Gott Nytt År 2008/2009

2008

Årets bästa: Att uppleva livet tillsammans med de jag älskar. Se barnens framgångar och njuta av min fina man. Att se närstående växa som personer och få kraft de verkligen är värda.

Årets sämsta: Att förlora människor som borde fått många år till att leva. Saknad som gör ont i själen och rädslan att min familj skulle dö.

Årets överraskning: Att varje dag verkligen bjuder på massor av unika överraskningar när man har barn. Kort sammanfattning skulle vara "fler överraskningar desto fler barn man har".

Årets största förändring: Att avsluta en lång föräldraledighet.

Årets resa: Dagarna på Ekhult.

Årets bästa köp: Barnens våningssäng.

Årets sämsta köp: Våra bilar som bara går sönder.


Skridskor

Idag begav sig lilla familjen ut till Kungsträdgården för att åka skridskor. Det var verkligen snorkallt! Jag hade dessutom glömt skötväskan hemma, med blöjor, extrakläder och vantar till barnen. Lupita somnade efter et mellanmål på max och lite gnäll vid isen. Hon låg nerbäddad i åkpåsen och två filtar i vagnen (samt overallen).

Angelina var dock tapper och stod ut i kylan. Hon var riktigt förväntansfull när ismaskonen skulle jämna till isen och satt bredvid Sigge medans hon földe med i allt som hände med sina små ögon.

Väl på isen blev det inte riktigt som hon tänkt. Det var okej när jag gick med henne med ett fast grepp under armarna, men när Sigge skulle åka med henne så trillade hon ett par gånger (utan att slå sig) så blev hon förskräckt. Hon försökte fly ut ur isrinken.

Hennes isdebut varade totalt 3 minuter. Tio minuter allt som allt i skridsko-på-foten tid. Men det var en härlig upplevelse - i alla fall för mig.

4 dagen

Jag är fortfarande inte helt bra. Ska jag vara sjuk hela julhelgen? Igår gick jag och Lupita en promenad ute då hon låg i vagnen och sov. Vad ska man göra med den här dagen? Känns så trist. Jag orkar inte vara hemma, men kan inte vara så nära folk heller. Kanske en promenad till vinterviken? Jag ska försöka stjäla någons tvättid i alla fall. Tja, kanske inte stjäla, men undersöka om de inte använder tvättmaskinerna hela sin tvättid.

Glömsk

Berättade jag att jag på självaste julafton glömde ungefär hälften av sakerna jag skulle ta med till Mikaela och Deniz?

1. Fyra pallar att sitta på.
2. Ett paket.
3. JULSKINKAN!

Förstår ni? Jag glömde bort julskinkan i kylskåpet. Det känns faktiskt som en mindre katastrof. Vi fick äta vanlig skinka istället.

En dag att ?

Ny dag, nya möjligheter. Jag rapar inte djävul längre och har ätit frukost för första gången på ett par dagar. Nice. Cornflakes med "färska" blåbär från frysen och mjölk. Bästa fruksoten på länge faktiskt.  Lupita är också bättre. Inget kräk eller diarré. Funderar på om vi åt samma korv  hon och jag eller om det möjligtvis var en kräksjuka?

Oavsett så ska vi två vara hemma idag. Kanske en tur till den ödsliga parken. Frisk luft har vi inte fått på länge känns det som. Och så länge vi inte integrerar med andra människor så borde det vara rätt safe, eller hur?

Angelina ska följa med Sigge ner till stan. Hon kommer inte vilja det då den enda personen som gäller för barnen just nu är jag...mamma, mamma, mamma. Hur gulliga de än är, så är det jobbigt att aldrig känna att de blir nöjda. Den ena vill gå på toaletten och den andra börjar gråta. Sigge försöker avlösa mig, men då vägrar den första. Han gör ett försök med den andra och då blir hon tvärilsk och tokgråter. Det slutar med 1) gråt 2) att jag släpar med båda barnen in på toaletten.  Så vi får hålla tummarna att Angelina faktiskt vill gå ut med sin pappa idag, för idag har hon inget val. 

Önskningar inför 2009

Jag och Sigge har en tradition att inför varje år sätta oss ner och fundera på vad vi vill med våra liv. Vi skriver ner det vi vill gemensamt (3 saker) och ytterligare tre saker som vi vill uppnå var och en.

Vad vill jag uppnå nästa år? Friska barn kan man önska sig, men om man inte vill sprita hela dagis så är det bara att acceptera att de kommer bli sjuka. (Jag och Lupita är förresten sjuka i skrivande stund).

Jag vill ju dock ha ett nytt, bättre betalt arbete. En bättre begagnad bil. En cykel kanske? Det finns mycket man kan önska sig.

Men nu kommer Sigge hem, så jag ska ta ett snack med honom.

JULAFTON 2008 hos Mikaela&Deniz och hos Armanch&Baby
Magsjuka? Rapsjuka?

En vän kommenterade efter ett av mina blogginlägg att det var sådär schysst att vara ute bland folk när Angelina kräkt i bilen (med tanke på smittorisk).

Innan jag svarar så vill jag berätta vad min systers föreläsare sa på en föreläsning (hon läser till undersköterska).

-Om ni glömmer allt från er utbildning så är det tre saker ni måste komma ihåg. Den första är att lyssna på patienterna, den andra är att tvätta och sprita händerna och den sista är att TITTA PÅ BAJSET.

Så utifrån detta och ett makalöst luktsinne så kan jag säga:

Angelina har lätt för att kräkas. Detta är en av sakerna de ska titta på under gastroskopin den 19 januari - hur lätt magmunnen sluter sig/öppnar sig. Hon kräktes 1 gång och har kunnat behålla all mat sedan dess. Hade det varit magsjuka så är jag tveksam att hon skulle kunna äta på det sättet. Hon har ingen feber eller på annat sätt är gnällig och bajset luktar bajs. Inte magsjukebajs-lukt alltså. Ni som haft magsjuka på riktigt vet att det luktar...sjukt.

Jag kan tänka mig att det började som en jätterap som slutade i kräk helt enkelt. Helt enkelt för Angelina i alla fall. Så därför gjorde vi en lättare tur på stan idag, helt utan samvete.

Mysig dag

Vi har tagit det soft idag. Barnen fick åka med i vagnarna och vi har strosat på stan, tittat på stressade människor och känt lugnet. Vi tittade på NK´s julskyltning, köpt två par jeans till mig och ätit lunch. Barnen var exemplariska och sov en och en...alltså ett barn i taget att underhålla vilket känns som en droppe i havet.

Natten var lugn

Som tur var så var natten lugn. Vi hade förberett oss som de kräkföräldrar vi är. Tagit bort gosedjur, mattor och lagt dubbla lager av påslakan som underlakan för att skydda madrasser och kuddar. Men det blev inget kräk trots att Angelina fick lite majsvälling till kvällsmat.

Just nu sitter hon dock och pruttar på toaletten och jag hör hur hon berättar för Sigge hur kul det var att gå på bio och äta "coc-on".

Skäms lite för igår, men innan jag förstod att hon kräktes trodde jag att hon rapade den längsta rapen i världshistorian och därför skrattade jag hjärtligt åt henne. Sedan såg jag vitt kräk sputa mot vindrutan och då fastnade skrattet i halsen.


Friska till Julafton?

Vet ni vad som hände idag. Jo, barnen har varit friska i 4 dagar. Hurra. Och sedan kräker Angelina ner hela bilen. Ska jag skratta eller gråta? Hur stor är chansen att man inte blir sjuk när man 1) sitter i en liten trång bil med en kräkande dotter 2) får ta hand om kräket?

SPRIT är min vän just nu. Handsprit alltså.

God Jul allihop. 8-[

Däckad- nu vill hon hämta Pita och

MMS

Däckad- nu vill hon hämta Pita och åka hem.


Man får göra massor av roliga sake

MMS

Man får göra massor av roliga saker när man är ensam med mamma och pappa.


Angelina önskade sig färg av tomte

MMS

Angelina önskade sig färg av tomten-och passade på att sitta i hans fotölj.


första gången på bio.

MMS

första gången på bio.


Popcorn

MMS

Popcorn


På väg till bio.

MMS

På väg till bio.


Plåster

Plåster är bra och kul tycker både Angelina och Lupita. Igår sa Angelina, som för övrigt numera säger Sigge till sin pappa, följande:
 
- Mamma, hämta plåster till Sigge! Äckligt där. (Och pekar på Sigges nariga läpp)

Jag kände mig lockad att hämta ett plåster för festlighetens skull.

Tre barn?

MMS

Tre barn? Nej tack och lov så är det min hjärna som spökar. Jag blev riktig nervös när jag på allvar funderade på om jag kunde vara gravid då jag kände mig gravid. Nu måste det vara så att kroppen, hjärnan eller naturen beter sig så här i ett normaltillstånd. 

Jag känner på verkligen att två barn räcker just nu, så jag är lycklig att testet visade negativt.


Nappen på natten

Jag har som sagt ångrat att jag tagit bort nappen för Lupita. Så nu har hon i två nätter fått ha nappen. Hon är redan lugnare när hon ska somna in.

Angelina vet däremot inte att Lupita får ha napp. Vi tar bort den innan hon ser att Lupita haft den.

Sigge på sjukhus.

MMS

Sigge på sjukhus. EKG och blodprover. Allt var okej och vi åkte hem igen.


Nappen

Nappen. Ett hett ämne.

Angelina var klart mogen att sluta med napp. Hon frågar efter den och fejkgråter. Hon stoppar fingrarna i munnen då och då, men inte så hon blivit en fingersugare.

Lupita däremot och har fått extremt svårt att somna och koppla av. Hon är gnällig, suger på fingrarna, snören, jackan...allt hon kommer åt. Hon skriker och gråter på nätterna, vilket inte är vanligt. Innan somnade hon direkt efter välling och napp i munnen, när hon vaknade på nätterna så somnade hon om direkt. Det är därför jag funderar på om det var förtidigt för henne att sluta med napp. Fel period kanske?

Igår fastnade hon för en gosehund som jag ev köper till henne. Kanske kan den ge tröst? Nu har det snart gått två veckor sedan vi slutade med napp och det skulle inte kännas helt okej att börja igen. Vad är det som säger att hon kommer bli lugnare av den?

Snart är det julafton! Jag önskar

MMS

Snart är det julafton! Jag önskar mina barn kan få uppleva en vit jul.


Jag ångrar att vi tog bort nappen

MMS

Jag ångrar att vi tog bort nappen för Lupita. Kan en hund ersätta en napp?


Natali och Angelina leker med de n

MMS

Natali och Angelina leker med de nya färgpennorna.


Lekar

De senaste dagarna har barnen börjat leka annorlunda.

Pita leker mycket med nallarna och dockan. Hon kör runt på dem i dockvagnen och jag funderar på om vi inte skulle köpt en ny dockvagn i julklapp eftersom det ofta blir bråk om den när Angelina kommer och "tar över".
Pita kör även omkring med Brio-hunden och snigeln som låter när man trär ringar över den. Hon gillar att titta på "Ice Age" vilket innebär barnfilm. Gärna Anki och Pytte eller Pingu. Den film hon inte gillar är Pifff & Puff.

Angelina bygger mycket med olika klossar. Hon bygger höga torn, häckar som hon kan hoppa över eller så kör hon omkring klossarna i dockvagnen eller i "matvagnen" (samma typ som man har när man handlar mat på Ica). Hon gillar att måla, så nu har vi köpte hem de bästa pennorna på marknaden så hon kan måla fritt utan att övervakas. Jag brukar nämligen låsa in alla pennor pga att jag inte vill ha färg på möbler och väggar. Men de nya pennorna kan man måla på allt och sedan bara skölja bort med vatten - I LOVE IT!

Angelina leker också med "djuren", plastdjur i form av katt, gris, ko, häst, lamm och hund. Sparkcykeln åker hon fortfarande runt på så nu börjar den bli riktigt sliten. Ena handtagets udd har lossnat.
Hon tittar gärna på film. Katten Gustav, De 101 dalmatinerna, Askungen och Ice Age är favoriterna.

Annars brukar de springa runt och jaga varandra. Tvinga mig eller Sigge att släpa runt dem på en filt eller gunga dem i en IKEA påse.

De gillar att bada och det gör de ofta, lite väl ofta. Ibland blir det 2 gånger per dag, oftast en gång par dag och ganska sällan varannan dag. Tvätta håret och kroppen är vi dock mer sparsamma med.

Sist men mycket intressant tycker de det är att hjälpa till. Hänga tvätt, knäcka ägg, röra i grytor. Igår "stekte" Angelina korv (korven låg i stekpannan, utan att jag satt på plattan) och rätt som det var så hade hon kryddat korven med salt och någon grön krydda....

Dålig intervju

Idag var jag på en intervju till ett jobb jag verkligen vill ha. Intervjun kändes sådär, varken frågorna eller mina svar var (för mig) tillräckligt bra för att lyfta fram personligt engagemang och faktisk kunskap, så nu är det bara att vänta.

Funderade på vad jag jobbar med om 30 år...innan pension. Vad kommer jag ha att berätta för mina barn?

Godnatt pepparkaka

MMS

Somnar strax efteråt med en pepparkaka i handen.


Bästa ungen

MMS

ha ha

Jag har nöjet att berätta att min unge är den bästa ungen i stan. Bara så ni vet.


Angelina har upptäckt nöjet med gr

MMS

Angelina har upptäckt nöjet med grimaser.


God Jul

God Jul från oss till dig!

(klicka på ovanstående och du får se oss dansa)

lupitas första blogginlägg

ö  wäöföföölzzz3qz          ä

Veva veva

Angelina, Lupita och jag sitter och äter en smålandskvällsmat. Mackor med ägg och kaviar. Angelina chockar först med att säga att det "är jättegott" och äter upp sin macka! Det har nog aldrig hänt.

Sedan tittar hon på de tända ljusen och viftar med armarna när hon upprepar ordet "veva veva".Jag förstod inte vad hon menade tills hon började sjunga:

- Ja må hon veva.veva uti hunane år. Javiss ska hon veva. Lupita Huja huja! Och sedan blåser hon ut ljusen.

Gnatt gnatt. Lupita stoppar om sin

MMS

Gnatt gnatt. Lupita stoppar om sin nalle.


Love is in the air

MMS

Kärlek = sant


Feber igen

Jag förstår inte. Varför blir mina barn sjuka hela tiden?

Nu har Lupita feber igen, vilket inte alls "passar". (Och stackars henne, min lilla plutta.) Jag jobbar hela helgen och snälla Natali och Mickan har haft barnen då Sigge är i Irak. Ingen nöd på dem då de lekt, bakat, ätit sovit, myst, badat, ätit mellis och haft skoj hela dagen. Imorgon kommer det bli en misnt lika rolig dag och jag jobbar en kortare dag än idag (3 timmar).

 Men på måndag jobbar jag igen i skolan och på eftermiddagen ska jag på en intervju.....kostymen är på jobbet och barnvakt saknas. Snurrigt, men det ordnar sig.

Utrensningens vara eller icke vara

Jag har nu rensat ut stora och lite mindre leksaker som barnen leker med sällan eller aldrig. Först tänkte jag sälja en del på blocket, men nu tror jag att jag ska lägga undan det mesta och spara till våren och se om barnen vill leka med det då. Om de fortfarande inte tycker att det är kul så ska jag sälja en del och ge bort en del.

Så nu bor leksakerna på vår inglasade balkong för att sovrummet ska få plats med NYA leksaker från Tomten. Ja, vi bor i ett i-land. Kanske skulle det finnas fler (oftare) leksaksbytardagar.

Lucia på dagis.

MMS

Lucia på dagis.

Lupita /tomtenissa med mössa som toker) sitter på vänster sida om pojken i stjärngossekläder längst fram. Angelina sitter till höger om samma stjärngosse i tomtenissakläder och fingrarna i munnen.


utrensning 3

MMS

utrensning 3


utrensning 2

MMS

utrensning 2


utrensning 1

MMS

utrensning 1


Hej hej pappa!

Nu är Sigge i Irak. Han har ringt och berättat att han kommit fram, att han blev hämtad på flygplatsen och att han tyvärr fick se sin lillasyster få ett epilepsi-anfall i bilen på väg hem. Han visste inte om att hon led av det då ingen sagt något. Ännu värre är att det inte går att få tag på medicin mot det i Irak. Antar att det knappast finns receptfritt här i Sverige.

Mer än så fick jag inte veta. Jag ska ringa honom imorgon.

Barnen har ännu inte märkt att han är borta utan är nöjda med mig och Natali.

Resa

Idag är det exakt ett år sedan jag och barnen åkte till Thailand med Susanne hennes barn. Idag är det dax för Sigge att resa iväg - till Irak för att hälsa på sin familj.

Han har resfeber som heter värre än duga och när han sa "Om det händer mig något, snälla, se till att jag kommer tillbaka till Sverige, för barnens skull så de har en plats att hälsa på mig"  så ville jag inte att han skulle åka. Det får inte hända honom något. Jag älskar honom och behöver honom, varje dag. Det finns inget utan honom, både för barnen och mig. Så just nu förtränger jag att det skulle kunna hända honom något.

Här somnade Lupita efter en tuff d

MMS

Här somnade Lupita efter en tuff dag med pappa.


Bygger hinder att hoppa över.

MMS

Bygger hinder att hoppa över.


Tufft

Att vara småbarnsförälder gör att man efter x antal månader eller år börjar räkna minuter av sömn. Vi har nu haft sjukdom i huset i 3,5 vecka till och från, alltid en sjukis hemma och det sätter sina spår. Inatt vaknade jag 8 gånger. Jag känner mig sliten. Jag har ont i vänster öga och jag har ständig huvudvärk och spända axlar.

Men jag älskar mina barn. Jag vill inget annat än vara med dem, även om jag längtar tills de alltid sover hela nätter.

Utan napp

Vi fortsätter vara utan napp här hemma. De går bra förutom när de ska sova. Då blir det glite gnissel från Angelina och Lupita har väldigt svårt att komma till ro. Hon grät länge innan hon somnade ikväll. Vi försökte trösta, ligga bredvid och sjunga. Men hon knuffade på och och gallskrek -Dutaaaa! (Sluta). Men vi fick inte gå därifrån. Tillslut somnade hon utmattad stackarn.

Jag tänker som så att nu är det lika bra att köra på. Det finns ingen återvändo och förhoppningsvis så kommer de bli friskare när de inte byter napp hela tiden.

Denna väntan

Idag ringde de från Manpower och berättade att en av de personerna som jag ska träffa, är sjuk och kommer inte hinna träffa mig förrens måndag NÄSTA vecka. Jag som hade laddat med strukna kläder, målade nakgar och lite solarium för att se levande ut. :-)


Firar att vi är friska.

MMS

Firar att vi är friska.


Te med tjejerna på ett nytt sätt.

MMS

Te med tjejerna på ett nytt sätt.


Händer mycket ORD, PRATAR, NAPP, FRISKA

Jag förstår inte vad som händer!

Lupita bara rapar ur sig nya ord eller är det gamla glömda ord? Bass (sluta på kurdiska), glach (glass), lappa (klappa), huve (huvud)....och fler som jag glömt.

Angelina pratar massor hon också. Kanske inte så rent, men gud vad hon pratar. Hon frågar vad som händer, varför, frågar vad saker heter etc. Hon tar hand om Lupita och "tillrättarvisar" när Lupita busar, trösar henne och överöser henne med kärlek.

Vi har slutat med napp!
Angelina satt och gallskrek i bilen då vi inte hittade hennes napp efter att hon nyst ut den i sömnen. Lupita gråter för att hon tappade bort sin napp i affären någonstans. Vi sa då att nu får det räcka. De får skrika hela vägen hem. Och så blev det. Men sedan har de accepterat att det inte blivit någon napp. De somnade utan napp och jag hoppas natten förblir tyst. Lupita visade dock prov på sina röstresurser genom att joddla i sängen i 30 min innan hon somnade. Men hon var inte ledsen.

Sist men inte minst. VI ÄR FRISKA!! (förutom förkylning då....)

Lite färg i tillvaron skulle inte

MMS

Lite färg i tillvaron skulle inte vara fel.


Smal?

Att vara småbarnförälder är inte lätt. I alla fall inte om man har barn som är sjuka och dessutom inte förstår att de ska sova som de brukar dvs helst hela natten, men i undantagsfall små uppvak pga att de är små och inte har lärt sig att det skönaste är att somna om utan att ropa på hjälp.

Inatt var jag uppe ett par gånger. Napp. Majsvälling. Kisspaus för stora tjejen - där hon förövrigt måste drömt om filmen vi tittat på. Hon sa - Mamma, du hämta vovve mig? Köpa vovve? Snäääälla!! Sedan lade hon sitt söta lilla huvud på sne och nöjdesig med att få svaret att det blir en hund när hon är stor.

Men sedan ville de små inte somna om. Först Angelina och sedan Lupita. Kl var 05.00 och det kan inte vara en acceptabel tid. Jag bestämde mig för att tvärvägra. SOV! De grinade lite och ville titta på både Ice Age och Vov VOV (De 101 dalmatinderna). Sigge vaknade och röt åt dem samtidigt som han buffade Lupita i rumpan.

Jag ligger på kanten. Inte ens armen fick plats utan hängde utanför. Ingen kudde hade jag och täcket hade hamnat på sniskan så mina fötter var utanför. Båda barnen skulle givetvis ligga bredvid mig. Jag har ont i kroppen, nacken och speciellet axeln till armen som hängde utanför. Jag är inte smal, hade jag varit det så kanske vi hade fått plats bättre.

Någon gång efter låååång tid så somnade vi om och vaknade vid 08.45. Känns som den här sjukstugan helt vänt på dygnet.

Angelinas (och Lupitas) nya säng.

MMS

Angelinas (och Lupitas) nya säng.


Lupitas nya krypin under Angelinas

MMS

Lupitas nya krypin under Angelinas säng.


Tack snälla mamma o pappa!

Angelina hoppar i sängen, skrattar, hoppar ner bland kuddarna och sitt täcke.
-Tack snälla mamma o pappa. Jättefint!
Hon och Lupita har fått en våningsäng...eller ett litet sovloft. Angelinas säng är överst och Lupita sover på en madrass under. Lupita är lika glad hon. Efter 5 minuter hade hon lärt sig hur man klättrar upp i sängen och står där och dansar av glädje. Om det är för sängen eller den allmänna glädjeyran är svårt att säga.

Så fort jag laddat upp mina bilder och tömt minnet så ska jag ta kort och skicka till bloggen.

YES!

Jag fick idag veta att jag har kommit vidare till andra intervjun. Det kommer vara jag och två till. Nu gäller det att vara skärpt och inte få en bakterie i magen.

Fler barn? Nje

 :wink:

Lupita kommer fram till mig och jag tolkar hennes gester och ljud att hon vill ha russin (jag vet, men jag tror att hon ville ha russin). Jag upptäcker strax att hon har hela blöjan full! Verkligen FULL!
Vi går för att byta blöja på skötdynan som ligger på golvet. Samtidigt som jag får av blöjan dänger Angelina av misstag Lupta i huvudet med en sänglåda som hon försöker lyfta. Lupita gallskriker och ålar sig som en liten mask. Bajs bajs...hit och dit. Jag torkar med många servetter, ännu fler. Mer bajs överallt. Torka ännu mer. Nu har hon slutat gråta, hon, jag och dynan är rena och en ny blöja är på plats.

Jag knyter ihop påsen och går mot dörren för att slänga direkt i soporna för att unvika mer smitta. :shock: En bajspöl på golvet! :shock: Jag ser att någon, Lupita, kladdat runt med sin lilla hand och det har stängt upp magsjukebajs på väggen! Torka torka. Sprita golvet och väggen. Torka + sprita händerna på Lupita och mig. Upptäcker ännu mer bajs i lilla hallen! Nu far jag runt med servetter och sprit i hela lägenheten. Kollar skor och leksaker. Fy fan!!! Äckliga lilla underbara varelse som inte förstår så mycket med ändå förstår mer än jag förstår att hon förstår :wink:

Byta bajs och lite till

Inatt väckte Lupita mig och sa
-Byta bajs!
-Va? (Yrvaken)
-Byta bajs!
-Ska mamma hämta en blöja?
-Ja.

Efter frukosten gick hon in till sjuka pappan som låg och sov.
-Hä e mamma!
-Men Lupita, det är inte mamma. Det är bowa.
-Hä e mamma! (och skrattar så hon kiknar)

Hon tog sedan mig i handen och sa:
-Om, om.
-Ska jag komma?
-Ja.


Angelina sitter och bajsar sittandes på den numera lagade toalettringen. Hon sjunger för full hals.
-FEM OCH SEX OCH TIO INDIANER, ELVA ÅTTA INDIANER SPRANG HEEEM!

Igår sjöng hon:
Å pappa haj, da da dadadadadaa.
Å Pita haj, da da dadada
Å Nina haj da da dadada
Å mamma haj da da dadada
Å bloooooood.


Mer prat av Lupita

Duta = Sluta
blop = Stopp
häst = häst (kommer inte riktigt ihåg hennes uttal)
ghheeee = gnägg
bass = bajs i blöjan som måste bytas

Äter inte

Angelina äter inte alls. Jag har fått i henne ett par klunkar vatten, en piggelin och 125 ml majsvälling. Hon var ganska slö nu på kvällen och somnade redan 17.45. Tidigare idag var hon så dålig i magen att hon lackade toalettstolen när hon tvättade händerna. Efter det så har det bara gått utför tycker jag. Feber och slöhet. Men inga fler kräkningar.
Jag ska gå in och titta om Angelina kissat i blöjan annars så har det gått lite väl lång tid sedan sist. Mer än 6 timmar i alla fall.

Lupita har ätit lite mer än Angelina, men framför allt så har hon druckit mer. Vi får se om hon kan behålla vällingen inatt. Hon har i alla fall ingen feber.

Förr var barnen friska. Nu är vi i

MMS

Förr var barnen friska. Nu är vi inne i en loop av kräksjuka.


Håll tummarna

Håll tummarna för att jag går vidare till en 2:a intervju på fredag. Jag vill verkligen ha den här tjänsten!!

dålig uppdatering

Jag blir vansinnigt arg på den här bloggen som inte fungerar som den ska. Den lägger in bilder flera dagar efter att jag skickat dem och skiter i att jag skrivit inlägg som jag publicerar. Är det en bugg någonstans?

VAB

Måste klaga av mig lite.

Min chef kallade in mig på sitt kontor och erbjöd mig bla en 50% tjänst - endast eftermiddagar (jag har ett vikariat, men jag har en fast tjänst i grunden). Något hon vet att jag verkligen inte vill. Jag tackade nej.
Hon påtalar flera gånger under samtalet att jag VERKLIGEN har hög frånvaro. Jo, jag har VABBAT en hel del när Sigge inte kunde det och jag har räknat ut att jag varit hemma 14 dagar, varav 2 har varit semesterdagar. Sigge har varit hemma 9 dagar än så länge och mer kommer det garanterat bli.

Barnen löser av varandra med ögoninfektioner, feber, öroninflammation, hostar tills de kräks.....och inatt fick Lupita kräksjukan. Så vi har varit vakna hela natten. Sigge är inne på den 7:e vab dagen i rad (jobbdagar inräknat, ej helger) och kommer alltså få vara hemma mer. Är det bara mina barn som blir sjuka? Hur många sjukdagar har andra föräldrar på ett halvår om det har två barn under 2,5 år?

Jag tog det så personligt när min chef sa det på det sättet. Som om jag gjorde ett dåligt jobb trots att jag själv inte varit sjuk, för mig om ni förstår.

Idag skulle jag på en arbetsintervju som jag fått skjuta på (förhoppningsvis) och jag skulle följa med Angelina till ett läkarbesök. Istället byter jag lakan var 20 min och försöker sprita allt som går. Förmodligen är vi redan smittade hela familjen - med ännu fler vab dagar till följd.

Pigg igen.

MMS

Pigg igen.


-Ut! Spana in skorna.

MMS

-Ut! Spana in skorna.


Alltid trevligt med besök.

MMS

Alltid trevligt med besök.


RSS 2.0