita sova hela nätter 4

Jag sov inne hos Angelina inatt och Sigge (som inte vaknar så lätt) sov hos Lupita. Och vet ni vad? Förutom lite pip och host och gnöl vid ett par tillfällen inatt så SOV HON 12 TIMMAR!!! Shocked

Ingen ramsa, inget buff, ingen solfjäder! Jag hoppas innerligt att hon tar detta som en vana!

Hurra! Hurra! Hurra! Hurraaaaaaaa!

Lupita sova hela nätter 3

Jag är riktigt trött idag. Lupita sov förvisso ganska bra, men från 3-tiden var det inte kul. Jag lade mig dessutom lite försent (22.30) och Sigge sov som en stock när Angelina vaknade varpå hon stod utanför min sovrumsdörr och grät/bankade på dörren kl 00.05. Jag fick därför natta om henne...i 30 minuter.

Okej. Nattens rapport i korthet.

19.15 Glad godnatt!

19:15-19:26 Buff x 2, Ramsa x 5

Sedan sov hon konstigt nog. Det tog inte längre tid.

02.49 Tillrättaläggande och ramsa x 1

03.57-04.18 Buff x 1, ramsa x 7

Hon gråter lätt, hostar och snörvlar.

04.28  Ramsa x 1

04.38 Ramsa x 2

04.54 Ramsa x 5

Hon gråter lätt, hostar och snörvlar.

05.18 Buff x 1, Ramsa x 1

06.12-06.30 Buff x 2 och ramsa x ?

Hon gråter och söker efter mat. Känner på henne och hon känns lite varm. Bestämmer mig för en tidig morgon utanför ramarna, men jag orkar inte kämpa mer just nu. Känns hemskt att låta henne ligga när hon inte mår bra. Nya tag efter frukost.

06.30 Glad godmorgon med amning och mys i sängen.

"I ett hus i skogens slut..."

Jag ligger i sängen med Angelina och Lupita. Försöker få i Lupita mer mat (flaska) och funderar på hur jag ska lugna Angelina så Lupita kan få lite matro.

- Ska vi sjunga, Angelina?
- Aaaa! (nickar med huvudet)


Jag börjar sjunga Imse vimse spindel.

- Nej!
- Vill du inte sjunga Imse vimse spindel? Vad vill du sjunga då?
- Yep.Yep. (Rör händerna innåt kroppen)

Jag fattade ingenting, men frågade:

- Vill du sjunga I ett hus i skogens slut?

Hon skiner upp och ler stort!

- Jaaa!

Ni som inte vet hur den sången går så kommer man till ett stycke som går:

"Hjälp ack hjälp ack hjälp du mig...."

Svullna bronkiter

Eftersom Lupita blivit sämre under dagen så bultade mammahjärtat hårt. Tänk om hon kommer dö?! Ringde både BVC och vårdcentralen, men kunde inte få en tid. Som tur var så finns Jourmottagningen!! Vi fick första tiden som fanns.

Läkaren sa att Lupita hade svullna bronkiter. Hon fick luftrörsvidgande som ska hjälpa henne andas och dämpa hostan. Annars var hon frisk.

När jag googlade på www.vardguiden.se så kom kroniskt bronkit upp och det hoppas jag verkligen inte att Lupita eller Angelina någonsin får.

Lupita sova hela nätter 2

Lupita är jätteförkyld och hostar. Jag kände mig något osäker på natten. Gav Neseril, Bricanyl och alvedon pga temphöjning.

19.12-19.13 Buff x 2 (mycket korta buffningar fr o m nu)

19.18 Buff x 1

19.22 Buff x 1

19.27 Hör att hon hostar, men blir tyst.

19.45 Buff x 1

19.58-20.03 Buff x 3

20.14 Buff x 1

Inser här att man inte ska buffa mer än om det är verklig kris. Ojdå. Bara att ändra tänker jag.

20.24 Gråt med massor av snor. Suger rent med Näsfrida och ser då i ledljuset att hon gråter i sömnen. Ramsar mig ut och bekräftar.

01.30 Lägger henne tillrätta (känner även efter om hon kan ha feber), ger två små buffpuffar i rumpan och ramsar en gång.

04.33 Hon bökar men somnar om själv. Jag ramsar.

04.40 Ramsa x 2

04.56 Ramsa x 2 ( Hon hostar och kommer inte till ro. Tre buffpuffar och ramsa x 2)

05.06-05.12 Buff x 2 trots att man inte ska. Hon hostar och är ynklig i rösten. Snorig och täppt. Solfjädrar x 2 och ramsar x 4

06.43 Hon vaknar... Jag var tveksam om jag skulle söva om henne. Bestämmer mig för storstilad godmorgon och får tömma mina sprängfyllda mjölkpaket kl 06.44.

GODMORGON efter nattens första sovkur

Lupita har börjat kuras dvs ska lära sig sova utan att äta på natten. En otroligt påfrestande uppgift att utföra för samtliga inblandade.

Men, vi firade henne imorse, helt enligt kurens filosofi....fast i överkant.

image191

Angelina gav mamma fläskläpp

image189

image190

Jag låg på golvet och pratade i telefon i Angelinas rum. Hon kommer då in och tar fram en av hennes större leksaker och kastar den rakt i mitt ansikte. -Aj! Inte hennes fel, men gud så ont det gjorde.

Lupita sova hela nätter 1

Enl Anna Wahlgren (www.annawahlgren.com) så kan alla barn över fyra månader sova 12 timmar per natt utan att ammas/ges flaska. Jag kör nu hennes metod på Lupita.

Under natten kommer jag fylla på med uppgifter om hur det går för mig, Mikaela och Lupita...och Angelina (men jag hoppas att hon tar tillfället i akt och sover som man ska på natten). Om du vill veta vad det är jag pratar om så gå in på hennes hemsida och läs om "verktyg".

19.22 Skratt till godnatt och GODNATT

19.22-19.34 Buffar x 4

Inte ledsen men gnäller och pratar. Vill inte ligga stilla med huvudet. Vid ett par korta tillfällen gråter hon. Glömmer bekräftelsen.

20:18-20:28 Buffar x 6

Mer ledsen än första omgången.

20:32-20:35 Buffar x 2

Tyst ett litet tag mellan buffningsomgångarna.

20:44-20:47 Buffar x 2 + x 1

Tre buffomgångar, tyst ett tag mellan buff två och tre.

21:41-21:43 Buff x 2

22:45-23:13 Buffar x 9

Ledsen, bökar med huvudet och är arg. Men tystnade på slutet när man buffar.

23:17 Buff x 1

23:29 Buff x 1

00:23 Ramsa x 2

Hon gråter till, men tystnar. Ramsar och bekräftar.

01:11-01:21 Buffar x 5

Tyst mellan buffningarna men börjar gråta strax efter att jag gått ut.

01:34-02.10 Buff x 12

Jobbigaste buffningarna hittills. Hon är riktigt ledsen på rösten trotts att hon inte gråter mycket. Jag räknar timmarna tills det är morgon. Mikaela byter av mig. Hon tysnar under buffningen, men gråter när hon går ut. Hon låter snorig - förberedde Näs-frida och Neseril, men hon somnade innan jag hann in.

02.30-02.35 Buff x 2

Går in snabbt och suger näsan och ger Neseril. Gav två buffomgångar samt bekräftelse.

04:14 Hon gnäller till men tystnar av sig själv

04:16-04:21 Buff x 2

Hon gnäller lite. Rösten är knorrig och ynklig. Mammahjärtat svider och jag vill helst av allt ta upp henne och hålla henne tätt intill mig. Tänker på att det endast är 2,5 timma kvar av natten - sedan får jag äntligen "göra GODMORGON". Håll ut! Håll ut!

05:21-05.30 Buff x 5

Hon gnäller missnöjt.

06.24 Gnäller till men tystnar av sig själv.

06.31-06.32 Buff x 1

Veckan som gått...lite av varje.

image183

Hela huset är inplastat. Fönstren är borttagna...eller två glas av tre och det låter MYCKET! Plast som blåser i vinden, ställningnen skakar, folka som jobbar dvs bankar, borrar och snackar.
Angelina gillar dock läget och ville titta på "pippip" dvs barnfilm i sängen. Jag satte på henne Jonnas mössa och lade en filt runt henne så hon inte skulle bli kall.

image184

Lupita inbäddad efter hennes andra gång på babysim. Hon sov i vagnen i 2 timmar medans jag lyxade på café.

image185

I torsdags åkte jag utan familjen hem till Marika, Anders och lilla ljuvliga Miloo. Vi fikade och mös ett par timmar. Miloo ville bara amma och sova omvartannat, gullunge! Jag fick dock hålla henne och då fick jag en chock - hon vägde ingenting. Barn växer snabbt med andra ord.


image186

Angelina och Lupita leker tillsammans ibland.

image187

Angelina, Lupita och Jack poserade fint i soffan efter middagen a la barnmeny - korv och makaroner. Tur att Tia kunde underhålla dem lite grann eftersom jag var tvungen att ta ett par bilder innan jag fick ett där alla tre tittade.


Lupita BVC

Idag har vi varit och tagit vaccinationsprutor och mätt samt vägt Lupita.

Hon var hela 66,5 cm lång och vägde 7610 gram (5 månader 20 dagar).

Angelina var 66,0 cm och vägde 7340 gram när hon var 5 månader och 21 dagar gammal. Det verkar alltså som systrarna blir mer och mer lika.

Svårt att hålla fasaden utåt?

Vår förening håller just nu på att rusta upp vårt hus. Det kommer bli kanonfint, men fan vad surt det är att bo här under tiden.

- Fasadputs och målning
- Fönster restaureras och målas utvändigt samt invändigt
- Nya balkonger och inglasning
- Nya entreer
- Målning av trapphus och källare
- Ny hiss

Jodå. Det kommer bli finfint!

...när det är klart.

Imorse ringde dörrklockan 7.10 varpå jag öppnade i morgonrock. Alla andra sov! Utanför står 10 män som dundrar in, tänder lampor och tar absolut noll hänsyn till sovande barn. Kul! Nu ska fönsterna bort! De ska ha tillgång till lägenheten i 14 dagar mellan 7-16.

Vi försöker få en lugn morgon i sovrummet tills de når in dit. Jag tänker på Anna Wahlgren SHN kur - man ska väcka barnen med dunder och brak - guuuud vilken härlig morgon, upp med barnet och tänd lamporna. Suck, men jag SKA kura mina barn. Snart!

Vi lämnar lägenheten och kommer inte tillbaka förrens på eftermiddagen. Ser att det är 4 män som röker precis utanför entren. Jag gillar inte rök och tänker att jag kan ta källargången. Men då ser jag att de bilar för fullt och putsen flyger ner utan att någon tittar/varnar för gående. Det fick bli rökmoln-vägen istället.

Jag är sååå kissnödig. Springer in på toa så fort jag clearat att de inte är inne hos oss och putsar fönster eller så. Tänkte att jag skulle passa på att potta Lupita OCH byta byxor eftersom de jag hade på mig hade en trasig gylf. Ut från toan med bara trosor, med en naken Lupita i famnen. Inser plötsligt att "de" dragit upp varenda persienn! Tillbaka till toan...på med byxorna.

Känner att jag är lite trött på det här redan.

Ha ha! Nu kom jag på dig!

DSC00145.JPG 
Kortet är taget i mörkret på väg till stockholm. Jag trodde hon satt och tittade....men icke, en näspetare är vad hon är. :-)

åker till jkpg med hela familjen i lastbil.

DSC00125.JPG
åker till jkpg med hela familjen i lastbil.

Tack Mikaela och Deniz

Igår kändes det tokjobbigt på kvällen. Jag hade sovit för lite, inte varit hemma under dagen (mycket att plocka iordning hemme) och Sigge jobbade hela kvällen - alltså skulle jag vara själv med barnen.

Mikaela och Deniz räddade mig! De kom hit och lekte med barnen, hjälpte till att mata och byta blöjor.

De var helt UNDERBARA! Jag tror jag hade börjat lipa om de inte varit här. Tack för allt! Jag uppskattar verkligen att hjälpen och sällskapet!

Puss

Natt 7 utan välling

Jag sov gott inatt! Ammade Lupita 4 gånger. Så få uppvak har jag inte haft på länge.

Angelina hörde jag inte alls inatt och när jag frågade Sigge hur det varit så sa han att hon kanske vaknat en gång, då det räckte med att lägga ner henne igen. (Alltså hon sätter sig upp och pratar. Man tar handen på hennes axel och trycker lätt tillbaka henne till kudden).

Nice!

Babysim

DSC00119.JPG 

Idag började Lupita på babysim. Hon tyckte det var helt okej, flinade mest och gav ett och annat glädjetjut.

Hemska nätter - Anna Wahlgren ge mig en gratisinstruktion!

22.40 Går och lägger mig.

23.10 Har knappt hunnit somna och vaknar av att Lupita bökar och vill ha napp.

23.40 Lupita bökar och hon får napp.

00.20 Lupita vill ha mat, men jag trugar med nappen.

01.20 Ammar Lupita.

04.15 Ammar Lupita

04.30 Lägger tillbaka Lupita och hör att Angelina gråter och vill ha välling (Sigges ansvar).

04.45 Vaknar av att Angelina kommer in i mitt rum. Hon vill bara ha mamma och gälling.
04.45-05.50 Sitter och vaktar Angelina vid sängen. Sigge sover djupt.

06.10 Ammar Lupita

06.30 Vaknar av att Angelina kommer in i mitt rum och vill ha mammmmmmaaaaaa.
Lägger Angelina bredvid mig i sängen. Hon bökar länge innan hon somnar.

07.00 Brf har anlitat flera företag för bla fasadrenovering. De börjar borra.

08.10 Lupita vaknar GODMORGON! Och Angelina vaknar av henne. Vi går upp.

08.20 De börjar bila balkonger...Snabbt ut från lägenheten.

Natt 6 utan välling

Jag trodde att det lossnat, men inte då. Inatt hörde jag henne gråta och skrika efter välling. Ett tag därefter hörde jag henne komma in själv - till mig. -Mamma, gäääälling! (Buhuuuu)

Jag kissade henne och gick och lade henne. Satt hos henne 45 min innan jag smög iväg. Men det hade inte gjort den nytta jag trodde. Hon började gråta igen och jag hörde Sigge lugna henne. Men när jag somnat om så kom hon in igen till mig.

Jag lade henne hos mig och efter mycket bök så somnade hon om.

Natt 5 utan välling

Jodå, nu sitter det nog. Hon vaknar fortfarande upp och gråter/ropar efter mamma, men det räcker med att Sigge säger - Lägg dig ner och sov! Så somnar hon om snällt.

Hur länge borde Sigge sova hos henne? Jag skulle helst vilja att han sover där tills hon lär sig att sova hela nätter *ler* utan uppvak alltså. Det är skönt att ha hela stora sängen för sig själv.

Som inatt t e x så sov Lupita värre än någonsin trots att jag trugat i henne mat och 200 ml bröstmjölk/välling. Hon är nämligen tokförkyld och kan knappt andas. Så hon vände och vred på sig, ville ha napp, blev ledsen för att hon inte kunde andas, tappade nappen...och så höll det på. Lade henne i vagnen tillslut, men inte ens det funkade. Oavsett så var det jätteskönt att ha hela rummet för oss själva och slippa tänka på att vi kanske störde någon.

Så lilla Angelina kan väl lära sig:
- Somna samma tid varje kväll 19.30
- Somna lika snällt när mamma lägger som när pappa nattar.
- Sova hela natten utan uppvak.

Natt 4 utan välling

Nu tror jag det börjar lossna. Angelina somnade strax innan 19.00 igår kväll och sov till 06.40. En trött Sigge (! förmodligen för att han får sova tungt) rapporterade om tre uppvak (med lite gråt) där han kunde lägga ner henne igen och få henne att somna om snabbt.

När Angelina vaknat så satt hon och tittade på barnprogram 5 minuter innan hon kom in till mig och klättrade upp i sängen. -Gälling, mamma! Hon fick välling i sängen och vi låg och pussades och mös innan vi steg upp för att börja dagen.

Titta vad Lupita kanimage179

Idag upptäckte Sigge att Lupita kan sitta helt själv! Wow! Vad stor hon känns helt plötsligt.

Natt 3 utan välling

Vi är alla trötta. Angelina somnade sent och vaknade 05.45 efter ett kort nattvak där hon somnade om snabbt. Hon skriker inte efter välling, utan efter mig. Jag har ingen ro att ligga kvar hos Lupita (som var superjobbig inatt) utan gick upp och lade mig hos henne. Vi startade dagen 06.25 när hon inte somnat om utan bara tjatar om att hon ska kissa hela tiden. -Tsssss, mamma! Men det kommer inget varken på pottan, i blöjan eller i toaletten.

Kl 07.00 väckte jag Sigge och gick själv och lade mig. Då börjar Angelina skrika igen efter mig. Jag blir sur och tycker att hon också kan sova...sedan sprang Angelina mellan mig och Sigge som en jojo en halvtimma innan hon somnade om (och sover gott just nu).

image176

Kl 8.00 var jag tvungen att gå upp igen eftersom Lupita var vaken och Sigge skulle på ett möte.

Ja, så 3:je natten var inte bättre än 2:a natten. Jag är sjukt trött och vill helst inte väcka Angelina för att gå till dagis, men det kommer jag att göra....men gud vad skönt det skulle vara att lägga om Lupita om en stund och själv sova.

Dröm om Rickard

Inatt drömde jag om Rickard. Jag var så ledsen och grät i drömmen pga att han gjort det val han gjorde. Vi flög omkring på hans moppe och åt frukt. Blev jagade av ilskna bin eftersom vi tagit frukten från dem.

Jag frågade honom om han gjort rätt val - om han skulle välja detsamma igen om han hade möjligheten att ändra sig. Han log (och jag visste att han tyckte synd om mig för att jag var ledsen) och sa att han gjort rätt. Han skulle göra samma sak igen. Han var lycklig nu.

Besöker de avlidna de levande i drömmar? Mamma trodde det, själv så tror jag det inte. Men jag hoppas att Rickard är lycklig nu, för det gör ont att han inte finns kvar. Jag saknar honom så mycket!

Zzz...MMS från Miloo

SP_A0233.jpg
Zzz...man blir så trött när man är vaken hela natta. Pus

Natt 2 utan välling

Natten blev mycket kortare än vad jag och Sigge önskat. För det första somnade hon i bilen hem efter att vi varit på middag hos en släkting. Hon kunde därför inte somna om, utan somnade inte förrens kl 22.00 trots att vi kämpade.

Under natten vaknade hon ett par gånger, men kunde läggas igen. Alltså inte en massa gråt och tjat om -Gälling!

KL 05.30 vaknade hon och var ledsen. Hon lät hemsk - kraxade och snörvlade. Hon hade ont i halsen stackarn. Sigge bestämde att du nu var morgon och de gick upp. Hon fick Ipren och nässpray..och frukost tror jag. Själv låg jag och sov då morgon är det först 06.30 och då hade jag sagt att jag kunde ta över. 

När jag steg upp så hade hon fortfarande inte tjatat om sin gälling, vilket förmodligen är bra. 

Så, natten gick bra, men var alldeles för kort för att säga något speciellt om den egentligen. Hade hon somnat vid 19.30 som hon ska, ja då hade hon stigit upp 03.00 på natten (!).

Vi får helt enkelt se hur natt nr 3 kommer se ut.

image174

Och precis när jag skrivit klart så ser jag att Angelina somnat om i soffan(kl 07.45). Jag hör att Lupita har vaknat så tyvärr blir det ingen mer sömn för mig. 

Miloo är här.

Välkommen Miloo! Du är efterlängtad. Jag blev helt till mig när jag äntligen fick sms.et jag väntat på trots att det inte riktigt stod det jag förväntade mig. Men å andra sidan så hade nog inte Marika och Anders förväntat sig det heller.

"Hej världen! Idag klockan tjugo i fem kom jag äntligen ut - på kejsares vis!! Jag är tre mjölkpaket tung o nästan en halvmeter lång. Mamma och pappa är larvigt stolta! Hoppas vi ses snart!! Puss och kram Miloo"
                                                                                      
2008-01-11 kl 21:36

Natt 1 utan välling

Angelina vaknade 2 gånger. Den första gången grät hon en skvätt men somnade sedan om. Andra gången blev mycket värre. Hon gallskrek och var jätteledsen..ja, eller snarare arg, i 1 timma.

Natten gick alltså som väntat. Hon vaknade upp, Sigge la henne snabbt och hon somnade om efter en stunds gråt. Sedan vaknade hon igen efter en stund och då gick det inte att få henne att somna om. Hon gallskrek, tårarna sprutade och hon skrek efter sin -Gälling!

Men hon fick bara vatten och hon blev jättearg när hon insåg att det bara var vatten...vatten...och vatten.

Hon grät och ville kissa, ville inte kissa, skrek, höll på att böka runt runt.

Jag gick upp till henne och avlöste Sigge lite grann. Satt och sjöng för henne vid sängkanten. Egna låtar som jag hittade på "Det var en gång en liten vovve, som sprang och viftade på sin svans, vov vov. Då såg han en liten katt....osv" Jag borde gömma mig så illa sjunger jag, men min lilla sessa gillar att lyssna. Så fort hon började hulka lite mer, så sjöng jag starkare och tvärtom.

Till slut somnade hon om och sov från 04.15 till 09.10.

På morgonen fick hon en stabil frukost. Juice, ägg och bacon, keso, bröd. Hon åt massor av keso, men resten ratade hon. Hon frågade inte efter välling, så hon fick ingen trots att vi tycker det är okej att hon äter välling morgon och kväll.

Hoppas hon inte blir lika ledsen/arg inatt.


Aldrig mera välling på natten

Inatt ska Angelina inte få välling på natten. Aldrig mer välling på natten. Hårt, men vi måste få bukt på detta vällingblaskande. Hon vill äta välling både en och två gånger...varje natt.

Så, inatt kommer hon gråta. Förmodligen imorgon också och nästa natt. Men, hon är älskad och är inte ensam. Sigge kommer sova bredvid henne i hennes rum, så att Lupita och jag kan sova.

Det känns jobbigt att hon förmodligen kommer tycka att det är jobbigt, men jag kan inte fortsätta vakna 10-15 gånger varje natt.

Lupita ska även hon få en kur i helgen. Jag ska sova med öronproppar, så att jag inte hör hennes minsta gny. BVC sa att jag ska sova med öronproppar, ge henne mat 1 gång/dag och ge välling inför natten. Inget barn som snart är 6 månader behöver äta 8 gånger per natt när man helammar. Mönstret måste brytas - jag förstår nämligen varför sömnbrist är en bra tortyrmetod.... 

Nu finns mina tankar hos Marika och Anders!

Just nu utför Marika en av de största upplevelser och bedrifter hon någonsin kommer göra. Hon föder barn! Shit vad stort det är. Man förstår det inte förrens man upplever det själv.

Och Anders, ja, han har en tuff uppgift när han ska stötta samtidigt som han ser Marika har så ont som han förhoppnigsvis aldrig ser henne vid något annat tillfälle -än just att föda barn då.

Jag sitter på nålar och tittar på mobilen stup i kvarten och längtar efter sms´t jag hoppas de skickar så fort de landat. "Nu är hon här..." Jag får tårar i ögonom bara av tanken.

Trosor, trosor mera trosor

Eftersom vi nu kör stenhårt med toaträning så har jag idag varit och inhandlat flera olika sorters trosor till Angelina. 

5 par vanliga trosor a la blöjvänliga trosor. Tycker att de sitter bra då de har en riktig barnskärning och inte stringvarning.
3 boxertrosor
3 babytrosor (insåg jag senare) men det är stl 86.

Sedan passade jag på att köpa ett par suprörsjeans (supercoola!) och fem par olika mjukisar. Till detta var hon bara tvungen att få 14 par strumpor och en svart tröja med en katt på.

Lupita fick en ny body med apor med tillhörande byxor. Stackarn får inte alls lika mycket som Angelina och jag funderar på om jag ska trängas på POP rean imorgon.

Imorgon pluppar Marika

Marika har gått två veckor över tiden och har fått tid för igångsättning imorgon. Jag är så glad för hennes skull, snart ska Marika och Anders få se sin lilla tjej. Undra hur förlossningen kommer kommer vara? Jag tycker det är så spännande! Det är så häftigt att både vara med och assistera under en förlossning och själv föda barn. Jag hoppas att de kommer få en positiv förlossning.

image173

Från vänster: jag (född 1 augusti Lupita, 3950 gram), Jonna (född 27 september Siri,  2790 gram) och nu äntligen Marikas tur!

När jag själv ser tillbaka på mina förlossningar så kan jag känna en så stor tacksamhet att jag fick föda en andra gång. Den första var ett helvete och den andra en dans på rosor om man skulle jämföra dem. Det skulle vara så synd om jag gått genom hela livet och trott att det alltid är ett helvete att föda barn - för så behöver det bevisligen inte vara.

image169

Angelinas förlossning gjorde djävulskt ont pga värkstimulerande dropp och en EDA som inte fungerade. Som grädde på moset hade jag haft värkar i 5 dygn innan jag fick hjälp. Jag var svullen, trött och kände mig värdelös. Skulle det vara såhär att föda barn?

image170

Dessutom så andades inte Angelina (2590 gram) som hon skulle. Hon fick tas till Neo snabbt och ligga i kuvös de första timmarna i hennes liv. Jag var chockad och var i min egna värld ett tag - tills jag träffade min vackra lilla tjej, då vaknade jag till liv och det gjorde ont att behöva lämna henne där alldeles ensam. Mitt barn, en fantastisk  och märklig känsla.

image171

Lupitas värkar kändes inte då jag fått världens bästa EDA. I löööve it! Vi skrattade och fnissade, vilade och sov omvartannat. Tittade nyfiket på CTG som registrerade att jag hade täta, starka värkar (!) utan att känna ett smack.

image172

Jag var pigg och stark efter förlossningen. Lupita skrek och tog bröstet som man som förstagångsmamma tror att alla barn gör.... Jag var så lycklig!

Dagis bekräftar

När Sigge hämtade Angelina på dagis idag så bad de att vi ska skicka med trosor! Vår tjej är så stor nu att de vill att hon är utan blöja även på dagis (inomhus än så länge). Jag blev så stolt!!! Så liten och ändå så duktig!

Så nu har jag packat ner 3 trosor och 3 byxor. Ska köpa fler trosor, för vi har bara 3 än så länge. Ska bli så kul att shoppa till min stora tjej!

Sex dagar utan dagblöja

Idag har det gått sex dagar utan att Angelina haft blöja på sig under dagen - och vet ni - det går jättebra! Hon säger oftast till och det har hänt max 1 kissolycka per dag - om det överhuvudtaget hänt någon.

Även när hon har blöja så säger hon till. Som idag på Ica. - Mamma, tsssssss. Jag kunde inte erbjuda en toalett och sa - Det finns ingen toalett här. Du får kissa i blöjan. Då gick hon iväg, ställde sig med benen ihop och fötterna lite isär...sedan såg hon koncentrerad ut för att sedan brista ut i gapskratt. Gullunge!

Eftersom Angelina har feber så är hon hemma från dagis. Men den enda dagen som hon var där så sa hon till Elin och gick på lilla toan. -Hon är sååå duktig, fick jag höra och mammahjärtat växte så det knakade.

Besök av Morris, Ninja, Mackan och Frida

image166

Glass är gott tycker både Angelina och Ninja.

image167

Mackan och Ninja insåg att Morris numera är en stor kille som kan sitta i en gåstol.

image168

Ninja och Angelina lekte mest var för sig. Men ibland samsades de om någon leksak...och ibland blev det kattungs-fajt.

Frida var också här. Men tyvärr glömde vi bort att ta kort på henne. Supersöt som vanligt var hon i alla fall.

Angelina utan blöja

Det är andra dagen idag som Angelina inte har blöja på sig alls under dagen. Hon har den bara när hon sover och innan läggdax på kvällen. På dessa två dagar har det inte hänt någon olycka, utan hon säger till. Duktig tjej!

Vi har dessutom införskaffat en "familyseat" - två toaringar i ett, en liten och en stor. Så pottan står orörd och det är bara att spola när sk*ten ska bort till min lycka.

Hur ska man göra på dagis på måndag? Ska jag be dem att inte ha blöja under vakentiden eller vänta lite grann tills det gått mer än tre dagar utan blöja? (Ja, för nu ska jag kämpa så hon snart blir torr).

Lupita kan

image164


image165

Inatt kom morbror Metcho och hans kompis Peter och hälsade på (de sover över i helgen). Lupita ligger på deras "tempur"-säng och myser.

Hon kan numera prutta, dregla och spotta med munnen. Hon gapskrattar när man busar med henne och leker med allt som hon får tag på. Om hon tappar leksaken så skriker hon....kanske inte jättehögt, men tillräckligt för att Angelina ska säga till att "Lulli"  behöver "yep".

Lupita gillar att stå och kan nästan sitta själv. Med stöd kan hon visst sitta en liten stund upptäckte jag nämligen av en slump. Hon somnar fortfarande själv i sin spälsäng, men vaknar lite väl ofta tycker jag. Men, DET tar vi itu med om någon vecka eller två.


Hur sparar jag alla mobil bilder och filmer om jag ska byta mobil? Skull

DSC00729.JPG
Hur sparar jag alla mobil bilder och filmer om jag ska byta mobil? Skulle vilja ha dem på datorn eller cd. Kram.

2008 började lugnt

Igår, den 1 januari 2008, satte vi ribban för livsnjutning här hemma. Hela familjen låg i sängen och tittade på Askungen, sedan sov vi ett par timmar. Vi åt Penne pasta (Angelinas favorit) med köttfärssås till lunch och efter det åkte vi och fikade på Heron City med Gino och hans fru Bella. Helsoft!

Innan vi åkte hem igen så handlade vi mat och Angelina fick åka i en kundvagnsbil...Hon gallskrek när vi var klara för hon ville ha med sig den hem. "Vill ha, vill haaaa", skrek hon. Sedan somnade hon i bilen :-)

Idag sa Angelina sin första tre ords mening "vill ha inte" :-) Hon ville inte ha mer frukost.
Lupita har börjat trycka upp sin lilla bak i skyn och har på så sätt fortsatt sin färd mot att så småningom börja krypa.
Vi har fortsatt vår livsnjutning. Jag och Angelina äter päron och tittar på Nalle Puh. Sigge och Lupita sover sött sedan 2 timmar. Härlig start på 2008.

RSS 2.0