Hurra hurra! Angelina 3 år!

MMS

Hurra hurra! Angelina 3 år!

Så har det plötsligt gått ett år till och Angelina fyller 3 år. Hon har inte bara vuxit mycket på längden (stl 104) utan pratar och sjunger som aldrig förr. Hon kan nu berätta vad som hänt under dagen och man märker att hon allt mer förstår ord som "framför", "bredvid", i morgon" etc När hon, trots att jag vet att hon blivit större, gör något nytt så står jag nästan handfallen. När blev min tjej så förståndig, klok, hjälpsam, modig, snabb..? Idag cyklade hon på sin nya cykel till dagis och verkade ha gjort det i evigheter, så bra som det gick.

Jag är så innerligt tacksam att jag får uppleva hennes upplevelser vid sidan av henne. En häftig känsla. Än en gång så tänker jag på Anders i T6 (Idekraft) som berättade om sin son som då var 3 år. Sonen tittade förundrat på alla myror och Anders insåg att det bara var att tagga ner och njuta istället för att stressa. Så nu är det min tur, att titta på blad, kottar, myror, pinnar i lagom takt för en 3 åring - och jag älskar det!


Imorgon fyller Angelina

MMS

Förberett, presenter till Angelina (och en liten till Lupita) samt laddat upp kamerabatteriet. Imorgon fyller Angelina 3 år!


Jag blev hippad igår. En underbar

MMS

Jag blev hippad igår. En underbar dag som började på gymmet där jag fick ett brottogram.


Angelina vilar i solen efter en da

MMS

Angelina vilar i solen efter en dag på dagis.


Lupita väntar på mat.

MMS

Lupita väntar på mat.


Tankar om bröllopet

Just nu är jag faktiskt lite nervös inför bröllopet. Min klänning blev inte klar som utlovat den 20/4 utan nu ska den skickas till mig nästa vecka. OM det skulle bli ytterligare förseningar så kommer jag nog ha svårt att hålla huvudet kallt. 
Det är 5 klänningar vi väntar på. Min brudklänning, Angelinas och Lupitas näbbklänning, Natalis och Evelinas tärnklänning.

Nästa vecka ska vi träffa prästen. Vi kunde inte ses den här veckan pga av baciller hos både henne och mig.
Den veckan kommer även innebära provsmakning av de cupcakes vi valt att ha. De är helt underbart vackra och jag har hört att de är gudomligt goda också. OCH mina ringar kommer vara klara!

Jag har fortfarande vissa frågetecken.
-NÄR kommer en eventuellt möhippa vara? Det är så spännande då jag är rätt säker på att något någon gång kommer hända.
- Musik, musik, musik. Vad ska sjungas i kyrkan (psalm), var ska vi gå ut till för musik och vad ska vi dansa till?

Sedan måste jag inhandla lite underkläder.
Putsa upp Sigges ring.
Köpa mer sprit.
Köpa annan dricka än den som ingår i priset av middagen.
Köpa lite fina hårdekorationer och strumpbyxor (om det skulle vara kallt) till flickorna.
Ha ett möte med fotografen och berätta i detalj vad som är viktigt för mig (och jag som lämnade över det till Sigge, men jag inser att det inte går och att inte säga något - hoppas alla snälla gäster tar massor av kort och skickar till oss :-) )

Skriiiik

Vaknade inatt av ett fasansfullt skrik. Angelina hade mardrömmar och skrek ett sånt där fruktansvärt skrik som man bara skriker om man verkligen är livrädd. Jag blev livrädd jag med, innan jag förstod vad det var frågan om. Hon ville inte ligga vid kanten av sängen utan fick ligga mellan mig och Lupita...och så fick hon lite välling som tröst.

Fyra dagar gammal kalv.

MMS

Var på Bondgårdsbesök med den klass jag arbetar i. Här ligger den yngsta kalven, bara fyra dagar gammal. Den var nyfiken och inte alls rädd för allas nyfikna blickar.


Liten kaka

MMS

Bakade i kväll en liten kaka till Angelinas 3 års dag. Det ska föreställa Hallongrottor. Ni som var här på Angelinas 2-års dag såg nog Hallongrottor stora som tefat p.g.a. att de flutit ut på hela plåten. I år tänkte jag göra succé med de små söta formarna med röda och rosa blommor. Tyvärr insåg jag försent att jag inte gjort Hallongrottor utan Syltkaka med form. Inte i år heller alltså kunde jag lyckas med något som ser så lätt ut. Att dessa syltkakor inte alls är lika estetiskt vacka som affärens struntar jag i till nästa år.

Jag insåg även följande: Kakorna får ingen färg trots att jag haft inne dem 20 min istället för 10! Och jag måste städa ugnsrutan (fönstret in till ugnen behöver öppnas vilket jag behöver hjälp med.).


Småbarnskaos

Jag har tjatat på Sigge ett tag att han ska städa balkongen vilket han skjutit upp. Idag satte han fart och jag hjälpte till. Jag tänkte att jag i alla fall kunde torka av balkonggolvet. När jag hällde upp vatten i köket så dammsög Sigge balkongen. Rätt som det är förstår jag att något inte var som det borde, just som jag häller upp vattnet.

Jag går in i badrummet och ser att Lupita bajsat på pottan. Så långt var det bara bra!
Hon har sedan lagt pottan i poolen och satt på vattnet. Det var bajsvatten överallt! Jag börjar städa och inser sedan att vattnet i köket svämmar över! Sigge stänger av vattnet och börjar torka upp i köket. Jag fortsätter med badrummet när jag hör att Sigge svär.

Lupita har kletat bajs på soffan. Sigge torkar, städar. Jag tvättar Lupita med tvål och fortsätter sedan att rengöra med starka medel på badrumsgolvet. Då ser Sigge att Lupita kissar på golvet!

Han fortsätter torka och jag är i stort sett klar i badrummet. Går ut i köket och möts av synen att Lupita på något sätt fått tag på en flaska vatten som hon hällt ut på köksgolvet. Jag torkar och säger till Sigge att NU måste Lupita ha blöja - som annars springer runt nakenfis i lägenheten.

Under hela den här tiden är Angelina i vardagsrummet och leker i soffan samtidigt som hon ser på tv och ger Lupita spridda kommentarer om att -Så får man inte göra!

Lagad tand

Tack och lov att Tandläkare Börje Rådestad är så himla duktig! Snabbt och lätt både fixade han en tid åt mig OCH lagade min tand på nolltid. Jag trodde att jag skulle få en stift-tand, men icke. Den är lagad och fin igen.

Linus bjöd hem alla dagiskompisar

MMS

Linus bjöd hem alla dagiskompisar på lek och fika. Fler bilder kommer på denna härliga förmiddag.


Tappat tand

Tror ni inte jag tappat halva tanden som jag tidigare känt ilningar i, men som tandläkaren inte hittade något fel på?! Den har varit lagad tidigare, men nu är den väl bortom all räddning. Vad gör jag nu, en fredagskväll? Väntar till måndag?

Värker i hjärtat av stolthet

Min älskade lilla unge är så himla fin! Angelina har blivit så stor.

- Mamma, ursäkta mig, det var inte meningen (hon råkade strö ut alla pärlor i hela sängen).

-Tack snälla mamma du hjälper mig.

- Jag älskar dig mamma. Du är min mamma!

-Åh titta, en princessa (tittar på tack-kort från Emma och Andrés)

Väntar otåligt

MMS

Angelina väntar otåligt på att bli klar så hon också kan få godis. Hon tyckte det var kul till en början, men godiset såg ju så gott ut.


Godis av frisören.

MMS

Lupita fick godis av frisören.


Angelina - en van kund

MMS

Angelina och är numera en van kund hos Linda Blixt på Coulisse.


Lupita klipper sig

MMS

Lupitas första riktiga hårklippning. Hon satt still och var en riktigt tålmodig tjej.


Frisk Angelina och sjuk Lupita

MMS

Frisk Angelina och sjuk Lupita är på väg till Mikaela. Lupita ligger i vagnen och sover och Angelina satt som en liten ängel och läste sina två pixi-böcker hela vägen mellan Liljeholmen och Alby.


Bud på hus

Vi kanske blir villaägare - snart! Just nu har vi högsta budet på ett hus med potential, men med mycket stort renoveringsbehov.

Felskickat sms

Idag ringde Emma och frågade om jag möjligtvis hade läst det sms hon nyss skickat. Det hade jag inte då jag var upptagen med barnen på skolan. Hon bad då, för min egen skull, att jag inte skulle läsa det. Jag var tvungen att be min kollega att radera sms:et innan jag ens lagt på luren, då jag inte alls litar på min egen förmåga att stå emot en tjuvtitt. Tack och lov för det, för efter att jag fått tillbaka telefonen så letade jag om det fanns "raderade sms", men det gjorde det lyckligtvis inte.Lupita somnade i soffan, är det en

MMS

Lupita somnade i soffan igår, är det en vana?


Lupita somnade i Jonnas famn.

MMS

Lupita somnade i Jonnas famn.


lek i rör

MMS

lek i rör


Lupita sticker med Angelinas pinne

MMS

Lupita sticker med Angelinas pinne


Benböj

MMS

Benböj


Pappa Sigge

MMS

Pappa Sigge i sitt rätta element.


mammamys

MMS

mammamys


Cool Lupita.

MMS

Cool Lupita.


Sara och Angelina på väg till gril

MMS

Sara och Angelina på väg till grillning och lek i parken.


ilsket röda, knottriga fläckar som

MMS

ilsket röda, knottriga fläckar som blir tillfälligt fler när hon badar. Vad kan det vara?


Mys i parken

MMS

Mys i parken


Drömmer om en egen häst.

MMS

Drömmer om en egen häst.


(namnlöst)

MMS

(namnlöst)


långfredag...

MMS

Barnen somnade i bilen 18.40. Vi bar in barnen och Lupita vaknade till varav jag lade henne på rygg i soffan. Efter att vi pysslat om Angelina så hon kom till sängs så möttes vi av den här synen. Lupita sover! Jag bar in henne i sängen och tack och lov sover hon än.


Nori - grillmästare

MMS

Tusen tack för en underbar långfredag med trevligt sällskap, god mat och mys på terassen. Nawal lagar bästa riset och de sura citronerna längtar jag tillbaka till. Nice!


Glad påsk önskar Lupita

MMS

Glad påsk önskar Lupita


Glad påsk önskar Angelina

MMS

Glad påsk önskar Angelina


Bröllopsfix

Idag har jag lämnat in båda mina ringar för att snyggas till och anpassas till varandra.
Köpt smycken till stassen.
Tagit in blomsterofferter och blivit nöjd med med en av dem.
Köpt lite smink till den stora dagen.

Lyssnat på massor av ballader...men tyvärr inte hittat den rätta. Har du ett tips?

Jag och Lupita bild 1

MMS

Lupita tycker det är lagom tråkigt att behöva lyssna på vuxensånger, när hon upptäckt att man kan lyssna på barnmusik på nätet. (Kolla hennes händer ;-) )


Bild 3

MMS

Yes! Äntligen kom youtubes Imse vimse spindel som Lupita älskar att höra, sjunga och göra rörelser till.


Bild 2

MMS

Jag och Lupita lyssnar på musik inför bröllopet.


Mikaela och Miloo

MMS

Idag har jag och Mikaela fixat en del grejer inför bröllopet. Härligt, kul och supermysigt! Vi avslutade vår runda med mellanmål med Blixt, Marika och lilla Miloo som skrapat näsan trots att Marika är en supermor som snällt traskar efter när Miloo är på upptäcktsfärd. 

Tyvärr hade Miloo en sådan fart att jag inte hann ta ett skarpt kort på henne...men fler bilder hittar du här - www.babymiloo.blogg.se


Här snackas det

Angelina ropar från sitt sovrum att hon vaknat och att vi ska komma. Jag och Lupita går in och säger godmorgon.

-Godmorgon, svarar hon.
-Gomollon, kom nu, mollon, säger Lupita.

Utsikt från jobbet, Mälarens is ha

MMS

Utsikt från jobbet, Mälarens is har spruckit upp och det ÄR vår.


Ren kärlek

Saknar mina barn. Gud vad jag älskar dem! Jag vill vara med dem nu nu nu. Längtar efter att få umgås med dem och Sigge efter jobbet. Ska ta det långa benet framför det andra....

OSA Om Svar Anhålles

Nu är det ett par dagar kvar till sista osa dagen till vårt bröllop, men varför har inte fler svarat? Av över 200 inbjudna gäster så har en handfull svarat! Alla kan väl inte ringa sista dagen?

Lennox

MMS

Glass är gott tycker Noxi som verkligen visade att han kunde äta glass.


Neo o Angelina

MMS

Neo o Angelina


Vårfika hos Andreas o Linn.

MMS

Vårfika hos Andreas o Linn.


Lina Och Mira-Li

MMS

Mys i stora mått. Mira-Li är trött och Lina gör allt hon kan för att få henne nöjd. Här tycker Mira-Li att livet ändå är bra och våren värmer gott i mammas famn.


Lupita

MMS

Lupita leker lite vid sidan av de andra. Hon bakar kakor, åker rutchkana, gungar och leker i lekhuset.

En fasansfull upptäckt var att jag faktiskt inte vet hur mina barn leker ute. Vi har mest varit inomhus, hos folk, lekland och andra ställen. Jag känner att jag verkligen inte vill jobba 100% i framtiden. Jag vill ha tid för min familj, inte bara äta middag, ha en kort stund med dem innan de somnar.


Angelina och Evengeline

MMS

Två tjejer i vårsolen. Jag kan inte fatta hur de blivit så stora, trots att Angelina är en mindre amazonkvinna i jämförelse med Evangeline. De lekte himla bra med varandra till skillnad från sist då lilla Evangeline fick ett och annat blåmärke av Angelina.


Ny upplevelse

Igår mådde jag uruselt. Jag hade ont i övre delen av magen och mådde så himla illa att jag låg deckad i sängen från 19.00. Sigge skötte middag och barnen och jag funderade på hur jag skulle kunna lämna barnen på dagis om jag skulle börja kräka. Jag hade lätt feber (37,6).

Sigge tar bilen redan vid 04.45 och sedan är han på jobbet och jag kunde väl inte kräva att han skulle komma hem för att lämna barnen. Han kan inte VABa då det är jag som mådde dåligt. Jag bestämde mig för att ringa Mikaela och be henne komma och lämna barnen.

Men vid 01-02 så mådde jag bra igen. Jag har inte spytt, inte varit dålig i magen, hade ingen feber och mår bra. Jag bestämde mig för att gå till jobbet. Men tänk nästa gång man är sjuk, på riktigt...hur gör man då? Hur gör ensamstående mammor?

RSS 2.0