Köpa glass


Angelina ville köpa glass. Hon frågade om hon kunde få lite pengar och jag plockade fram en 50 lapp.

- Stanna här mamma. Jag kan själv. 

Sedan gick hon till kiosken. Jag ville gå dit för att se att "hon kunde", hjälpa lite..... Natali hejdade mig och jag fick nöja mig med att titta på långt avstånd. 

Jag såg hur hon stod och väntade på sin tur. Hur kioskpersonalen inte såg henne först, men när de upptäckte henne gick runt disken. Hon pekade och personalen gick runt disken och gav henne en glass och växel tillbaka.

- Jag kan mamma! Jag kan köpa glass, sa hon med ett stort leende när hon kom tillbaka. 

Köpa glass när man är strax över 3 år. Så liten, men kan så mycket. Känns fint.Dåligt minne?

Barnen säger allt som ofta så roliga saker. Varje gång tänker jag att jag ska delge er via bloggen, men när kvällen kommer och jag har lite tid så minns jag verkligen inte vad de sa. 

Men idag kommer jag i alla fall ihåg att Angelina sa:

-Men jag måste titta tv. Lite tv. Jag e liten.

Jag måste helt enkelt börja skriva upp direkt när de säger tokiga saker.

Bröllopskort från Pelle

Tusen tack för den fina CD vi fick på posten! Ett gäng på väg från Jönköping. (Bulen, Linda, mormor, Sara, Pierre, Christian, Madeleine...och fotografen Pelle)

Fler kort laddas upp så snart jag får lite tid.Förberedelser innan kyrkan.

Bad i Liljeholmen


Årets första doppDetta är enda gången Lupita gick med på att ha baddräkt - numera är hon en envis nudist.

Vi har fler fina kort, men det verkar inte fungera att ladda upp dem tyvärr.

Midsommarbilder 2009


Midsommartårta!Mums sa den lilla busiga tjejen.Fr v Deniz, Lupita, Sigge, Angelina, Emma, Mikaela, Natalie och Kim.Godnatt kaos med mamma

Sigge har haft barnen hela dagen efter dagis. Jag har varit med Natali och Mikaela och införskaffat lite saker som saknades.
När jag kommer hem så rusar barnen upp ur sina sängar och pratar oavbrutet. Jag tar barnen och lägger dem igen, men nu håller de låda som aldrig förr.

Lupita säger bla följande: Mamma, Svante ropa Nina, hjälp, ramla! Glassen i vattnet. Vi bada pappa, Svante.
Angelina fortsätter och berättar att det inte alls var en glass som ramlade i. Och de har sett en häst, som gick hem.

De undrade var alla djuren var nu...och den lilla sothönan, den fick verkligen inte bada i trekanten när alla andra djur hade gått och lagt sig. Och sedan ville de veta var Svante var. Sover såklart, sa jag och undrade för mig själv om vi skulle ta och adoptera honom ett par timmar nästa vecka.

Sedan formligen hoppar Lupita på mina bröst och ska AMMA! Jag förklarar att hon är stor och att det inte finns mat i mina bröst. Men då tycker hon att hon kan äta i alla fall. Angelina håller med och de två försökte ta bort mina händer för att Lupita skulle kunna ta sig ett smakprov. De insåg att detta var annorlunda och tyckte det var skitkul. Mamma ligger och skriker i sängen! Och gapskrattar! 

Sedan blev det kisspaus, läsa bok, mer prat om dagen, tutt-förföljning x ett antal gånger tills jag bestämde mig för att klä på mig en tröja. 

Hela nattningen tog kanske strax över 1 timma - galet länge.

Lukt-lös?

Jag är sjuk! Jag hostar, är förkyld och har grymt ont i halsen när ja sväljer. Tyvärr har jag redan varit hemma mes barnen till och från i tre veckor, så jag känner att jag måste knapra Ipren och gå till jobbet. 

Det var länge sen jag var så här förkyld och det var en upplevelse igår att äta apelsin utan doft eller smak. När jag borstade tänderna i morse så kunde jag inte andas och kände mig kvävd av allt skum som blev i munnen. Och jag känner inte heller hur jag eller någonting annat luktar. Luktar jag sjuk? Svett? Jag har som vana att lukta på allt jag äter, men inte heller det går nu. 

Det suger att vara vuxen och sjuk. Raka vägen till jobbet och ingen som pysslar om en.

Pratkvarn

Lupita pratar nu konstant. Hon läspar vilket gör hennes uttal extra gulligt. Hon använder ord och meningar på ett sätt att jag tappar hakan flera gånger i veckan. Hon använder som mest 6-7 ord i en mening, vilket är fantastiskt! Självklart inte hela tiden, men då och då när hon har mycket att berätta. Hon upprepar i stort sett allt vi säger och just nu älskar hon allt och alla. 
Frågor och meningar som är väldigt vanliga för henne just nu är:
- Vad e klockan?
- Vad gö du? Varför?
- Nu e det min tur.
- Bara en gång mamma, en gång.
- Jag vill sitta vagnen.
- Musik, höge musik.
- Jag älskar mamma, pappa, Angelina.

Det gick bra att sova över

Angelina har blivit stor! Hon sov över hos Mikaela och Deniz (Susanne & co) för ett par dagar sedan. 

De lät henne slappa framför tv´n, lurade i henne medicinen och pysslade om henne så hon inte saknade oss alldeles för mycket. Hon ville hem ett par gånger, men lugnades snabbt. Hon vakande på natten men nöjde sig med att somna i Susannes trygga famn. Tätt tätt låg hon.

Tänk, lite över 3 år och har sovit borta utan mamma och pappa. (Och då ska vi inte eller glömma bort att hon även sov hos Inger & Zacke när vi gifte oss 30 maj - vilket också Lupita gjorde - men denna gång var det själv-valt).Chanslös?

article5408775.ab.jpg

 

foto: Aftonbladet

 

Den här bilen körde vi förbi när vi skulle på bio igår. Bilen var då på en bärgningsbil. Den såg overkligt liten och halv ut. Motorn satt kvar i staketet. Det var många tankar som flög genom mig. Det kunde vara jag. Vilka satt i bilen? Var de fulla, midsommardagen och allt. Vi visste att det var två kvinnor då Natali sett att polisen höll två damväskor i handen. Det visade sig vara två kvinnor i 20-års åldern, nyktra... De överlevde kraschen, men läget är visst ovisst.

 

Jag vill inte dö. Helt plötsligt är döden läskig på samma sätt som när mamma dog. Alla kan dö, nu, i morgon - tidigare än man vill och anar. Min man, mina barn och alla jag bryr mig om får mig att vara rädd för döden. Jag vill leva med dem. 

Nu vet jag att jag inte kan gå runt och tänka på döden, men just nu, ett par minuter, tillåter jag mig att minnas att döden kan vara runt husknuten och just därför måste jag leva NU.


Sova över

Susanne och barnen har kommit hem från Turkiet. De ska sova över hos Mikaela i natt. Eftersom Angelina bara avguuuudar Kim, så ville hon följa med dit och sova över. De fick med en stor påse med förnödenheter såsom välling, medicin, napp och lite annat som kan behövas. Och sin kudde och sitt täcke såklart!

Kanske klarar hon det, kanske inte. Jag ska i alla fall lägga mig snart och hoppas att jag inte vaknar av en hysterisk telefon i natt.  

Ny penicillin

Ringde läkaren idag och bad om en bättre smak på penicillin. Lupita kräktes på mattan i morse och jag kunde inte få i Angelina något alls. Vi fick en ny penicillin, men bättre smak.....den göms i vällingen. Ögondropparna ges när de sover och ventolinet i saften. Bra eller dåligt? Vi är i alla fall gladare ;-)

1600 bilder från Kawani från bröllopet

Kommer lägga in några så fort jag kan...

skala ägg

MMS

skala ägg


Sjukt....

MMS

Det började ett par dagar innan vi gifte oss, med ögoninfektion. Sedan kom febern..... Dessa två baciller kom och gick ett par gånger och bröt nu ut. För Angelinas del innebar det ögoninfektion, dubbelsidig öroninfektion, hosta, förkylning och slutligen 40,5 grads feber. Lupita har "bara" ögoninfektion igen och öroninfektion på ena sidan.

Det är ett rent helvete att droppa, ge två olika mediciner, alvedon och eventuella näsdroppar. Jag har bönat och bett, försökt locka, skälla, bryta ihop allt i en enda helvetes röra. Hur gör man? Två barn av järnvilja som inte vill ta medicinen utan bara sprutar ut den, vrider sig, gallskriker, har ångest, är arga, blir ledsna...

Jag skulle vilja gråta en skvätt, men jag är för trött. Jag ska gå in och lägga mig hos Angelina som ligger och yrar i sängen. Skriker efter mig... 


Bakat till föräldrafika på dagis i

MMS

Bakat till föräldrafika på dagis i morgon.


sand-lek i rosa.

MMS

sand-lek i rosa.


Pinsamt eller?

I natt vaknade jag av att Angelina hostade ikapp med Lupita. Hon var brännhet och ville ha papper till sin lilla näsa som bara rann..... De var vakna i 2-3 timmar innan de somnade om. 

Konstigt nog så har hon ingen feber nu. Vad är det? En feber natt och inget mer?

Jag har vabbat massor och skulle vara tacksam om de kunde vara friska resten av året då jag tycker vi haft vår del av baciller.

Svante & Angelina

MMS

Mys hemma hos Svante.


Popcorn på dagis

MMS

Angelina och Lupita äter popcorn på gårdsfesten på dagis.


Angelina, Linus och Svante

MMS

Princessa, nyckelpiga och spindelmannen.

Lupita hade ögoninfektion och fick vara i periferin. 


Gröndalsgårdens gårdsfest 2009

MMS

Angelina sitter bredvid Spindelmannen, snett bakom dalmatinern.... Lupita satt i vagnen då hon tidigare hade fått gå hem pga ögoninfektion.


En av höjdpunkterna på bröllopet!


Pappa sjunger min favoritlåt som jag vuxit upp med....han sjöng den i bilen, på alla resor, hemma, när jag var liten. Överallt!  Gell gell.....

Lupita har ögoninfektion igen.

MMS

Lupita har ögoninfektion igen.


Bröllopskort

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjukt mycket VAB för barnen.

MMS

Sjukt mycket VAB för barnen.


Utveckling på gott och ont

Angelina klättrar i spindelnäts-ställningen och blir arg för hon inte orkar mer. Hon är trött. Hon skriker och slänger sig på marken och är jättearg på mig trots att jag erbjuder hjälp.

- Mamma, jag älskar inte dig. Jag älskar Sigge. Du är duuuuuum! 

Sedan sprutade tårarna ännu mer. Det hjälpte inte att jag sa att jag älskade henne ändå och att jag tyckte att hon kunde komma till mig eller att jag kunde hjälpa henne. Hon grät hela vägen hem ändå.

Kvällsrutin

Ikväll började vi med tänderna. En drake flög in i deras munnar och borstade tänderna när den letade efter den lilla hunden i skogen. Oj, där var den lilla hunden som sprang runt och kissade och bajsade. När lilla vovven var klar lekte draken och hunden tillsammans och sprang runt ..... vips var sagan slut. 

Sedan blev det välling i sängen. Sagan "Jag vill ha min napp!" och "Bille och fåren".

Efter det ropade vi på Bawa eftersom de ville ha ao (vatten).

Sedan somnade de sött och jag satte mig vid bloggen och Facebook.

Bröllopskort från Linda Buyubas.


Död man

I morse när vi gick till dagis kl 07.30 så möttes vi av 2 ambulanser och 3 polisbilar runt knuten. En död man låg på bänken där vi brukar äta glass när vi badar i fontänen. Jobbigt tycker jag.... De hade lagt en filt över honom, men av någon anledning tog de bort den. Så på långt avstånd såg jag den döda mannen.

I efterhand har jag fått veta att det var Luis från Nybohovskolan som upptäckt honom och lagt filten över honom när det stod klart att han var död. Jag vet att Luis börjar vid 07.00. Jag är tacksam att det inte var jag som upptäckte den döda mannen.
Han var afrikan och mellan 30-50 år fick jag höra av hissvakten. (Där kan man få veta mycket).

BVC 3 års kontroll

Angelina är nu:

101 cm
16,5 kg

Hon är lång och följer viktkurvan fint. Pratar på fint (de ska visst säga tre ord i taget) och visade upp sin balans och berättade vad olika symboler på bilder heter och vad man gör med dem.

Åsa och Hedvig

MMS

Åsa och Hedvig var här (Svante hängde i rummet med Angelina). Jag tror att Lupita gillar Hedvig lite mer än Svante...och då gillar hon Svante väldigt mycket. 


Äntligen är Svante här!

MMS

Angelina och Svante (bästa kompis som går på samma dagis) hänger i sängen och tittar på Fåret Shoun, samtidigt som de äter klubba. 

OBS! Angående Angelinas kläder så brukar hon alltid ha en massa konstiga konstellationer på sig efter dagis. Jag måste skicka med bättre kläder (enfärgande) eller så måste dagis bli bättre på att påminna henne om att gå och kissa.


Fler bilder från bröllopet tagna från Manuella.
Första bilden från bröllopet...tagna från vänner på facebook.
RSS 2.0